Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Początkowo był plan, że może Megi pojedzie do Zgorzelca wiosną ... ale rozmawiałam z jej wolontariuszką Agnieszką i jak opowiedziała mi o wiosennej chorobie Megi, doszłam do wniosku, że nie możemy za długo zwlekać.

Edited by Dada M
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OK. Wiec Mego poki co wykreslam z listy.
Bo musze miec jasnosc sytuacji, zeby planowac koilejne przyjecia.
I niestety chetnych wiecej, niz miejsc......
smutne to, ze tyle psiakow chcialoby opuscic schronisko chociazby do hotelu ..... a powinny prosto do nowych domow wyjezdzac.....

Posted

Dziękuję za link do wątku; jak dobrze ze wypatrzylyscie Megii.
Te psie staruszki mają w schoniskach najgorzej, wegetują latami, często odchodzą niezauwazone. Dobrze ze Megii ma chęc do zycia i nadzieję, ktiora pomoze jej wytrawc.
Będę kibicowala Megii.

Posted

tak mamy z wielkim trudem znaleziony, trzeba by to niewiele co jej zostało spędziła w dobrych warunkach i zapomniała jaka krzywda ją spotkała. tam nie bedzie jedna z tysięcy ,ale będzie mieć swa pania niemalze dla siebie no bo i braciszka.

oby sie udało!!

Posted (edited)

Talcott - dziękuję Ci pięknie ! Wspaniale, zwiększają się szanse Megi na zasłużony, wyczekany dom :)

Dziś napisała do mnie Pani Nina, która wybrała wstępnie 3 suczki ze schroniska (obejrzała ich profile na stronie wolontariuszy) i prosiła o więcej informacji. Napisałam maila do wolontariuszy suczek - okazało się, że jedna zmarła miesiąc temu ... Straszliwy pech, miała szansę, Pani Ninie nie przeszkadzało, że sunia była seniorką. To tylko dobitnie pokazuje, jak bardzo musimy się spieszyć.

Zgadzam się, że staruszki, zwłaszcza z długim "stażem" w schronisku są najbardziej potrzebujące.
Szkoda, że tak mało osób dostrzega, iż podarowanie domu staruszkowi jest jedną z najpiękniejszych rzeczy, jakie możemy uczynić.

Edited by Dada M
Posted

no, to jest właśnie to co ja zawsze podkreślam, można nie zdążyc pomóc, choc nawet bardzo by sie chciałóo, Jak jest najmniejszy cień nadziei że seniorkowi można odmienić ostatnie chwile życia obojętnie ile by nie trwały, trzeba się śpieszyć..