Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka fotek Lejki:

#1. Tu jeszcze szczeniak:

#2. Tu już troszkę starsza (ostatnie wakacje)

#3. A tu najnowsze zdjęcia (z początku roku)

I na koniec latający pies:

Posted

Dzięki wielkie za powitanie!

Zawsze marzył mi się labrador (tak gdzieś od wieku 12-15), czyli moje "zawsze" trwało ponad 10 lat. W końcu kiedy zamieszkaliśmy z narzeczoną, siłą rzeczy bez ojca, który był przeciwny trzymaniu psa w bloku - zwłaszcza duże psa - udało nam się przygarnąć to słodkie maleństwo. Teraz, kiedy co raz więcej czytam o psach, wiem że rozmiar psa nie ma żadnego znaczenia - w każdym razie nie jest to najważniejsze ;)

Pierwsze ponad pół roku (2.5m-ca - 10 m-cy) Leja mieszkała z nami w kawalerce i była szczęśliwa, bo zamknięte osiedle miało te zalety, że:
a. było kilka dużych trawników gdzie można było swobodnie biegać, ścigać się, aportować etc.
b. wszystkie - bez wyjątku - maluchy na osiedlu uwielbiały tego słodkiego szczeniaka, dzięki czemu (to wiem od sąsiadów) ludzie stali się przychylniejsi dla psiarzy a mamy z dziećmi były zachwycone,że dzieci mogą się z pieskiem pobawić. Nie muszę mówić, że Leja była przeszczekiwać gdy dzieci na niej jeździły ;)
c. spacery o stałych godzinach owocowały zawsze spotkaniem z ulubionymi kolegami i koleżankami. A mnie cieszyły warunki sprzyjające socjalizacji tego brzdąca.

Teraz mieszkamy na Warszawskim Ursynowie i tu Leja też jest w siódmym niebie. Poznała już nowe koleżanki i kolegów.

-------------------------
Jeśli chodzi o mnie od dawna pisuję sobie hobbystycznie o sieci na stronie WebFan.pl - piszę bo lubię pisać o tym co mnie interesuje. Dzięki temu trafiłem na to forum. Po stworzeniu mojpies.org stwierdziłem, że warto było by stworzyć dla takiego serwisu forum dyskusyjnego. To co znalazłem wcześniej w sieci to były for, na których wypowiadało się kilka osób na krzyż, więc kiedy trafiłem tutaj, postanowiłem zostać.

Mam nadzieję, że to wystarczy tytułem przedstawienia się :)

Posted

alex_sandereczka napisał(a):
Przedstawienie bardzo fajne :p
Teraz czekamy na nowe zdjęcia ślicznotki :loveu:

To niestety wymaga weekendu albo wcześniejszego powrotu z pracy bo inaczej robi się już ciemno i zdjęcia nie wychodzą tak dobre jak za dnia. Więc niestety pozostaje czekać na weekend, bo przy pracy od-do raczej ciężko o wcześniejsze wyjścia ;)

Posted

Odnalazłem jeszcze fotki z Parady labradorów w Warszawie :)

No to jedziemy:

I wyglądające groźnie (choć to była zwykła zabawa - tylko ujęcie takie nam wyszło):

Posted

[quote name='Ania&Fibi']Roczek? To tak jak Fibi... Tylko Fibi kończy 3 lutego... A jak z cieczką?
Moja niedawno dostała pierwszą... ;)

A zdjęcia super!

Pozdrawiamy serdecznie!
Cieczka przeszła jakoś bez większych problemów w okresie ~15 grudzień ~05 styczeń.

A teraz kolejne zdjęcia z dzisiejszego spaceru z Pepperem :)

A na deser - sam Pepper: