Emigrantka Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 AnnaA napisał(a):Dżwignęłam, zważyłam - 20! Znaczy... przytyla???????? Quote
AnnaA Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Z tego co pamiętam to po przyjeżdzie do Omar było 21 Quote
Monika z Katowic Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Bubulec waży 20 kg? :) To tak jak mój Fredzio - tylko On jest dużo większy. :) Quote
Emigrantka Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 A powinna chyba z 15 max, nie? Oj Buba ......to tak jak ja... tez wieczorem (czyt o 3 rano) podjadasz? :D Quote
AnnaA Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Nie podjada. Nie ma co. Wszystko dokładnie posprzątane. Moja Kora też całe zycie chodzi głodna i wierzcie mi, to jest bardzo smutne, że ciągle widzisz te głodne oczy w Ciebie wpatrzone nie mówiąc o tym, że jeśc też musisz w ukryciu żeby psom nie robic przykrości. Dobrze, że na czas posiłku mogę je wszystkie wyprosic na dwór i zamknąc drzwi. Wydaje mi się, że max dla Buby to 12 czyli jeszcze 8 do zgubienia. Buba niestety nie lubi biegac i trzeba ją do tego skłaniac, dobrze, że lubi byc ciągle w moim pobliżu i to ją skłania do ruchu. Bubulec wczoraj zajął pudełeczko Rudzika i nie przeszkadzało jej to, że nie bardzo się mieści /Rudzik to 6 kg.drobinka/. Będę musiała pomyślec o "pudełeczku" dla Buby. Zastanawiam się czy nie przydałby się dla niej taki "kontenerek" bo też często pomieszkuje w dużym /o dużo za dużym/ kontenerku Kaktusa. Niestety, w Polsce wybór kontenerków jest niewielki /przynajmniej w tych sklepach które znam/ i są bardzo drogie. Narazie postaramy się o pudełeczko dla Buby. Quote
Ulka18 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Taki 'stary' tluszcz trudno jest zrzucic. Najwazniejsze, zeby nie za szybko odchudzac psa, bo wtedy moze sie cos stac np. z sercem. 1kg to dla Buby prawie 5% masy ciala, calkiem dobry wynik :fadein: Quote
Emigrantka Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Oh - Zara (39kg) czesto spi w kocim lozku, takie cos okragle futrzate...a dop tego ma swoja koldre (normalna koldra w poszewce, zlozona na pol) no i moje lozko i wersalki/fotel itd.... Kupowanie specjalnych psich poslan/kocich poslan to z mojego doswaiadczenia wywalanie kasy na darmo.....Psy / koty i tak spia gdzie chca :) Quote
Reno2001 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Emigrantka napisał(a):Oh - Zara (39kg) czesto spi w kocim lozku, takie cos okragle futrzate...a dop tego ma swoja koldre (normalna koldra w poszewce, zlozona na pol) no i moje lozko i wersalki/fotel itd.... Kupowanie specjalnych psich poslan/kocich poslan to z mojego doswaiadczenia wywalanie kasy na darmo.....Psy / koty i tak spia gdzie chca :) A u mnie nawet suki stajenne, które mnie odwiedzają zawsze pchają się w psie koszyki. Moja Masza w domu śpi tylko w swoim legowisku. Nawet Dotts czasami opuszcza kanapę i idzie poleżec w koszyku. Moje zwierza uwielbiają psie posłania :) Quote
Emigrantka Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 U mnie to wyglada tak: Ewntualnie tak: Czasem tak (to po 3 godzinach w lesie z seri "pies zdechl"): Czasem tez tak: Ewentualnie jeszcze tak: Czesto tak: Zdarza sie i tak: Lub tak: czy tez tak: Lub tak: Albo tak: Bardzooooooooooooooooooooooooooooo zadko jednak zdarza sie tak (Zara PRAWIE na swoim poslaniu): Reszta zdjec mojego zwierzynca (i ich kumpli) pod banerkiem Zary w moim podpisie... jezeli ktos ma ochote :) Quote
Emigrantka Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 _Lara - jak tam na Allegro? Obserwuje ktos Bube? Anna - telefon sie juz urywa? Dalej czekam na Buby ogloszenia od Zuzy ale juz nieduza przed BUba jest kolejka wiec pewnie na dniach..... Buba - myzianko na dobranoc sliczniutka.... Tak sobie mysle, moze ona teskni za ta swoja buda ze schroniska, taka z daszkiem gdzie mogla sie schowac? Tylko nie wiem czy to dobry pomysl....zeby jej cos takiego kupic? Jak myslicie? Cos w tym stylu? http://www.pawspetsupermarket.co.uk/hooded-pyramid-and-novelty-dog-beds-191-c.asp O cos takiego chodzi Anna? Tylko ze nie robia takich dla duzych psow.. tzn nie widzialam - wszystkie sa dla kotow/malych psow... :( Z takich to robia rozne rozmiary - moze ktores z takich? http://www.pawspetsupermarket.co.uk/oval-and-box-style-traditional-dog-beds-190-c.asp Co myslisz Anna? Quote
Dzika_Figa Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Emi.... porozwalaj te śliczne zdjęcia na kilka postów, bo jak Cię moderacja dopadnie to będziesz miała problemy... pamiętaj - max. 5 w poście! Quote
AnnaA Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Posłanka są bardzo ładne i wcale nie takie drogie. Na mojej wsi poprostu nie ma wyboru. Buba natomiast najbardziej lubi wleżc do podróżnego kontenera mojego Kaktusa /kontener był kupiony na przewiezienie samolotem mojego psa i jest rozmiaru XXL/ tak, że Buba w nim ginie ale lubi. Wbija sie w sam kat i nie ma szans żeby ją wyciagnąc. A teraz idę dac obiad stadu. Quote
Emigrantka Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Anna- jaki to ma ksztalt? Co BUbie najbarzdiej pasuje? Cos podobnego na tych linkach w poscie wyzej widzialas? To kupie dziewczynie i wysle.... Quote
AnnaA Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Absolutnie nie wysyłaj! Szkoda pieniędzy. Może jak będzie ktoś jechał to przy okazji. To taki zwykły kontenerek do podróży. Quote
Emigrantka Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Czyli cos w stylu "budy" jednak - z daszkiem.... Hmmmm Quote
AnnaA Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Dziś po południu siedziałam sobie przy kompie i widzę jak Buba wróciła z tarasu, najpierw poczłapała do kontenerka , popatrzyła a tam śpi szczylek, poczłapała do pudełeczka pod schodami - zajęte. Stanęła na chodniczku przed drzwiami na taras, zakręciła się ze dwa razy i złożywszy swoje tłustości na chodniczku głośno westchnęła. Szkoda, że tego nie możecie ogladac. Quote
malibo57 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Już to widzę:) Ale dziwię się, że Buba nie chce zażywać ruchu. U Omar kręciła się jak fryga, wszędzie jej pełno było, wszystko musiała zbadać i wszędzie zajrzeć. Podziwiałyśmy tę jej energię. Dyszała, ale latała, wyraźnie szczęśliwa. Emi, Twoje zwierze są przecudne! Quote
eloise Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 zwierze cudne :) ale i tak pojęcia nie macie, do czego tak NAPRAWDĘ służą psie legowiska ;) jutro pokażę :) Quote
Emigrantka Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Sprawdzalam, Zuza ogloszen Buby jeszcze nie zrobila.. czekam dalej..... Martwi mnie ze zadnego odzewu z Alegro nie ma :( Buba, Ty taka piekna psica jestes i kofffffffffffffffana - ktos ma jakis inny pomysl na znalezienie jej domku? Wiem ze Teresa Borcz cos glowkuje dla Buby ale to nic pewnego wiec jezeli kto sma jeszcze jakis inny pomysl bo w Allegro jakos chyba jednak juz nie wierze.. parwie miesiac i zadnego telefonu? :( Quote
AnnaA Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Buba jest bardzo aktywna jak ja się kręcę po ogrodzie a jeszcze jak pogłaskam jakiegoś innego psa, ona zaraz jest koło mnie i pcha się do głaskania. Ale jak mnie nie ma w ogrodzie, to nawet jak wszystkie psy ze szczekaniem lecą do bramy /bo tam się chyba coś dzieje/ Buba szczeka, ale z tarasu. Miesiąc na allegro to naprawdę niewiele dla dorosłego psa. Moja Lusia ogłaszana jest już od 7 m-cy i nie tylko na allegro. Tylko dwa byle jakie telefony! Tak, że spoko. To potrwa. Buba dla kogoś kto ją pokocha będzie idealnym psem. Mądra, posłuszna i za wszelką cenę chce się przypodobac człowiekowi. Quote
Ra_dunia Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Mądra psica :) a kontenerek i pudełko to pewno dla niej namiastka budy... Quote
eloise Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 tak naprawdę psie posłanka służą do tego : a klatka do tego: Quote
kaskadaffik Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 To trzeba Bubie te zdjecia pokazać :) :) Zapraszamy :) http://www.dogomania.pl/threads/184041-Cuda-dla-Psa-Kota-Pani-Pana-na-Mielec-zapraszamy-do-04.05-%29?p=14531368#post14531368 Quote
Emigrantka Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Eloise - super hehheeh :) Zaraz Cie ktos podkabuje i dziecko zabiora ;) Quote
Recommended Posts