Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Beka, od razu pomyślałam o Tobie i Twoich psach: dzwonił dziś do mnie MEDOR, bo telefon podałam przy Orinie, że szuka do sprawdzonego juz przez niego domu owczarka długowłosego, teren - ogród ogrodzony, ciepla buda pod schodami, państwo duzo są w domu. Najlepiej pies do 2-3 lat. Czy mozę być sunia, nie powiedzieli, ale mozna zaproponować. Czekam na pw, jak masz propozycje.

Posted

Długowłosa jest Tara ale ona nie nadaje się do budy, ona kocha ludzi :).
A Roksa jest starsza ok 4-5 lat i nie toleruje innych psów.

Posted

mail bekka@vp.pl

No tak jak by było mało różnych problemów to Lara dostała cieczki. Dostaje leki na zatrzymanie i zaraz trzeba ją bedzie ciachnąc.
Tara miała wczoraj pobraną krew w kierunku badania trzestki i morfologię.
Sonia zdrowa, Miluś też.

Posted

Dodałam. Mają allegro wyróżnione na pierwszą stronę kategorii, jak się wpisze "owczarek niemiecki" to wyskakują nasze dziewczyny w połowie strony. Może im przyniesie szczęście. Jesli coś trzeba zmienić - napisz, to poprawię ;)

Z innej beczki - ile płacisz za sterylkę?

Posted

beka napisał(a):
usiłuję załatwi "po znajomości", ale to i tak ok 25-300 zł :(

Spokojnie, wystawimy kilka bazarków i myślę, że powoli pokryjemy koszta tej jednej sterylki.

Posted

oczywiscie miało byc 250-300.
To super :)
jedną mi obiecała pani ze stowarzyszenia pomagającego zwierzakom, wiec zostaną jeszcze dwie

Posted

Droga beko, mój TŻ jako wystawca allegro dostał maila takiej oto treści:

"Witam
Chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej o tych trzech suczkach:SOnia, Tara,Lara.
W jakim sa wieku, czy sa wysterylizowane ( lub czy beda przed wydaniem), czy znaja jakies komendy, czy nadaja sie do domu itp.
Szukam pieska do adopcji i chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej o tych suczkach.

Pozdrawiam"

mail zwrotny: nightvolf82@yahoo.pl

:)

Jeśli to jest ten sam Nightvolf co na dogo to ponoć super dom, chciał zaadoptować Szakala ale Szakal już grzeje dupkę w DS :cool3:

Posted

Witam
Tak to ja pisałem w sprawie piesków. Mam kilka pytań:czy wiadomo jak Sonia i Tara zachowuja sie w domu (czy moga zostac same,czy zachowuja czystosc ) Co prawda mieszkam w domu z ogrodem ale chciałbym psa wziaść do domu.
Kiedy będzie wiadomo coś w sprawie zdrowia Tary?Czy będzie możliwość wysterylizowania suczki przed wzięciem do adopcji?

Czekam na informacje:)
Pozdrawiam

Posted

Nightvolf daj telefon lub zadzwoń bo ja lubie pogadac ;)
Zarówno tara i sonia moga zamieszkac w domu. Tara ma umówiona sterylkę na piątek. Po niej musi miec sterylke Lara, SOnia póxniej jak znajdę na to pieniądze :(.
Tara pieknie chodzi na smyczy i bez, jezdzi samochodem, cudowny pies. Wet ocenił ją na max 1,5 roku.
Sonia ma lęk przed smyczą, ale chodzimy na spacery bez niej, ale na pole z dala od ruchu ulicznego (zalety wsi :)).
Sonia jest spokojna i opanowana, Tara wulkan energii super pies dla osoby aktywnej lubiącej spacerowac.
Ja można wiele jeszcze nauczyc :)
Nightvolf a skąd jesteś?

Posted

Hej
Ja jestem z okolic Białegostoku,ale co jakiś czas jestem w okolicach Warszawy.Po tym jak Szakal znalazł domek i kochających go ludzi postanowiliśy pomóc innemu psiakowi.
Najchętniej wzielibyśmy biedną Klarę ale razem z żoną stwierdziliśmy żemamy za miękkie serca i jeśli to dysplazja i choroba będzie postepować nie będziemy w stanie patrzeć na jej cierpienie. Dlatego też zainteresowaliśmy się Sonią lub Tarą, jednak zanim podejmiemy decyzję chcemy poczekać na diagnozę Klary. tel do mnie podam Ci na priv ;)

Posted

Beko, planujemy rozłożenie wydatków do końca lutego, więc byłabym wdzięczna, gdybyś powiedziała, której suni mamy sponsorować sterylkę i kiedy by się ona odbyła?