Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już się nie mogę doczekać nowych zdjęć (ciekawe, czy Megi trochę schudła) :)

Myślę, że można ruszać z ogłoszeniami i allegro - jeśli ktoś zadzwoni, omówię z nim kwestię leczenia i diagnostyki.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mnie to jednak trzeba gnać, wybaczcie, ze znowu zapomniałam o zdjeciach! są nowe, już się wgrywają :) Megi ma się swietnie. Ale nie widać by schudła zbytnio, oczywiście walczymy z tym, daję jej tak by była w miarę najedzona, ale nie daję za dużo.

Posted

Cerber napisał(a):
Mnie to jednak trzeba gnać, wybaczcie, ze znowu zapomniałam o zdjeciach! są nowe, już się wgrywają :) Megi ma się swietnie. Ale nie widać by schudła zbytnio, oczywiście walczymy z tym, daję jej tak by była w miarę najedzona, ale nie daję za dużo.

Ceber , bardzo dziekujemy:)
Megi wyglada fantastycznie i jakie robi smieszne miny:)

Posted

Ja chora nie byłam, jedynie chodziłam niewyspana i odsypiałam w dzień, bo nie wysypiam się w tygodniu :( praca, dom, wolontariat, w weekendy treningi, a jeszcze muszę się psami zajmować m.in. swoimi z którymi trenuje też na spacerach... no i tak na okrągło... ale nie jest źle ;)

Posted

ale my na spacerach nie mamy kontaktu z innymi psami... przykazano mi bym wychodziła z nią na krótkie spacery, a jakbym chciała ją zabrać do znajomych psów to musiałabym kawałek drogi zrobić, trochę połazić po np. lesie i jeszcze wrócić i nie wiem czy by to nie było za dużo dla niej... a na osiedlu raczej ignoruje inne psy, mamy kilku sąsiadów, których ma generalnie gdzieś... poza tym w tej chwili wystawiłam swój aparat do sprzedaży i już używany przeze mnie nie będzie, więc zanim nie nabędę nowego to będzie ciężko ze zdjęciami nawet w domu :( ale może dobrze pójdzie i w przyszłym tyg. będę miała nowy aparat to wtedy na pewno porobię sporo zdjęć, choćby z moimi psami i wam poprzesyłam :) spróbuję złapać sunię w momencie kiedy próbuje zaczepiać moje psy do zabawy, komicznie to wygląda :D :P

Posted

aaa ja w sumie na spacery z przyjacielskimi psami też nie chodzę ze swoimi, bo nie ma ani okazji ani czasu, a w weekendy treningi, wolontariat itp.... jak będzie jeszcze cieplej niż jest i nie będzie już śniegu to będę zabierała Megi na nasze psie pole, tam jest świetnie i wtedy będzie mogła wybawić się z innymi psami i będzie dużo zdjęć :)

Posted

Chodziło mi o zdjęcia z Cerberem i Mandalą ;) żeby można było pokazać je w ogłoszeniach.
Gdy już będziesz mieć możliwość, zdjęcia w pre-wiosennej scenerii też będą mile widziane :)

Kiedy wybieracie się do lekarza ?

Posted

tak, ja już zamówiłam aparat, wiec w przyszlym tyg. bedzie.
Do lekarza albo we wtorek, albo we czwartek juz najpozniej, bo poniedzialek i srode mam zalatana mocno. Wszystko juz jest ustalone, wiec na spokojnie moge dzialac z sunia :) przy okazji swoje gnojki wezme na wizyte :)

Posted

kochani! właśnie wróciłyśmy z lecznicy! aż nie wiem do czego zacząć... może zacznę od badań krwi... zrobiliśmy te badania dziś i wszystko jest w normie! sunia doszła do siebie, jeszcze mam tylko podawać essentiale forte przez 5 dni. Uszka są czyste ale niestety sunia traci słuch, prawie w ogóle można powiedzieć, że nie słyszy w ogóle prawie. Na oczkach jest zaćma, sunia niedowidzi... poza tym jest ok. Zrobiliśmy ekg, ale niestety niedokładne do końca i naprawdopodobniej trzeba będzie powtórzyć jeszcze raz... sunia była baaardzo zestresowana... tak bardzo, ze kłapała zębami... ale z tego co udało się odczytać klekarzowi wstępnie to chyba ma jakieś szumy sercu i jest powiększone, dowiem się dokładniej przy następnej wizycie. Zważyłam też Megi i waży 16,55 to niemal tyle co mója belgijka :P ale moja suka to szkielet. No i co jeszcze... acha obcięliśmy też Megi pazurki i teraz wygląda szykownie :>
Pozstaram się w ciągu kilku najbliższych dni podesłać na dogo cały wykaz dokumentacyjny co ile kosztowało, wynik badania krwi itd. w sumie wszystko wyniosło 75 zł, więc nie tak dużo :) tamte leki, które wykupiłam to już nie trzeba oddawać mi kasy, też chcę chociaż trochę pomóc suni :] to na razie tyle...

Posted

Cerber napisał(a):
kochani! właśnie wróciłyśmy z lecznicy! aż nie wiem do czego zacząć... może zacznę od badań krwi... zrobiliśmy te badania dziś i wszystko jest w normie! sunia doszła do siebie, jeszcze mam tylko podawać essentiale forte przez 5 dni. Uszka są czyste ale niestety sunia traci słuch, prawie w ogóle można powiedzieć, że nie słyszy w ogóle prawie. Na oczkach jest zaćma, sunia niedowidzi... poza tym jest ok. Zrobiliśmy ekg, ale niestety niedokładne do końca i naprawdopodobniej trzeba będzie powtórzyć jeszcze raz... sunia była baaardzo zestresowana... tak bardzo, ze kłapała zębami... ale z tego co udało się odczytać klekarzowi wstępnie to chyba ma jakieś szumy sercu i jest powiększone, dowiem się dokładniej przy następnej wizycie. Zważyłam też Megi i waży 16,55 to niemal tyle co mója belgijka :P ale moja suka to szkielet. No i co jeszcze... acha obcięliśmy też Megi pazurki i teraz wygląda szykownie :>
Pozstaram się w ciągu kilku najbliższych dni podesłać na dogo cały wykaz dokumentacyjny co ile kosztowało, wynik badania krwi itd. w sumie wszystko wyniosło 75 zł, więc nie tak dużo :) tamte leki, które wykupiłam to już nie trzeba oddawać mi kasy, też chcę chociaż trochę pomóc suni :] to na razie tyle...

Ceber,serdecznie dziekujemy za informacje i opieke, mam nadzieje ,ze starenka Megi bedzie jeszcze dlugo zyla.
Trzymaj sie Megi cieplutko:)
Ceber, serdecznie pozdrawiam:)

Posted

Cerber - dzięki za informacje i za zabranie Megi na wizytę :)
Agnieszka 31 stycznia zabrała Megi na badania krwi (przesłałam Ci ich zdjęcie na maila jakiś czas temu) - też wszystko było ok, ale lekarz zalecił podawanie leków w dalszym ciągu, tylko zmniejszenie dawkowania.
Twój wet powiedział, że możemy bez obaw odstawić wszystkie leki czy tylko essenciale ?

Przelałam 265 zł - 250 zł za DT za marzec + 15 zł dopłaty za wizytę u weterynarza.

Dziękuję bardzo za prezent w postaci leków :)

Wszelkie rachunki możesz przesyłać mi na maila: fantomina@wp.pl, lub też bezpośrednio wklejać na wątku, jak Ci wygodniej ;)

A co weterynarz powiedział o stanie zębów Megi ? Nie ma żadnego zapalenia ? Ten kamień nazębny jest bardzo brzydki, kiedy będziemy mieć już pewność, co się dzieje z sercem Megi, trzeba będzie usunąć kamień.

Posted

Co do leków... wyniki badań krwi poprzedninie lekarz widział, wydrukowaliśmy je... suńka tam kilka rzeczy miała za dużo w związku z tym podawałam jej nadal leki... teraz jak byłam z sunią na badaniu krwi, wyniki były idealne... dlatego lekarz poiwiedział, że mogę odstawić heparegen a essentiale podawać jeszcze kilka dni i też powoli z niego rezygnować... na uszy nie muszę podawać kropel, gdyż są czyste całkowicie, były badane także... także tak to się wszystko prezentuje...

jeśli chodzi o wyniki to podam na dogo by każdy kto daje pieniążki na Megi mógł sobie sam zobaczyć jak to wszystko wygląda, macie wszyscy do tego całkowite prawo. Ja dziękuję za wsparcie dla suni... sama widzę o ile jej stan zarówno zdrowia jak i psychiczny się poprawił... sunia ciągle ma apetyt, załatwia się super na dworze, cały czas walczymy z waghą, by chociaż te 2 kg zrzuciła, ale ogólnie ma się fajnie, jak mogę to zabieam ją a to do taty a to na pole niedługo zacznę...

Co do zębów to niestety są w bardzo niedobrym stanie i trzeba będzie coś w tym kierunku na pewno zrobić... jeszcze nie umówiliśmy się konkretnie na zabieg czyszczenia kamienia i ew. usunięcia zębów, zapalenia nie ma. Właśnie to też wszystko zależy od wyników badań serca. Czekam na ten aparat to wstawię zdjęcie dokumentacyjne i kilka zdjęć Megi :)

Posted

Świetnie, widzę, że odzyskuje formę u Ciebie :)

Ok, czyli plan jest taki: za jakiś czas ponowne badanie ekg, określenie, czy sunia może być pod narkozą i zabieg usunięcia kamienia nazębnego.

Hmm, nie mamy też pewności, czy Megi była kastrowana (co prawda była przez 2 lata w boksie z niewykastrowanym samcem, ale znam też sunię, która 3 lata była w klatce z niewykastrowanymi samcami i dopiero podczas 4 roku pobytu w schronisku urodziła szczenięta, co było dla wszystkich ogromną niespodzianką).