bela51 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Emigrantka napisał(a):Buba byla dzisiaj u weta, podobno wszystko jest ok - reszty dowiem sie wieczorem. Watek bede zamykac poniewaz Buba jest juz adoptowana, nie szuka ani domu ani hotelu ani deklaracji wiec jest w zlym dziale i tak.....poza tym tu jest 120 stron w tej chwili wiec jak Dogo muli to.. ciezko nawet wejsc. Bedzie miala nowy watek na... PAROWKACH ;) Ale to jak sie zbiore moze w weekend bo w tym tygodniu nie mam za bardzo czasu.... Ale jest dział "juz w nowym domu ".;) Quote
obraczus87 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Emi wystarczy napisać w tytule wątku, że Buba ma już DS. Wtedy Mod przeniesie watek do działu "w nowym domu" i wtedy można na bieżąco w dalsyzm ciagu informować o Bubsonie ;) Quote
malibo57 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Hejka! Dziś zabrałam Bubę do lekarza na Sadybę. Bubson dostał awaryjne szelki, bo obroża szła za mną samoistnie bez zawartości;-) W Aucie rozrabiała, grzebała w psim plecaku i ogólnie była mocno nakręcona. Jakoś dojechałyśmy. Buba była bardzo grzeczna, bardzo. Wszystkich witała, pieski w poczekalni też, wszędzie chciała wejść i wszystko zbadać - odbyła też wcześniej spacerek po uliczkach Sadyby - bardzo ładnie chodzi na smyczy, jest posłuszna, reaguje na polecenia. W lecznicy najpierw odbyła się konsultacja stomatologiczna - jest 6, 7 zębów do "wyjęcia" ( jeden wyjął się w trakcie badania - Buba nie zauważyła), dziąślak ( cokolwiek to jest) do usunięcia, reszta zebów do czyszczenia. Buba dostała Metronidazol od jutra na tydzień, jako przygotowanie do zabiegu. Zabieg we wtorek o 11.00. Potem zagnano nas na ekg. Była obawa, że nic nie wyjdzie, bo Buba uprawiała swoja dychawkę, ale się udało. Buba została zakwalifikowana do zabiegu, a ekg poszło do dalszej, głębszej analizy. Jest się z czego cieszyć, bo przy jej tuszy i braku kondycji można było spodziewać się, ze wynik będzie kiepski. A tu proszę:) Potem zagnano nas do internisty - badanie kliniczne, pobranie krwi do pełnej analizy diagnostycznej, ważenie (22 kg). Zalecono zejście do wagi 17-15kg na początek, zmianę karmy z RC Satiety na Bosch Light, ponownie odrobaczono, pochwalono za krople Bacha wspomagające odchudzanie ( Buba przyjmuje je od 10 dni) oraz ogólnie podziwiano:loveu: Pani doktor, wysłuchawszy historii Buby oraz zanalizowawszy jej zachowania stwierdziła, że Buba jest silna psychicznie, ma ogromną wolę życia i wspaniałe usposobienie. Najbardziej nam się podobało, jak Buba upomniała się o wodę do picia - po prostej do zlewu, nie pomogło, to zaczęła otwierać szafkę pod zlewem - to zostało zrozumiane natychmiast! Bubcia wybrała sobie zabawkę ze stojaka w sklepiku - zieloną lateksową kostkę z piszczałką - pozdrowienia, Omar:evil_lol:- i pojechałyśmy do domu. Po drodze Buba została dwa razy sama w samochodzie i leżała sobie spokojnie na kocyku, nie rozrabiała. Dojechałyśmy na czas, Bubson wysiadł z auta z lekkim zeskokiem i pomaszerował grzecznie do domu, To tyle! Quote
halcia Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Cudowna relacja na wesoło.Ogromne dzieki!Ten psiak w swej madrosci pewnie wierzył,ze ktos ja wypatrzy.Z woda i zabawka przegigant sunia! Quote
Emigrantka Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Malibo - dzieki za relacje heheheheheh ale sie usmialam..... To moze nie wysylaj mie jeszcze ze 2 dni chociaz rachunku za ta cala impreze u weta zeby mi sie smiech w skowyt nie zamienil...... hehehehheheh:crazyeye: Boszeeeeeeeeeeeeeeeeee psy w Polsce maja lepiej niz ludzie tutaj - ja jak ide do lekarza to bez spojrzenia na mnie (o badaniach nie wspomne), kaze brac paracetamol i spier...c z przychodni bo.. next please :angryy: Buba, ale masz szczescie - ciotki Malibo to sie chyba wszyscy weci boja i chcieli Ci wszystko na raz zrobic.. zeby ONA nie wracala heheheh:diabloti: Zabek wypadl tak sobie sam? Ktory? Ten co wystawal? Dzieki Malibo :modla: Quote
kaskadaffik Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Super, super Sunia jest rewelacja, Emi u nas zabiegi stomatologiczne mimo że nie są tanie, to są dużoooo tańsze niż za granica Polski, poczytaj u Kasi w Stanach u Sabina02 ile ona zapłaciła to nawet ciężko uwierzyć ...... Dziąślaka mój Daffik też miał i mu rósł, mówili żeby usuwać, a któregoś dnia do pyska zaglądam a on się wchłonął 8) Bubeńka ależ jestes cudna, aż miło tu zaglądać i o Tobie czytać :) :) :) :) Quote
malibo57 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Nie, ten ząbek "haczyk" został sobie, jak był. Poszedł sobie taki środkowy - pani doktor go palcami wyjęła:diabloti: Buba nie zwróciła na ten incydent uwagi. Ten "haczyk" musiał być wyłamany i wrósł sobie w nowej pozycji, całkiem mocno się trzyma. Quote
Reno2001 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Emi, nie zamykaj tego watku. Zobaczysz, ze za dwa, trzy lata z wielką przyjemnością poczytasz historie Buby i jej adopcji przez Ciebie od poczatku. Bedziesz się zaśmiewała z całego przygotowania do opuszczenia schroniska a potem akcję w DT. Na prawdę. Uwierz mi, wiem co mówię. W dziale "Już w nowym domu" mam dwa wątki psiaków przeze mnie adoptowanych. Najczęściej w rocznice adopcji poczytuję lekturę wątków moich suniek od samego początku. Każdego roku tak samo i absolutnie mi się nie nudzi :) Bubson jest po prostu REWELACYJNY!!!! Malibo, dzięki za pieczę nad zdrowiem naszej mieleckiej dumy :) Quote
halcia Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 To nie jest tak we wszystkich gabinetach wetów.Po prostu Malibo ma super lecznice.A Bubson rewelka!Ja ja coraz bardziej podziwiam!:loveu: Quote
Ulka18 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Pani doktor, wysłuchawszy historii Buby oraz zanalizowawszy jej zachowania stwierdziła, że Buba jest silna psychicznie, ma ogromną wolę życia i wspaniałe usposobienie. Buba kochana, mądra dziewczynka. Caly czas sie zastanawiam, jak ona wytrzymala te wszystkie lata w schronisku. Mam na oku jeszcze jedna taka gruba sunie, ma na imie Wodniczka. Quote
Ulka18 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Pani doktor, wysłuchawszy historii Buby oraz zanalizowawszy jej zachowania stwierdziła, że Buba jest silna psychicznie, ma ogromną wolę życia i wspaniałe usposobienie. Buba kochana, mądra dziewczynka. Caly czas sie zastanawiam, jak ona wytrzymala te wszystkie lata w schronisku. Mam na oku jeszcze jedna taka gruba sunie, ma na imie Wodniczka. Quote
MagdaNS Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Oj Buba, wesoła z Ciebie dziewczyna :) Fajnie się do Ciebie zagląda :) Quote
Florentynka Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Ulka18 napisał(a):Buba kochana, mądra dziewczynka. Caly czas sie zastanawiam, jak ona wytrzymala te wszystkie lata w schronisku. Mam na oku jeszcze jedna taka gruba sunie, ma na imie Wodniczka. Obfotografować i na parówy wrzucić, koniecznie. Quote
yoko100 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/181060-La-Roche-posay-Vichy-Dior-ciuszki-damskie-mAE-skie-ksiAE-A-ki-na-mieleckie-psiaki-do-12-03 zapraszam zapraszam!!!! Quote
Emigrantka Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 Wrzuce jak sie zbiore, dawnoooooooooooooooooooooooooo nie ialam takiego tygodnia w pracy, wracam do domu na ryjuuuuuuuuuuuuuuuuu i ide spac... Trzymta sie narazie . Buba - badzi grzeczna pieknowsci :) Quote
anita_happy Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 BUBA...poczytałam...ale nie wszystko :/ duze sie tu u was dzieje dziewczynki... u nas tez duzo sie wydazyło... BUBULCU - tyle zębów ci wyrwą??? i co...bedzie szczęka zewnętrzna...co noc w szklaneczce przy lustereczku moczona??? helouuu zębule:) co rano:) no chyba ze implanty CI EMI zafunduje - BUBA - pani z wielkiego miasta to musi mieć implanty!!!moze trzeba zacząć zbierać na te implanty :P bazarki etc. Quote
Bjuta Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 http://i885.photobucket.com/albums/ac51/adopcje/buba/buba.jpg Ona ma imię idealne do sylwetki!!! Quote
__Lara Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 [quote name='Bjuta']http://i885.photobucket.com/albums/ac51/adopcje/buba/buba.jpg Ona ma imię idealne do sylwetki!!! Hihih :D zgadzam się z Tobą Bjuta :D i tak urocza jest, na swój sposób ;) :D Quote
MagdaNS Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Kochane Cioteczki, zapraszam na bazarek dla niewidomego Łatka z hoteliku u Murki, proszę o zakup i podrzucanie - radzę szybko zajrzeć, bo podejrzewam, że jedna pozycja zniknie jak ciepłe bułeczki :) http://www.dogomania.pl/threads/181310-KsiAE-A-kowe-bestsellery-dla-niewidomego-A-atusia-u-Murki-PomA-A-dobry-czA-owieku-do-31-03?p=14248828#post14248828 Quote
Emigrantka Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Dorwe sie wieczorem moze lub jutro rano do kompa.... na dluzej.... Boszeeeeeeeeeeeeeeeeee co za tydzien.... Omar co u Ciebie i co u Buby? Gdzies na innym watku czytalam wpis ze cos sie z autkiem stalo? Daj znac jak zyjecie - obie....... Anna - gdzie jestes? Mam nadzieje ze czytasz... ze zagladasz..... Jak sie dowiem dokladnie co i jak to zadzwonie :) Malibo - Buba we wtorek do dentysty chyba tak? Na to usuwanie i czyszczenie co zostanie po usunieciu? Buzka wszystkim zagladajacym do Buby....... Quote
malibo57 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 halcia napisał(a):To nie jest tak we wszystkich gabinetach wetów.Po prostu Malibo ma super lecznice.A Bubson rewelka!Ja ja coraz bardziej podziwiam!:loveu: Hm, nie do końca jest prawdą, że te lecznice są super. Nie tak dawno przysięgałam sobie, że moja noga więcej tam nie postanie i wiem jedno: bezdomny pies nie może się tam pojawić z przypadkową osobą. Smutne, ale prawdziwe. Tylko kontrola. Permanentna. Emi, nie zadawaj mi dziś takich pytań;) Jestem pewna, że Buba wróci cała i zdrowa. Wyniki ma bardzo dobre, tylko wątroba lekko podrażniona, ale to naturalne, wyrówna się. Quote
Ulka18 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Zostanie, zostanie jeszcze Bubie duzo zębow. 42 zeby powinna miec, jeden sam wypadl, jeszcze kilka do usuniecia. Na bank ze 30-32 jeszcze bedzie miec Bubson do usmiechania, to tak jak my ludzie, jak mamy cala paszcze nietknieta :fadein: Quote
AnnaA Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Zaglądam regularnie i czytam o generalnym przeglądzie Buby. Cieszę się, że wyniki są w miarę dobre. Pełna diagnoza stanu zdrowia umożliwi jej odchudzenie a poprawi jej komfort życia. Quote
halcia Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Tez regularnie odwiedzam Bubsons,tylko dogo nie zawsze pozwala wpisac.A co do lecznic sa i takie co lecza głównie rasowe,bo kundelków przeciez jest wiele... Quote
Dzika_Figa Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Ja też sobie podczytuję cichutko co tam u Bubsona słychać Quote
Recommended Posts