agamika Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Jak dostałam meila od Amigi ze zdjęciami Cudnej to nie mogłam sie napatrzeć na nie , mam nadzieje ze sunia szybko znajdzie swoja przystań . Cudna ja ją nazwałam :oops: bo na razie nic innego nie przychodzi mi do głowy . Cudna została porzucona i błąkała sie po obrzeżach N.Sącza przez jednych dokarmiana, a przez innych przeganiana... nastały mrozy , przyszła cieczka i pojawiły sie sfory wałęsających sie psów za sunią ... Pewna osoba mimo ze tak naprawdę nie może za bardzo sobie na to pozwolić przygarnęła sunie na DT do siebie , sterylizacja aborcyjna jest juz zaplanowana. Cudna szuka jednak pilnie domu ! Nie może zostać w obecnym DT Ma wspaniały charakter , uwielbia ludzi , lubi psy , a dzieci wręcz ubóstwia . Jest przymilna i urocza z jednym uchem kłapciatym a drugim stojącym ... Jest wesoła i towarzyska i czeka na BARDZO DOBRY dom Jest młodziutka i ma ok 60 cm w kłebie ;). AKTUALIZACJA JEST PROBLEM, ... TOZ W N.S.ODMÓWIŁ OPŁACENIA STERYLIZACJI ABORCYJNEJ, TWIERDZĄC ZE ZADEN GABINET WET TEGO NIE WYKONA !!! POTRZEBUJEMY POMOCY W TYM WZGLĘDZIE , Z KRK CIĘŻKO POMÓC, A PANI ZOSTAŁA Z TYM SAMA aktualizacja 18 stycznia Cudna musi opuścić DT , od jutra zamieszka w hotelu dla psów :-( , termin sterylizacji jest wyznaczony na czwartek godz 13 19.01.10 no i przyjechała .... Cudowny charakter tej suni mam nadzieje, ze szybko pozwoli jej znaleźć cudowny dom ..do tego czasu BARDZO PROSIMY O WSPARCIE NA HOTEL :oops: .... PROSIMY O POMOC W OGŁOSZENIACH , NAMIARY 889 628 346 , gryzniakaga@gmail.com DEKLARACJE I WPŁATY -JEDNORAZOWO 150 ZŁ od Pani i jej rodziców która zgarnęła Pumę z ulicy 300 zł (20 dni hotelu ) - deklaracja anonimowej na razie osoby :) nie wiem czy chce byc ujawniona :oops: 30 zł - deklaracja epe 50 zł deklaracja Brucio - stałe _____________________________________________________________________ KOSZT STERYLIZACJI ABORCYJNEJ 200 ZŁ - SKARBONKA STERYLKOWA Quote
AMIGA Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 I ja zakochalam się w tej suni, chociaż widziałam ją tylko na tych zdjęciach. W jej oczach i w jej charakterze, bo jak narazie slyszę, to jest idealna :loveu::loveu: Dzięki agamika, że założyłaś suni ten wątek :loveu: Quote
kanna Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 nie piękne a mądre nadzwyczaj te oczy.... Quote
Ada-jeje Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Agamika, :loveu::loveu::loveu: mozemy Czernej Perle zrobic ogloszenie na Allegro, prosze o kontakt na PW Quote
Asior Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 ale czad!!!!! już ją kocham.... już ją wrzucam na bulowate!!! Quote
AMIGA Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Wszyscy ją kochają. Miejmy nadzieję, że ją pokocha ktoś kto jej da dom. Quote
agamika Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Asior napisał(a):ale czad!!!!! już ją kocham.... już ją wrzucam na bulowate!!! na wątku zbiorczym ogólnym juz jest :) kanna napisał(a):nie piękne a mądre nadzwyczaj te oczy... nooo... ma coś mocno hipnotyzującego w spojrzeniu, nawet tylko na zdjęciach .... Ada wiem ze AMiga już wysłała CI pw , ślicznie dziękujemy za allegro :loveu: Quote
Asior Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 agamika napisał(a):na wątku zbiorczym ogólnym juz jest :) kiedy ją wrzucałaś?? Bo dziś sprawdzałam i nie zauważyłam.... Quote
agamika Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 [quote name='Asior']kiedy ją wrzucałaś?? Bo dziś sprawdzałam i nie zauważyłam.... ten post http://www.dogomania.pl/threads/6899-BULLOWATE-DO-ADOPCJI?p=13869566&viewfull=1#post13869566 dzis po założeniu wątku znaczy się Quote
Asior Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 TYYY są dwa watki :crazyeye: http://www.dogomania.pl/threads/22803-Bulowate-Do-Adopcji-Jeden-WAE-tek-Dla-Wszystkich-aktualizacje-str-1-post-1-2-5-8?p=13870948#post13870948 Quote
Ada-jeje Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 A ja juz od naszej IKA & SONIA dostalam potwierdzenie ze dzis najpozniej jutro sunka bedzie na Allegro a jak nasza IKA cos powie to jest na stowe pewne. Quote
IKA & SONIA Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Allegro już jest takie na szybko na razie: http://www.allegro.pl/item883747723_czarna_perla_kila_szuka_domu.html Potrzebuje info gdzie sunia przebywa oraz namiary na osobę, która pilotuje adopcję. Założyłam, że śliczna byłą już odrobaczona. Mam pytanie: czy mogę wykorzystać tekst z pierwszego posta do uzupełnienia wiadomości o suni? Quote
agamika Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 [quote name='IKA & SONIA']Allegro już jest takie na szybko na razie: http://www.allegro.pl/item883747723_czarna_perla_kila_szuka_domu.html Potrzebuje info gdzie sunia przebywa oraz namiary na osobę, która pilotuje adopcję. Założyłam, że śliczna byłą już odrobaczona. Mam pytanie: czy mogę wykorzystać tekst z pierwszego posta do uzupełnienia wiadomości o suni? informacje z 1szego postu jak najbardziej . Co do miejsca to wystarczy ze okolice Nowego Sącza ;) , z tego co ja dostałam w meilu to sunia psy toleruje :) namiary na chwilę obecną na mnie 889 628 346 , gryzniakaga@gmail.com dziękujemy :) Pani co ma sunieczkę bardzo ta pomoc jest potrzebna Quote
Ada-jeje Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Agamika ale samo Allegro nie wystarczy, moze jeszcze ktos pooglaszal by ta pieknosc na innych portalach. Quote
aga_krzys Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 kurcze takie cudeńko i nie ma gdzie się podziać? Quote
AMIGA Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Miałam dzisiaj rozpaczliwy telefon od tej koleżanki, u której jest to cudeńko. Miała obiecaną sterylkę aborcyjną przez jakąś "działaczkę" z TOZ-U I jak dzisiaj zadzwoniła, żeby ustalić szczegóły to się dowiedziała, że pani wcześniej nie zassała, że sunia jest pewnie w ciąży i że niestety żaden wet w N.Sączu nie zrobi sterylki aborcyjnej. Za to po prostu usypiają slepe mioty :wallbash: :wallbash: Sterylkę zgodzą się zrobić dopiero w momencie, kiedy sunia będzie miała iść do nowego domu. A żeby było jeszcze weselej, rodzice tej koleżanki dają suni tylko tydzień czasu na znalezienie nowego domu, bo jeśli nie to............ nawet nie chcę tego pisać. A niestety, mimo, że koleżanka nie jest przecież dzieckiem, to jednak dom należy do rodziców i oni tam mają decydujący głos. No i jeszcze jedna informacja - sunia niestety nie toleruje kotów. :-( Quote
Soema Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Amiga, a sterylkowa świnka? Są środki, które trzeba wykorzystać z konta AFN, dopóki mi konta nie autoryzują. Jak suka do innych psów? Quote
AMIGA Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Z psami jest ok. Koleżanka ma 4 psy i dogadują się świetnie. A co do świnki - to czy tam nie ma jakiejś kolejki? Quote
Soema Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 AMIGA napisał(a):Z psami jest ok. Koleżanka ma 4 psy i dogadują się świetnie. A co do świnki - to czy tam nie ma jakiejś kolejki? Hmm... nie?:roll: aborcyjne są pierwsze.. mimo wszystko. Jaki to byłby koszt? Quote
agamika Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Soema napisał(a):Hmm... nie?:roll: aborcyjne są pierwsze.. mimo wszystko. Jaki to byłby koszt? i tu jest właśnie problem , w którym mam nadzieje pomoże nam osoba z tamtych okolic, Pani dzis usłyszałaze ŻADEN wet tam nie wykona adopcyjnej, i dopiero musimy sie zorientować, jak to wygląda naprawde ... Quote
andzia69 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Asior napisał(a):ale czad!!!!! już ją kocham.... już ją wrzucam na bulowate!!! Asior - jak ją kochasz to weno ja do siebie - wreszcie będziesz miała normalnego psa!;) Quote
weszka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Cudna ta Cudna :loveu: Ale ona jest ASTowata...? Bo mnie na takiego mixa labkowatego bardziej niż astowatego raczej wygląda ale może mam oko kiepskie i w tym temacie niewprawne ;) Może rzeczywiście więcej w niej astowatości jak tak się przyjrzeć lepiej :cool3: Widzę, że weci mają bardzo rozsądne podejście do tematu :angryy: dzięki takim problem bezdomności nigdy się nie ogarnie :angryy: Oby udało się coś wymyślić...:roll: Quote
AMIGA Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Czuję się tak,jakbym miała sztab jakiś w domu. Dwa telefony stale w użytku. :-o Wydzwaniam po ludziach w Sączu i Gorlicach, żeby znaleźć weta, który zrobiłby tę sterylkę aborcyjną. Weszko, ci weci są humanitarni - oni nie powiększają stada szczeniaków, bo oni po prostu usypiają ślepe mioty :mad: Wieczorem mam mieć ewentualne namiary na jakiegoś weta, który by się podjął tej sterylki. Ale jest jeszcze następny i to wieeelki problem. Jak pisałam, sunia nie może zostać tam, gdzie teraz jest. Jest możliwość wzięcia jej do hotelu, ale bez jakichkolwiek deklaracji finansowych jest to niemożliwe. Jestem skłonna podjechać po nią do N.Sącza i ją przywieźć do Krakowa, ale utrzymanie w hotelu przerasta możliwości mojego emeryckiego portfela. Nie wiem agamiko - może by coś w tytule napisać, że potrzebujemy deklaracji finansowych na hotel? Quote
Soema Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 I co z tym wetem...? Znalazł się jakiś ? O DT, nie pytam... Quote
Recommended Posts