Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To w takim razie Evry, pieniążki przejmę na konto ja. Termin - kiedy Ci wygodniej. Ja mam jakieś rezerwy, więc mogę opłacić sterylkę (i tak rachunek będzie zsumowany z zabiegu i potem z wizyty kontrolnej), a Ty zrefundujesz po powrocie. Albo przed wyjazdem - jak wolisz. Ze wszystkich wydatków rozliczymy się na forum - oficjalnie. I będę miała rachunki od weta - do zeskanowania, jeżeli będziesz chciała zobaczyć.
Robię tak również ze względu na schronisko, żeby nie było żadnych wątpliwości czy przypadkiem nie zarabiamy na psach...

Bardzo Ci dziękuję raz jeszcze za pieniążki! :loveu:
A Tobie Norbitko za domek i transport! :loveu:

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj upewnię się jeszcze czy sterylka jest o 12. Jeśli tak, to myślę, że ok. 14 Brązowa będzie do odebrania. Jeśli możesz Norbitko to przyjedź po sunię, bo ja nie mam samochodu niestety. Będziemy w kontakcie podczas zabiegu-poinformuję Cię dokładnie o której możesz tam być.

Posted

Schron też juz obdzwoniony i wszystko jest ok :thumbs: Dla nich to normalny dzień pracy, więc jak we wszytskie pozostałe wydadzą nam Brązową (właśnie dziś się dowiedziałam, że jej prawdziwe imię to Saba) Jeszcze tylko trzeba dokonać pomiarów, żeby zamówić ubranko posterylkowe:)

Posted

Brązowa ma się dobrze, chociaż biedna jest w tym boksie - kiedyś była wyprowadzana na spacerki, a teraz nie ma takiej możliwości.

We wtorek o 13.00 sterylizacja. Potem Brązula jedzie do Norbitki i, mam nadzieję, że nie wróci już do schronu - że uda nam się znaleźć jej dom...

Pani z Gdańska nie odezwałą się - przypuszczam, że zrezygnowała :-(

Ale ja i tak bardzo się cieszę, że Norbitka przygarnie niunię na czas posterylkowy. To bardzo subtelna i delikatna sunia. Czy wiecie, że w jej żyłach może płynąć krew rotka? Na zdjęciach tego nie widać, ale na żywo - tak.

A więc oby do wtorku :)

Posted

I pytanie do osób mających doswiadczenie ze sterylkami a własciwie narkozami. Czego mogę sie spodziewac w samochodzie po narkozie (ok 40min jazdy) i potem w domu. Miałam tylko doświadczenie z kocicami ale to juz ok 4 lata jak były sterylizowane wiec nie pamietam.

Posted

[quote name='Norbitka']I pytanie do osób mających doswiadczenie ze sterylkami a własciwie narkozami. Czego mogę sie spodziewac w samochodzie po narkozie (ok 40min jazdy) i potem w domu. Miałam tylko doświadczenie z kocicami ale to juz ok 4 lata jak były sterylizowane wiec nie pamietam.
Dobrze byłoby gdybyś miała kogoś do pomocy. Suńka po narkozie będzie np. chciała wstawać (a brak koordynacji ruchów)- może wpaść między fotele i zrobić sobie krzywdę, może wymiotować (choć nie ma czym bo jest przegłodzona przed narkozą będzie wykonywała ruchy tłoczni, ew.wymiotować pianą i śliną), na pewno powinna być ciepło przykryta a trudno psicy wytłumaczyć aby się nie odkrywała. Zresztą o wszystko możesz zapytać wet. bo chyba jest to ta o której myślę.:cool3:
[SIZE="1"]Jeśli tak jest to dowiedz się co u słychać łapki i opowiedz pani wet. bo jest na pewno ciekoawa dalszych losów łapci

Posted

Sama nie odważyłabym sie po nia jechac. Biorę syna. Dobrze sie złożyło że sterylka w dzien wolny od szkoły. Musze tez przemyslec ewentualne zabezpieczenie auta przed zabrudzeniem. Dzięki Niufa. O łap[ce wiem co nieco bo rozmawialam z Marzena. A wet tak to włsnie ten anioł:)

Posted

Norbitka napisał(a):
Sama nie odważyłabym sie po nia jechac. Biorę syna. Dobrze sie złożyło że sterylka w dzien wolny od szkoły. Musze tez przemyslec ewentualne zabezpieczenie auta przed zabrudzeniem. Dzięki Niufa. O łap[ce wiem co nieco bo rozmawialam z Marzena. A wet tak to włsnie ten anioł:)

To super. Trzymam kciuki.

Posted

Ja prawdopodobnie we etorek będę w Lublinie, ale niestety mój mąż nie może prowadzić, a ja nie umiem za dobrze jeździć cholerka. Postaram się kupić dla suni ubranko posterylkowe.

Zmierzyłyśmy ją w schronie - ma 50 cm wzrostu - licząc do grzbietu oczywiście.

Posted

Norbitko powiem ci jak było z Łatką....
Na pewno w samochodzie podczas podrózy ktoś powinien suczkę trzymać owiniętą w kocyk albo na kolanach ,albo siedziec zaraz obok i asekurować.....
W domu suczka może chcieć chodzić ( niestety będzie sprawiac jej to trudność, bo po narkozie koordynacja ruchów jest utrudniona) Ja pozwalałam na to Łatce ,bo nawet nie bardzo wiedziałam jak mogę ją zatrzymac ,żeby sie z nią nie szarpać...
Na pewno suczka przez ok. dwa dni po zabiegu nie kontroluje moczu....Łatka robiła co krótki czas po kilka kropel..... Można dać jej odrobinę wody ,ale pierwszego dnia bez pokarmu....
Generalnie najlepiej jest żeby jak najmniej sie ruszała i nie wskakiwała gdzieś wyzej (np. na kanape), niestety Łatka próbowała.....
Na drugi dzień po zabiegu wynosiłam ją na dwór na siusiu, na chwilkę, ale i tak załatwiała sie w domu... Myślę ,ze po prostu brzuszek jest tak obolały ,że nawet najmniejsze wypełnienie pęcherza powoduje ból i dlatego na początku suczka siusia w domu co chwilę...
Jeżeli chodzi o noce , to zdecydowanie pierwsza jest najgorsza..... Łatka piszczała i wyła bardzo przy każdej probie zmiany pozycji i niewiele spała.... druga noc jest już zdecydowanie lżejsza....
Naszej małej pieknie szew sie goił, nic z rany nie ciekło , nie krwawiła, a teraz prawie nie ma po nim sladu...I tu ukłony w stronę pani weterynarz , która wykonała swoj a pracę na 6+.
Brązusie będzie operowac ta sama wetka , więc wszystko powinno byc ok.
Trzymam kciuki !!!!

Posted

Pani Ewa leczyła Łapkę która była u mnie tymczasowo. jestem dla niej pełna wdzięczności i ciesze sie ze wkrótce sie z Nią spotkam. Brązula jest nieco wieksza od Łatki wiec z tymi kolanami moze być trudniej. Ja będe robiła za kierowcę a za opiekuna mój syn. Myślę że damy rade.

Posted

Norbitko myślę, że jeśli poprosisz o pomoc syna to da sobie radę z Brązową. Możesz skombinować jakaś folię na siedzenie, bo gdy np transportowałyśmy Łatkę do Tiger-osiusiała mnie (razem z fotelami :oops:)