Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niuchanie....podstawa spacerków :D śliczny jest, tylko zastanawia mnie jedno......jak jest mokry śnieg mój Westowaty ma pełno kól śniegowych, oblepiony cały śniegiem......a jak to u Twojego futra wygląda...bo przecież bym się załamała bdyby mi taki byku kóle przynosił.....wrrrrr

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śnieg zwłaszcza jak jest mokry to oczywiście lgnie do futra szybko, skleja się i powstają moje 'ulubione' (wrrr) kule. No cóż wszystko zależy od psa, jeżeli już nie można kontynuować spaceru z powodu nadmiaru tych kulek to wracamy do domu i tu w zależności od stopnia 'zbałwanienia' psa albo pod prysznic albo sam się roztapia (i później pańcia na mopie jeździ) : No ale wiadomo coś za coś :P

mimi_91, tak misiu jak i pudel oraz łoś przetrwały zabawę i mają się dobrze, co prawda łosia czeka operacja zszywania rany szarpanej w okolicy szyi ale wszyscy przeżyli :lol:

Posted

KW. napisał(a):
Śnieg zwłaszcza jak jest mokry to oczywiście lgnie do futra szybko, skleja się i powstają moje 'ulubione' (wrrr) kule. No cóż wszystko zależy od psa, jeżeli już nie można kontynuować spaceru z powodu nadmiaru tych kulek to wracamy do domu i tu w zależności od stopnia 'zbałwanienia' psa albo pod prysznic albo sam się roztapia (i później pańcia na mopie jeździ) : No ale wiadomo coś za coś :P

:

Ah czyli nie tylko Wesiki tak mają :D:D:D ale dziś pierwszy raz użyłam szczotki pudlówki do wyczesania kulek i powiem szczerze że też nieźle nam poszło. Ale szczotka ta z drucikami, koniecznie bez kólek na koncu bo się igiełki wbijają w kulki i je rozwalają. Tylko cza wytrzepywać śnieg z niej...

• 2 weeks later...
Posted

No i 8 tygodni mineło nawet nie wiadomo kiedy ... dzieci rosną i niedługo ruszą w świat ;)

Biała AGENTKA 007

ANGELINA

ALUTKA

ALEX

ACROBAT

ACROBAT (po lewej) i ACHTUNG BABY (Mistrzu)

AGENT 007

Foto by hod. Camerata

• 1 month later...
Posted

Dzięki wszystkim za miłe wpisy :)
A jakby ktoś marzył o takim 'pluszaczku' to 3-miesięczny (na ten czas) ACHTUNG BABY - Mistrzu czeka jeszcze na ciepły, kochający i odpowiedzialny domek :)
Pozdrawiam :)

• 2 weeks later...
Posted

;)

A to z wczorajszego 'znęcania' się nad psem :P

Tak wracając do tego tapirowania- jak widać przy odpowiednim podcięciu i podtrymowaniu nic nie trzeba tapirować, pudrować czy lakierować ;) Wystarczy szczotka, spray z jakąś odżyweczką do czesania i gotowe ;)

• 1 month later...
Posted

Bobtail z briardem, już takie zestawienie nieźle się sprawdziło (szkoda tylko że właściciel nawalił :P ).
A kilka dni temu w hodowli Millanion (Wrocław) pojawiły się maleńkie bobtailątka ;D

• 1 month later...
Posted

Ania! to mam nadzieje że kiedyś się doczekasz kudłatego biało-niebieskiego do towarzystwa dla swoich briardów - to się zdziwią ;D

Nowych zdjęć Pana Kudłatedo niestety niewiele mam (o dziwo) ale może wystarczy ;)
Kokolino ze swoją córką Angie

I w Tenczynku podczas zwiedzania ruin zamku

• 1 month later...
Posted

No to coś aktualnego może wstawię jakby kto chciał zobaczyć Koko :P
Wystawa w Nowym Targu:

I zabawa po:

'Czeeemu jesteś taki maaaały?' czyli Koko i Rysiek (Richi :P )

• 2 months later...