maxi3 Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Dostalam wiadomosc od znajomych z Warszawy i koniecznie musze sie z wami tymi informacja podzielic!!!!!!!!! PIEKNA I BESTIA Bajeczny pokaz YORKOW na Walentynki W PROMENADZIE w Warszawie Pokazy mody z udzialem psow rasy YORKSCHIRE TERRIER 12 Luty.2006r godzina 16. Odbedzie sie Licytacja ubranek Wybory Mistera i Mister York Zabawa z nagrodami dla wlasciciela Yorkow i wiele innych ciekawych zabaw. Tylko pozazdroscic Warszawie. Quote
julita104 Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Ja mam mieszanie uczycia dotyczace takich imprez. Bo ukazuja yorki jako laleczki, przytulanki. Nic tylko ubierac i nosic na raczkach. Do dzis pamietam pokaz yorkowej mody podczas ktorego kilkuletnia dziewczynka ciagnela (!!!) po scenie zestresowanego, ale jakze pieknie ubranego, pieska :angryy: Quote
grygy Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 julita104 napisał(a):Ja mam mieszanie uczycia dotyczace takich imprez. Bo ukazuja yorki jako laleczki, przytulanki. Nic tylko ubierac i nosic na raczkach. Do dzis pamietam pokaz yorkowej mody podczas ktorego kilkuletnia dziewczynka ciagnela (!!!) po scenie zestresowanego, ale jakze pieknie ubranego, pieska :angryy: Nic dodać, nic ując Julitko :shake: Quote
Beata-Daisy Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Dla ludzi którzy nie posiadają tej rasy, yorshire terriery zawsze będą laleczkami i maskotkami i nic ani nikt tego nie zmieni.Jeszcze nie spotkałam osoby która by mnie zaczepiła i powiedziala że to ładny pies.Najczęstrze komentarze to jaka łada maskotka z tego pieska ,i pytania to taki poduszkowiec prawda? Quote
marlena924 Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Niestety, niektórzy dalej twierdzą, że miniaturowe pieski są kanapowcami i laleczkami. Gdy były mrozy, jak wychodziłam z Toffim na spacerki, ludzie tylko się patrzyli i kiwali głową "Przecież ten piesek zmarznie"... Owszem, mój piesiu uwielbia wylegiwać się na fotelach i kanapach, być głaskany, przytulać się do mnie, ale kocha też biegać, szaleć i wyżywać się naprzykład na moich nogawkach od spodni albo na zabawkach. Yorki to przecież wkońcu teriery... Jednak na tą "imprezę" chętnie bym pojechała zobaczyć, jak to wszystko wygląda... Niestety, chyba nie mam takiej możliwości, bo jest to w Wa-wie :P Quote
Figusia Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Pieski do ubierania, kanapowce i do tego drogie!!! Ja prawde mówiąc nie sądziłam, że ludzie sa tak beznadziejni. Co wyjdę z Figą to patrzą na mnie jakbym ją torturowała, bo przecieź z taką maskotką to w zimie w domu się siedzi. Pytania ile takie cudo kosztuje wyprowadzają mnie z równowagi...Nie potrafię tego zrozumieć i wnerwia mnie jak głaskają Figę bez mojej zgody! Dlatego teź jakoś nie bardzo jestem za takim pokazywaniem Yorków jako stworzonka z małym rozumkiem w małym ciałku. Quote
julita104 Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Mnie w zakopcu kilka goralek ze straganow oferowalo uszycie butów dla moich maluszków :-) Bo martwily sie ze sweterki maja a butkow nie hihihi Na szczescie ludzie tam byli otwarci i rozumieli ze maluchy swietnie daja sobie rade bez obuwia. Za to ktoregos dnia na krupowkach bylo wyjatkowo tloczno, a szlismy do knajpki (stoliczek przy oknie, pieski caly czas ogladaly krupowki-byly zachwycone :lol:) mowie do meza - wezmy pieski na raczki to jakas szalona baba nawrzeszczala na mnie ze psa nie wolno na rekach nosic :crazyeye::crazyeye: i ze nienormalna jestem. W jej mniemaniu lepiej by bylo chyba jakby mi jakis podpity turysta zdeptal psa :shake: Ludzie nie potrafia znalezc zlotego srodka :shake: Quote
marlena924 Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Noo...niektórzy się tak roczulają nad tymi naszymi piesiami, boją się, że zmarzną, a inni głupio się patrzą na ubrane pieski... Quote
Figusia Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Ano właśnie...ludziom to się nie dogodzi (ale w koncu nie o to chodzi). Quote
Beata-Daisy Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Julita 104 Z tymi butami u nas tak samo kazdy komentuje a buciki gdzie skoro ubranko jest nie zaszkodzi butów załozyc hihihih Quote
Megula Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Mnie zawsze zaczepiaja z pytaniami ile kosztuje, fajna zabaweczka, maskotka itd. Tylko jedna pani na osiedlu jest bardzo miła. Zawsze mówi "daj dziubka kochany piesku" :p Quote
lewana Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Bajeczny pokaz Yorków na Walentynki 12 lutego 2006 r, godz. 16.00 Już po raz trzeci Centrum Handlowo-Rozrywkowe Promenada zaprasza wszystkich właścicieli oraz miłośników psów rasy Yorkshire terrier na niezwykły pokaz mody. W trakcie wieczoru zaprezentowane zostaną specjalnie zaprojektowane przez znanych polskich projektantów mody ubiory dla Yorków na każdą okazję. Po pokazie odbędzie się licytacja zaprezentowanych wcześniej ubranek, z której dochód przekazany zostanie na rzecz schroniska dla zwierząt "Porzucony Kundelek" w Józefowie. Atrakcją wieczoru będzie konkurs piękności, w którym zostaną wyłonieni MissYork i MisterYork. W jury zasiądą właściciele i przyjaciele zwierząt oraz ich znawcy. W pobliżu sceny głównej Promenady producenci żywności i akcesoriów dla psów ustawią stoiska z oferta promocyjną, gdzie będzie można uzyskać fachowe porady na temat pielęgnacji i żywienia Yorków. Imprezę poprowadzi znana aktorka Anna Korcz. Quote
Recommended Posts