AnnaA Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Pomimo wykupinych przez Emi całej masy ogłoszeń nie było ani jednego telefonu. Ani jednego! Nie chcę komentowac,ale nie wygląda to dobrze. Bubulec ciągle głodny ale bardzo żwawy. Moje szczupłe psy w ruchliwości jej nie dorównują. Waga dwa dni temu 18,5 kg. Słabo nam idzie to odchudzanie. Quote
Emigrantka Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Anna- prosilam tutaj na watku o pomysly na oglasanie Buby.... nie jestem w Polsce - pojecia nie mam gdzie by ja najlepiej oglosic, jak to zrobic, w jakim formacie, ile to kosztuje... Tu liczylam na pomoc dziewczyn z Polski ale.. jakos do tej pory nikt pomyslu zadneg nie podal.... Buba to faktycznei psica dla osob w srednim wieku.. ktore pewnie ani Allegro ani ogloszen na necie nie czytaja wiec oglaszanie w ten sposob nie ma sensu... Jezeli ktos podsunie jakis pomysl.....to postaram sie go wykorzystac (pomysl, nie ktosia kto go podsunie oczywiscie) Buba - trzymaj sie panienko.... Anna - dzeki Quote
eloise Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 a dziewczyny z Polski pisały, że allegro i inne ogłoszenia w necie to najlepszy sposób na znalezienie domu, ogłaszanie w prasie jest kosztowne i mija się z celem- to dziewczyny też pisały Quote
__Lara Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='Emigrantka']Anna- prosilam tutaj na watku o pomysly na oglasanie Buby.... nie jestem w Polsce - pojecia nie mam gdzie by ja najlepiej oglosic, jak to zrobic, w jakim formacie, ile to kosztuje... Tu liczylam na pomoc dziewczyn z Polski ale.. jakos do tej pory nikt pomyslu zadneg nie podal.... Buba to faktycznei psica dla osob w srednim wieku.. ktore pewnie ani Allegro ani ogloszen na necie nie czytaja wiec oglaszanie w ten sposob nie ma sensu... Jezeli ktos podsunie jakis pomysl.....to postaram sie go wykorzystac (pomysl, nie ktosia kto go podsunie oczywiscie) Buba - trzymaj sie panienko.... Anna - dzeki Emigrantka, można jeszcze napisać do anett, potrafi zrobić ogłoszenie w Dzienniku Zachodnim, płatne, ale może to coś pomoże? Quote
AnnaA Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Ja się nie dziwię, że nie ma odzewu od dziewczyn z Polski, bo tu trudno coś sensownego wymyślic. Trzeba dotrzec do troszkę starszych pań i własciwie na dobrą sprawę nie wiadomo jak. Przyznaję, że ja też nie mam pomysłu. A może wrócic do tego sposobu do adopcji Buby do Niemiec. Nie wiem jak to robiły dziewczyny z Mielca ale może to jest jakieś rozwiązanie. Quote
Emigrantka Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Eloise - nie wiem co cie boli ale sarkazm naprawde jest tu najmniej potrzebny. _Lara - skontaktuje sie z Anett, dzieki za pomysl. Anna - dzieki, wlasnie o to chodzi zeby z ogloszeniami trafic do odpowiednich osob... bo z Allegro i ogloszen netowych nie ma zadnego odezwu wiec nie sa jednak tu skuteczne.... Quote
majuska Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 na razie mamy poważny problem, który zaabsorbował ogromnie większość z nas, Bunia zaginęła, to jest dla nas priorytet teraz Quote
Emigrantka Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Majuska - no wlasnie widzialam to gdzies na innym watku... miejmy nadzieje ze sie malutka znajdzie cala i zdrowa :( Quote
Dzika_Figa Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 A może na zasadzie poczty pantoflowej? Zrobić Bubie plakacik jakiś, wydrukować, rozdać mamom, babciom, teściowym - niech pokażą koleżankom itd... ? Quote
Emigrantka Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Dzika Figa - no to byloby super tylko do tego potrzebne byloby zaangazowanie kogos tam na miejscu niestety.. i to duze... Quote
marta0731 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Coś mi się zdaje że podałam już pomysł... Wydrukować kilka ogłoszeń ze zdjęciem i przykleić do słupów, płotów, czegokolwiek, w drodze na działki (tu najwięcej), do przychodni, kościołów, tam gdzie chadzają sobie starsi ludzie Czy zaangażowanie duże...? Wydrukować myslę żaden problem, każdy ma jakiegoś znajomego gdzieś w biurze, i zrobić sobie spacer w odpowiednich miejscach My u siebie tak robiłyśmy i efekty były Quote
AnnaA Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Szukamy wobec tego chętnej dziewczyny która zrobi taki plakacik. Jestem gotowa porozklejac w mojej okolicy. Emi, proponuję zaoferowac pokrywanie kosztów utrzymania Buby, nie są wysokie a to może zachęcic. Mogę w tych kosztach partycypowac wiem, że nie są wysokie.Tak jak pisałam Buba potrzebuje człowieka na własnośc. Jest w pełni sprawna i można ją głaskac godzinami - bardzo też lubi szczotkowanie. Jestem gotowa też poprosic wszystkich możliwych znajomych do rozklejania plakaciku. Quote
Dzika_Figa Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Plakat Bubsonowi zrobię. I zaangazuję swoją matkę w propagandę na terenie Krakowa. Quote
Emigrantka Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Marta - tak to jest super pomysl tylko ja sama nie mam mozliwosci tego zrobic niestety a nikt (oprocz Anny) nie zaoferowal ewentualnej pomocy w porozklejaniu takich na przyklad plakatow.... Anna-jest mozliwosc tego ze dokladalabym do utrzymania Buby ale nie chcialabym tego jednak oglaszac bo nie chcialabym zeby wpadla w rece kogos dla kogomoja ewentualna pomoc finasowa bylaby glownym powodem oferowania Bubie domu. Jest rowniez mala szansa na to ze byc moze moglabym znalezc Bubie tutaj u kogos, oglaszajac ja na miejscu. Ale nie chce zapeszac, nie wiem co z tego wyjdzie... W kazdym razie sprobuje.... Quote
AnnaA Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Emi, nim oddamy Bubę komukiolwiek dom i pani zostanie dokładnie sprawdzona. Nie ma takiej mozliwości, żeby ktoś wziął Bube dla pieniędzy, znajdzie się sposób, żeby to kontrolowac. O to akurat jestem spokojna a znając możliwości finansowe polskich emerytek to byłby jakiś argument za. Zresztą, zostawmy to na póżniej. Najpierw poszukajmy chętnych na adopcję Buby. Zgłosiła się chętna do zrobienia plakatu. Jak już będzie zrobiony ja poproszę ze 20 szt. Porozwieszam w swojej okolicy. Telefon kontaktowy mój no i może ktoś jeszcze by się zgodził swój udostępnic tak na wszelki wypadek. Ważne, zeby napisac , że Buba tak bardzo potrzebuje swojego człowieka. Poza tym oferuję swoją pomoc przy opice nad Bubą, transportową ltd jaka będzie w moich możliwościach i moim zasięgu. Quote
halcia Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Nie mam pomysłów,całymi dniami szukam chorej Buni.... Quote
Ulka18 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Czy dopuszczacie mysl o adopcji zagranicznej dla Buby czy jest to wykluczone? Chodzi o sprawdzona adopcje przez Fundacje, z ktora od 2 lat wspolpracuje mieleckie schronisko. W normie jest wizyta przed i poadopcyjna oraz relacje z domow wraz ze zdjeciami od czasu do czasu. Quote
AnnaA Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Ja osobiście nie widzę przeciwwskazań ale decyzję musi podjąc Emi. Generalnie Buba potrzebuje człowieka na własnośc i to człowieka, który potrafi odmówic jej jedzenia, mało tego, będzie jadł wtedy gdy Buby nie będzie w pobliżu. Przyznaję, że głodzenie Buby to dla mnie olbrzymie wyzwanie. Quote
halcia Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Wierze,tez nie umie patrzyc w oczy"głodnego" psa... Quote
Emigrantka Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Hej - oczywiscie ze adopcja zagraniczna wchodzi w gre.. dlaczego nie? Nie pisalam nic wczesniej, wlasnie rozmawialam z kims stad kto jest bardzo zainteresowany Buba - niestety mieszka za daleko, nie mialabym zadnej mozliwosci sprawdzic domu wiec z tego wzgledu odpadlo...:( Bunia nadal sie biedna nie znalazla? :( Quote
Emigrantka Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Anna- naprawde podziwiam bo sama nie wiem czy bym mogla.... Zara ma zrzucic jakies 2 kg (na jej wage to niby nic bo krowa powinna wazyc 35 a wazy 37) a jak na mnie spojrzy to sobie z dziuba wyjmuje i jej daje a pozniej mnie wet opiernicza..... NO ale ona kotu kradnie jedzenie tez.... Bubson biedaku.... troszke schudniesz jeszcze i bedzie po diecie.... Anna, wymyziaj Bube ode mnie tu...i dzieki za wszystko Quote
Ulka18 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 To co mozna proponowac Bube do Niemiec? Tamta Pani, ktora chciala Bube ma innego psa z Mielca, ale wierze, ze inne domy sie zglosza. Czy moglabym prosic o jakies aktualne zdjecia Buby i krotki opis co i jak Buba lubi/preferuje na maila : mielec@bezdomne.com ? Panie z Fundacji przyjada wczesna jesienia, ale moze jak sie dom wczesniej zglosi zorganizujemy inny transport. Quote
Emigrantka Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Ulka - najnowsze zdjecia Buby jakie mamy sa na 1 stronie w pierwszym poscie... opisy tez - nic innego nie mamy. To co jest w pierwszym poscie bylo do oglaszania Buby. Nowszysch zdjec nie ma. Quote
AnnaA Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Zdjęcia z pierwszych postów są bardzo dobre a Buba nic się od tego czasu nie zmieniła. Buba bardzo lubi spacerki, pomimo tuszy jest żwawa i nie ma problemów z chodzeniem, schody też jej nie straszne. Obojętnie którego psa wołam Buba jest zawsze pierwsza. Bardzo lubi byc głaskana, nie protestuje przeciwko czesaniu. O jedzeniu nie bedę pisac. Przyjacielsko nastawiona do świata ale priorytetem jest człowiek. Quote
Emigrantka Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Buba - co tam w weekend slychac lalunia? Jakie plany? Quote
Recommended Posts