Dada M Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 (edited) Początkowo był plan, że może Megi pojedzie do Zgorzelca wiosną ... ale rozmawiałam z jej wolontariuszką Agnieszką i jak opowiedziała mi o wiosennej chorobie Megi, doszłam do wniosku, że nie możemy za długo zwlekać. Edited March 16, 2012 by Dada M Quote
TERESA BORCZ Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Nie wiem czy się uda ale może poprosze pania z dt o przyjęcie meguni z opłatą "z dołu," zawsze to szybciej i lepiej dla niej. Może się zgodzi. Quote
zuziaM Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 OK. Wiec Mego poki co wykreslam z listy. Bo musze miec jasnosc sytuacji, zeby planowac koilejne przyjecia. I niestety chetnych wiecej, niz miejsc...... smutne to, ze tyle psiakow chcialoby opuscic schronisko chociazby do hotelu ..... a powinny prosto do nowych domow wyjezdzac..... Quote
Temida Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Nikus napisał(a):póki co porozsyłam trochę:) To bierzmy się do PRACY! Quote
UBOCZE Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Jejku... Kolejna, kochana staruszka. Na razie przynajmniej podniosę wątek. TRZYMAJ SIĘ, MEGI !!!!!! Quote
Talcott Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Witam i ja:loveu: Z tego co wyczytałam macie Cioteczki jakiś płatny domowy DT dla Suni?? Quote
Talcott Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Ciotki! to jest to domowe płatne DT???? Quote
Tola Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Dziękuję za link do wątku; jak dobrze ze wypatrzylyscie Megii. Te psie staruszki mają w schoniskach najgorzej, wegetują latami, często odchodzą niezauwazone. Dobrze ze Megii ma chęc do zycia i nadzieję, ktiora pomoze jej wytrawc. Będę kibicowala Megii. Quote
Talcott Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 No to hopsnę i zapytam znów: jest jakieś upatrzone DT płatne ? Quote
TERESA BORCZ Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 tak mamy z wielkim trudem znaleziony, trzeba by to niewiele co jej zostało spędziła w dobrych warunkach i zapomniała jaka krzywda ją spotkała. tam nie bedzie jedna z tysięcy ,ale będzie mieć swa pania niemalze dla siebie no bo i braciszka. oby sie udało!! Quote
Talcott Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Bardzo się cieszę! Jam jest ciotka staropsia! Chętnie się też dołożę - Ile hotelik? Quote
TERESA BORCZ Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Trzeba będzie minimum 300 - 360 zł zaleznie od negocjacji, no i transport. Quote
Talcott Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 No to Megi ma ode mnie 50 stałej deklaracji - płatne na początku lutego bo już mnie w tym miesiącu psie bidy opadły na max:loveu: Quote
TERESA BORCZ Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 :loveu:DZIĘKI WIELKIE:multi::multi: ale się cioteczki ucieszą , szanse babci MEGI się powiększają:lol: Quote
Dada M Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 (edited) Talcott - dziękuję Ci pięknie ! Wspaniale, zwiększają się szanse Megi na zasłużony, wyczekany dom :) Dziś napisała do mnie Pani Nina, która wybrała wstępnie 3 suczki ze schroniska (obejrzała ich profile na stronie wolontariuszy) i prosiła o więcej informacji. Napisałam maila do wolontariuszy suczek - okazało się, że jedna zmarła miesiąc temu ... Straszliwy pech, miała szansę, Pani Ninie nie przeszkadzało, że sunia była seniorką. To tylko dobitnie pokazuje, jak bardzo musimy się spieszyć. Zgadzam się, że staruszki, zwłaszcza z długim "stażem" w schronisku są najbardziej potrzebujące. Szkoda, że tak mało osób dostrzega, iż podarowanie domu staruszkowi jest jedną z najpiękniejszych rzeczy, jakie możemy uczynić. Edited March 16, 2012 by Dada M Quote
Talcott Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Ponadto zyskanie miłości starszego psa to zaszczyt! Quote
TERESA BORCZ Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 no, to jest właśnie to co ja zawsze podkreślam, można nie zdążyc pomóc, choc nawet bardzo by sie chciałóo, Jak jest najmniejszy cień nadziei że seniorkowi można odmienić ostatnie chwile życia obojętnie ile by nie trwały, trzeba się śpieszyć.. Quote
Recommended Posts