Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial][SIZE=5]Aktualnosci post 38

Cześć! Mam na imię Lili, tak w ogóle to od niedawna, bo wcześniej nie miałam imienia… Mieszkałam razem z mama i rodzeństwem na wsi pod takim domkiem, mama nas tam urodziła… Dobrzy ludzie zabrali mnie, moich braciszków i siostrzyczkę. Jednak nie mogli zabrać mamusi:-([/FONT][FONT=Arial]Może gdyby się tak nie bała i nie uciekała przyjechałaby z nami do Warszawy. Ale mamusia nie wiedziała że Ci ludzie nic nam nie zrobią:-(.[/FONT]
[FONT=Arial] Mam nadzieje ze nic jej nie będzie:-( Jestem im bardzo wdzięczna, bo już nie burczy mi w brzuszku i jest mi cieplutko, ale tęsknię za mamusia i rodzeństwem, bo niestety to tylko ja i mój jeden braciszek mieliśmy takie szczęście ze trafiliśmy do domków a reszta naszego rodzeństwa pojechała do schroniska. Schronisko- nie wiem, co to jest ludzie tak mówią, ale to chyba nic fajnego. Domek mojego braciszka z tymczasowego najprawdopodobniej przerodzi się w stały ja jednak nie mogę długo zostać u mojej tymczasowej pańci:-( Wiec tez szukam domku i swoich ludzi, u których już będę dluuuugo aż do końca mojego psiego życia.
Byłam już u Pani doktor Weterynarz to się chyba nazywa. Pani określiła mnie na około 4-5tygodni, więc jeszcze jestem malutka. Powiedziała też ze jestem zdrowiutka i zabrała ze mnie te wstrętne coś, co pani nazywała pchłami. Będę też odrobaczona:p
O mnie pańcia mówi ze jestem straszna rozrabiaka, na początku byłam nieśmiała i spokojna, ale teraz biegam sobie po domu i straszę głośnym szczekaniem psa mojej pani:cool3:. Ale tamta duża sunia wcale się mnie nie boi:shake: Dużo śpię, ale są tez chwile ze strasznie tęsknię wtedy siadam sobie przodem do okna w pokoju pani i wyyyyje głośno do tego czegoś, co ludzie zwą księżycem. Taki wilczek jestem:cool3: Aha i wiecie, co umiem? Umiem powiedzieć, kiedy musze wyjść za potrzebą a raczej zejść z łóżka na podłogę, bo na dworek za mała jestem;) i umiem tez sama jeść, ale to już wszyscy umieją:lol:
[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT] [FONT=Arial]Podobno fajna ze mnie sunia i pani mówiła ze ciężko będzie jej się ze mną rozstać, ale nie może mnie zatrzymać:-( [/FONT][FONT=Arial]
[/FONT] [FONT=Arial]Przedstawię Wam tez moje rodzeństwo, bo jeżeli ja się Wam nie spodobam:placz: to może któreś z nich przygarniecie…[/FONT]

[SIZE=3]Szczeniąt jest 10. 8piesków i 2sunie.

Oto ja:

tak sobie spie na kolankach:)

taka jestem urocza

[SIZE=5]
Moje rodzeństwo:
[SIZE=4]
Moi bracia niestety nie wsz yscy

W koszyczku

Znow

Kontakt w sprawie adopcji któregoś z nas:
Magda 505-020-062

Posted

To znow ja, Lili. Dzis z moim braciszkiem ktory jak mowilam tez ma DT bylismy u Wetrynarza. Bardzo fajna Pni wycalowala nas:lol: i dala jakis proszek na robaki. Mowila ze jestesmy sliczni- psi ale ja to wiem:cool3: Ma sie ten urok:cool3: Ta mila pani powiedziala ze jak dorosniemy to bedziemy prawdopodobnie srednimi pieskami. Lubie chodzic do tej Pani:) Za tydzien znow pojde bo trzeba sie odrobaczyc narazie ze 2 razy. Juz sie nie moge doczekac:p

Posted

Dziekuje:)
Sunia zostala niestety na tej wsi. Z wywiadu wiem ze suka ma wlasciciela jednak z tego co widac niezbyt dobrego. Psi Aniol chcial wylapac psice na sterylke ale nie mamy kontaktu z nikim z tej wsi. Jak to wiejscy ludzie-zwykla obojetnosc. Moze w sobote bedziemy wiedziec co z suka bo Olu. jedzie tam. Mam nadzieje ze uda nam sie jej pomoc.

Posted

Mamy nadzieję, że w piątek ją znajdziemy, i będziemy mogły pomóc, wtedy sunia trafi do schroniska.
Ale jakie jest prawdopodobieństwo,że ona tam będzie? Nie mam pojęcia.

Posted

Dziwimy sie ludziom ze wsi, ze mało wiedzą na temat strylizacji, a na dogo jedna z wolontariuszek z pewnego " świetnego"schroniska" przekonywała mnie, ze pies kastrowany to przestaje szczekać, a suka nie pilnuje obejscia.

Posted

Wiecie co ludzie to ogólnie nie wiedzą o co ze sterylką chodzi . Suki jeszcze oki ale jeśli chodzi o psa to ja słyszałam że po co psa kaleczyc on sie " wybzyka" a do domu nie przyniesie . tylko ciekawa jestem czy synów też tak wolno puszczają na ' bzykanie"

Posted

to jest brat Lili, który otrzymał imię Aston..te wszystkie szczeniaczki które widziałem sa kochane i urocze, ale mogłem miec jednego wiec wybór padł na Astonka, są to pieski z ogromną energią, które moim zdaniem szybko sie uczą(tak myśle, bo to mój pierwszy piesek;p), przez trzy dni nauczył się sikac na takie maty dla szczeniaków, więc to chyba dobry wynik:) uwielbia się bawic jak i spac:p jeżeli ktoś chce miec prawdziwego przyjaciela na czterech łapkach to mogę zapewnic, że te szczeniaczki takie bedą:)