Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponieważ sprawa finansowa sterylki jest już załatwiona, więc ja mogę tylko zaoferowac transport, jeśli będę w Lublinie tego dnia.
(coby nie obciązać za bardzo brata anielicy )

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Tiger :loveu: Porozmawiam z bratem i jeżeli byłyby jakieś problemy, to będę się z Tobą kontaktować. Termin sterylki możemy dograć, byle schronisko się zgodziło.

Posted

Wow, chwilę mnie tu nie było, a tu takie zmiany! Strasznie się cieszę:multi: Dziewczyny, jeśli są jeszcze potrzebne pieniążki, proszę o numer konta. Przynajmniej w taki sposób chciałabym pomóc. Brązulko, trzymaj się, kochanie, ciotki dwoją się i troją, by znaleźć Ci wreszcie domek;)

Posted

Wygląda na to, że finanse mamy załatwione, chyba że, odpukać, trzeba by było z jakiegoś powodu więcej pieniędzy niż na zabieg standardowy, wtedy będziemy się do Ciebie uśmiechać Amanitko. Ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko.

W sobotę będziemy rozmawiać ze schroniaskiem w sprawie sterylki - lepiej na żywo, niż telefonicznie. Jak wszystko będzie okej, to w następnym tygodniu zrobimy zabieg.

Posted

O.K. To teraz trzymam kciuki! Gdyby coś, to tylko poproszę o wiadomość na pw z numerem konta. Tak się cieszę, że coś w ogóle w sprawie naszej Brązowej damy drgnęło - powoli traciłam już nadzieję. Dziękuję wszystkim cioteczkom, którym piękne oczy Brązusi nie pozwalały spokojnie spać. Wierzę, że znajdzie domek - musi znaleźć, nie ma innej możliwości. Brązusiu, specjalne buziaki dla Ciebie i mizianko (przepraszam, że tylko takie na odległość:placz:).

Posted

Widzę, że aukcja Brązulko-Czarnulki na Allegro niedługo się kończy. Mam nadzieję, że jak ze sterylką wszystko będzie O.K , to mała będzie wystawiona ponownie? Można by dodać nowe informacje i lepsze fotki?
I napisać, że jest możliwość zorganizowania transportu , nawet na znaczną odległość. Bo opcja "odbiór osobisty na koszt kupującego" w ogóle nie brzmi zachęcająco.

Posted

Oj, ciotki na pewno o Brązusi nie zapomną. Jeśli o mnie chodzi, to ten słodki pyszczuś i magiczne oczęta już na zawsze zostaną w moim serduchu:loveu: I będę o Brązusi pamiętać nawet wtedy, kiedy już będzie szczęśliwa w swoim nowym domku - bo na pewno będzie, czuję to;) Brązusiu, kwiatuszku, trzymaj się teraz - cioteczki Cię zabiorą, będzie trochę zamieszania, dostaniesz nawet takie fajne ubranko;) , a później spotkasz na swojej drodze swoją własną, osobistą, kochaną pańcię;) Zobaczysz wtedy, jaki piękny jest świat...

Posted

Dzwoniłam do Pani Wetki. Niestety tydzień przyszły ma zajęty, więc akcja sterylka odbędzie się najprawdopodobniej 4 maja, o godzinie 12.00.

Jutro rozmowa w schronisku.

Posted

No to Brązusia musi być jeszcze trochę cierpliwa. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych problemów i w maju... No właśnie, maj - to miesiąc zakochanych - na pewno ktoś się w naszej Brązulce zakocha:loveu:

Posted

Wszystko dobrze, jest zgoda :loveu:
Ja potwierdzę teraz termin u wetki.
Powiedziała, że sterylka będzie :loveu: trochę droższa niż u Łatki (tam było 120 + 20 ubranko), ale nie będzie to dużo większa suma.

Także czekamy na maj...

Posted

Dzwoniła do mnie miła Pani zainteresowana Brązową. Tylko ze zdjęć wynika, że ona jest malutka, a ona średnia-większa:roll:

Irmo, czy możesz do aukcji dodać zdjęcie, na którym ona stoi przy nodze???

Pani jest z Gdańska, Brązula bardzo jej się spodobała, ale musi przemyśleć sprawę, bo nie wie czy poradzi sobie ze sporym psem. Miała owczarka niemieckiego - 12 lat, agresywnego, więc obawia się znowu problemów z większym psem. Ale sprawę przemyśli. Sunia miałaby fajne warunki - domek z ogórdkiem, mieszkałaby w domu, ale miałaby do swojej dyspozycji też budę i kojec, gdyby Państwo wyjeźdżali z domu, to mogłaby zostawać sobie na dworze w ciepłe dni. Pani sympatyczna, myślę, że to byłby fajny domek. No ale ma się zastanowić na spokojnie. Brązula jest delikatna i spokojna, ale powiedziałam jej i ona zdaje sobie sprawę z tego, że nigdy nie wiadomo jak pies będzie się zachowywał poza boksem.

No ale...

:kciuki:

Posted

Jej, to ja też trzymam kciuki. To fakt - nie można przewidzieć, jak psiak będzie się zachowywał na wolności, ale ja wierzę, że Brązusia już taka jest - spokojna, łagodna - i na zawsze taka zostanie. To tak jak moja Aza - ten typ tak po prostu ma;) To piesiulka z wrodzoną delikatnością;) Brązusiu, ach gdybyś wiedziała, ile osób teraz o Tobie myśli, ile osób Ci teraz kibicuje... Moja Ty śliczności:loveu:, posyłam z wiatrem i promieniami słońca mizianko specjalnie dla Ciebie...

Posted

Nie pozwólcie,żeby taki super domek przepadł! Myślę,że pies nie będzie atakował suczki, ale może być zazdrosny. Brązulka jest przyzwyczajona do towarzystwa innych psów, na pewno nie sprawiałaby kłopotów.
Mam nadzieję, że ta Pani poczeka do maja, aż Brązi wydobrzeje po sterylce. Gdy będzie w domku tymczasowym, będzie można lepiej poznać jej charakter.

Trzymam kciuki!!!

Posted

Mam pytanko: kiedy trzeba wpłacić pieniążki na Brązulkę?
Pytam, ponieważ wyjeżdżam w piątek i wracam 03 maja. Przez ten czas nie będę miała dostępu do internetu.
Oferuję dla Brązusi 200 zł. Na sterylkę wystarczy, a reszta na pewno później też się przyda, np. na transport, nową smyczkę i obrożę lub po prostu worek psich ciasteczek.

Posted

Byłam dziś z moją psicą u wetki, u której ma być przeprowadzona sterylka Brązulki. Wetka zapytała czy zabieg może odbyć się 2 maja. Twierdzi, że wtedy byłoby jej wygodniej, bo ma mniej pacjentów i mniejszy zawrót głowy, miałaby więcej czasu dla Królewny. Tylko teraz nie wiem jak z dojazdem...Z tego co mowiła Anielica to wybywa na weekend majowy. Ja mogę przywieźc Brązową ze schrona, odebrać ją po zabiegu ale nie mam auta :mad: I tutaj moja prośba czy ktoś z Lublina (lub okolic) byłby w stanie podjechać po nas i zawieźć sunię do Norbitki (z tego co czytałam, Norbitka dostosuje się do terminu, mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam :oops:) Czy tak Norbitko? Mogłabyś przyjąć Brązową juz 2?

Posted

Evra napisał(a):
Mam pytanko: kiedy trzeba wpłacić pieniążki na Brązulkę?
Pytam, ponieważ wyjeżdżam w piątek i wracam 03 maja. Przez ten czas nie będę miała dostępu do internetu.
Oferuję dla Brązusi 200 zł. Na sterylkę wystarczy, a reszta na pewno później też się przyda, np. na transport, nową smyczkę i obrożę lub po prostu worek psich ciasteczek.

Evro, bardzo dziękujemy w imieniu Brązowej:loveu:
Na pewno wystarczy! Zapytam jeszcze Norbitki, czy ona na swoje konto wzięłaby pieniądze - bo tego z nią nie ustalałam, czy też mam sprawy finansowe załatwiać ja.

Posted

Sprawy fin.zalatwiaj Ty bo Ty jestes na miejscu i to któras z Was bezie płaciła za zabieg. Jesli chozi o dowóz najwyzej sama pojade z któryms z moich dzieci. Na codzien mieszkaja w lublinie ale w długi weekend beda w domu. Bałam sie jechac sama bo piesek po nazkrozie moze zachowywac sie różnie.