Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sunię odwiozłam do nowego domu , dopiero w sobotę MAri zrobi wizyte , ale dzwoniliśmy i dziewczyna powiedziała ,ze wszystko dobrze , zresztą nie ma powodu żeby nyło inaczej

Posted

sunia radosna, szczęśliwa, ma towarzystwo nie tylko ludzi - dwa kotki śliczne są tam jeszcze !
warunki skromne, ale ma to, co najważniejsze - ciepło, pełną miskę, spacery !
no i nikt jej nie bije - jest radosna i spokojna... a jaka skoczna!:crazyeye:
spacerów to widać, że spragniona - kiedy zobaczy, że ktoś ubiera kurtkę - skacze z radości na metr w górę :cool3:

fotki nie najładniejsze - kuchnia tam u nich dopiero w remoncie...
mały Wojtuś bardzo zadowolony z psiego towarzystwa, nawet swoją czekoladą sunię poczęstował ! ( pewnie do zabawy lepsza, niż 4-miesięczny pyzaty braciszek :evil_lol:)

i coś jeszcze.... sunia ma cieczkę! :shake:

Posted

Witajcie,
Jest mi niezmiernie miło czytać takie wiadomości ja te.
Nie wiem jak mam Wam dziękować za tak rzeczową i konkretną akcję ratowania suni.
Czytając Wasze wypowiedzi po prostu zaniemówiłem.
Przyznam, że byłem nieświadomy tego, że mój apel dotarł nawet tutaj i że to właśnie stąd sunia uzyskała pomoc.
Informacje dostałem od jednej koleżanki z chomikuj.pl

Jako uzupełnienie, proszę Was o zmianę linków, które prowadziły do mojego folderu z opisywanym problemem, ponieważ zmieniłem jego nazwę i teraz jest inna.

Tutaj jest link do folderu z sunią.

Postanowiłem stworzyć specjalny folder w którym będę umieszczał tego rodzaju apele i prośby o pomoc dla zwierząt. Ratowałem już kota z wypadku, teraz sunię, a za chwilę będę miał kolejną historię, kolejnego kotka. O tym jednak przeczytacie już na moim profilu. Nie chcę odbiegać tu od wątku jakim jest sunia :-)

Serdecznie dziękuję administracji Dogomanii oraz wszystkim Wam, ludziom o wielkich sercach ponieważ to właśnie dzięki Waszemu poświęceniu i bezpośredniemu zaangażowaniu została uratowana niczemu winna piękna sunia :-)

Posted

[quote name='adam-as']Witajcie,
Jest mi niezmiernie miło czytać takie wiadomości ja te.
Nie wiem jak mam Wam dziękować za tak rzeczową i konkretną akcję ratowania suni.
Czytając Wasze wypowiedzi po prostu zaniemówiłem.
Przyznam, że byłem nieświadomy tego, że mój apel dotarł nawet tutaj i że to właśnie stąd sunia uzyskała pomoc.
Informacje dostałem od jednej koleżanki z chomikuj.pl

Jako uzupełnienie, proszę Was o zmianę linków, które prowadziły do mojego folderu z opisywanym problemem, ponieważ zmieniłem jego nazwę i teraz jest inna.

Tutaj jest link do folderu z sunią.

Postanowiłem stworzyć specjalny folder w którym będę umieszczał tego rodzaju apele i prośby o pomoc dla zwierząt. Ratowałem już kota z wypadku, teraz sunię, a za chwilę będę miał kolejną historię, kolejnego kotka. O tym jednak przeczytacie już na moim profilu. Nie chcę odbiegać tu od wątku jakim jest sunia :-)

Serdecznie dziękuję administracji Dogomanii oraz wszystkim Wam, ludziom o wielkich sercach ponieważ to właśnie dzięki Waszemu poświęceniu i bezpośredniemu zaangażowaniu została uratowana niczemu winna piękna sunia :-)

no, proszę, kto du do nas dołączył... :)

I my jeszcze raz dziękujemy za pomoc suni i troskę o nią ! (oj, prawie spowiedź przeszłam :evil_lol::) )
sunia ma właśnie cieczkę, więc szykujemy się do sterylizacji za jakieś 2 tygodnie...
Mała jest radosna i szczęśliwa, przesympatyczna też!:loveu:

• 4 weeks later...
Posted

sunieczka już po sterylizacji, w poniedziałek jedziemy na zdejmowanie szwów...

Imię miała Gafa (tak wpisał właściciel na zrzeczeniu się praw na rzecz fundacji For Animals, która suni pomaga)

wołają ją ładniej : Misia

milutka jest bardzo ta Misia !

Posted

Kenzo napisał(a):
Foty chcemy!!!;)

oj, nie tak łatwo fotki jej zrobić - skoczna taka i ruchliwa, że zadanie to ciężkie :evil_lol:

w poniedziałek jak z nią pojadę - spróbuję pstryknąć...
dwa dni po zabiegu jechałyśmy na zastrzyk i do kontroli... właścicielka ledwie ją utrzymała, koniecznie na półkę z tyłu i na deskę rozdzielczą wskoczyć chciała :mad::)

no i dowiedziałam się, że zabrało jej trochę czasu nauczenie się, że potrzeby to na spacerku trzeba załatwiać... w końcu wcześniej nie miała możliwości tego się nauczyć...

Posted

uff, jesteśmy już po zdejmowaniu szwów i szczepieniach - Misia "w posagu" otrzymała książeczkę zdrowia i rozpoczęła samodzielne życie - wystawieniem faktury zakończyła się opieka nad nią fundacji For Animals O/Wrocław,
tylko koszty sterylizacji i szczepień, bo wyjazdy były już moją dla niej pomocą (i kontakt zostanie:))

fotki będą, ale za parę dni, jak troszkę wyzdrowieję (lekarz nie wie, że dzisiaj wyjeżdżałam, miałam "plackiem" leżeć:))

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

niestety odszukałam wątek nie po to, aby fotki wkleić, ale aby znów szukać domu dla suni....:-(

rodzina musiała zmienić mieszkanie, a nowy wynajmujący nie wyraził zgody na psa w mieszkaniu.....
mała jest na razie u mnie, jutro planujemy odwiezienie jej do Obornik Śląskich, bo 8 psów to już ponad granice wytrzymałości mojego TZ:shake:

Posted

suńka jest kochana -mari zabrała ją od tych ludzi , bo biegała po ulicy i się martwiła
zawiozłyśmy ją do hoteliku
jest wyjątkowo piękna , oczy ciemne i złoto-brązowa sierśc, niestety trochę wychudzona...
bardzo grzeczna ale też żywiołowa
do wszystkich przyjazna

Posted

Kenzo napisał(a):
Kurcze!!!!No teraz to sie zagotowałam!!!Ja nie rozumiem ludzi, szukałabym innego mieszkania, poprostu!!No ale to ja...

na nieszczęście wielu pieskow - takich cudownych ludzi, jak Ty jest niestety mało.... za mało !!!