Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Blondella napisał(a):
Ciekawe czy nadejdzie taki dzień, kiedy świat będą zaludniać tylko cywilizowane istoty, dla których zwierzę nie będzie rzeczą.:roll:

pewnie kiedyś nadejdzie
ale czy my tego doczekamy ... ?

Posted

mar.gajko napisał(a):
Faktycznie, w sam raz na łańcuch! Taki metrowy! No i jeść można dać co dwa dni. Q..wa!

A ponieważ jest spokojna i nie szczeka, to szybko się jej pozbędzie. Bo on potrzebuje stróża, psa
groźnego, a nie pieszczocha.

Posted

Brązowa od dzisiaj ma nowy dom. Nie wiem gdzie i nie wiem jakie warunki. Spotkałam ją przy drzwiach schroniska, przypłaszczoną do podłogi - wychodzili z nią. Pani miła i łagodna, ale podobno brązowa ma yć czymś w rodzaju stróża (ma oatrzegać domowników, że idzie obcy). Cichutko powiedziałam, że ona nieszczekliwa...

Oby domek był kochający, a ludzie cierpliwi!

Trzymaj się Brązulko!!

• 1 month later...
Posted

Frotka napisał(a):
Zdejmuj. Mój post znaczy tylko tyle, że wątpię żeby to był dobry dom.

Frotko, miałaś rację wątpiąc. Brązowa znowu w schronisku :placz:
I to trafiła do boksów, do których my nie możemy wchodzić, więc nie wychodzi na spacerki, jak kiedyś. Wygląda gorzej, niż kiedy szła do domu :angryy:

Posted

Miejmy nadzieję, że tak będzie dla tej piękności lepiej i znajdzie swój Prawdziwy Szczęśliwy Dom a nie do końca życia będzie tam gdzie tak naprawdę jej nie chcą :angryy: A wiadomo dlaczego ją oddali? Bo nie szczekała?
Trzymam mocno kciuki za te najpiękniejsze oczy....:placz:

Posted

Ale cudo:loveu: Całkiem podobna do mojej Azuni i według opisu - nawet charakter podobny. Szukaj Niunieczko ciepłego domku, z miękkim łóżeczkiem i kochającą pańcią.

Posted

irmo: dziękuję :loveu:

jadwigo: nie wiadomo, ale ja się domyślam. ona miała być stróżem, miała szczekać i ostrzegać przed obcym. ja ją zobaczyłam już wychodzącą ze schroniska, i powiem szczerze, żałowałam, bo czułam, że to nie będzie to. mówiłam, że ona nie nadaje się na stróża (jest bardzo łagodna do ludzi, do zwierząt zresztą też - nie zauwazyłam żadnych objawów agresji; jest uloagła i bardzo rzadko szczeka), ale wiecie, ludzie nie słuchają. ile razy biorą na posesję psa z króciusieńką sierścią, mimo, że mówimy o tym, że marznie, proponujemy psy z podszerstkiem... podoba się taki i już :angryy:

i ona się spodobała, moje uwagi zostały olane. suka wróciła :-(