Jump to content
Dogomania

LEN - nasze zdesperowane Brzydkie Kaczatko W NOWYM DOMU :):):):):)

Recommended Posts

Posted

Len to 100% terier; kręci się wierci, dopomina mocno o pieszczoty i o smakołyki. Na spacerku potrafi się zaprzeć i wąchać kwadrans jedno miejsce. Dzisiaj próbował mi wyjadać z kosza obierki od ziemniaków. Na widok białego sera I raz się rozszczekał.

W domu pies ideał: jest niewiarygodnie mało wymagający. Cieszy się tym, że ma swój kącik, pełną michę i rękę do "drapania". Nie piszczy, nie drapie gdy zostanie sam. Grzecznie śpi i czeka, aż się ktoś zjawi u niego. Reozkłada się na posłaniu jak na plaży - brzuch do góry, wszystkie łapy na boki. Może nie jest przyzwyczajony do takiej domowej temperatury. Czasami zamiast posłania wybiera gołą podłogę. Śpi tak twardo, że zdarza mu się nie zauważyć od razu mojej obecności. Może ma gorszy słuch. Postaram się to sprawdzić. Ma dobry wzrok i doskonały węch.

Podczas jedzenia mogę mu grzebać w misce, czesać go, szarpać, brać na ręce. Jest łagodny jak baranek. Nie mam pojecia o co chodziło z tą agresją.

Już znacznie mniej śmierdzi, ale jednak. Na razie odpuszczam mu kolejne kąpiele.

Len jest bardzo ufny w stosunku do człowieka i przyjacielski. Ociera się o moje nogi jak kociak, całuje mnie po dłoniach, patrzy wiernie w oczy. Ufa i ma nadzieję, że teraz odmienia się jego życie...

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochany, wpsanialy :) cudowny LEN. Twoj opis brzmi jak pies ideal :) ja tez nie wiem o co im kurna chodzilo;/
moze jak lapal za nogawki, oni mysleli, ze to gryzienie - goopki :)
Fakt, faktem bylo to 3 lata temu. Teraz chlopak jest juz wiekszy...a nie gowniarz jak jakis czas temu.

Twoj opis zulugula jest rewelacyjny :) duzo w nim bardzo przydatnych informacji!

ad allegro cegielkowego: czy robi je fundacja czy osoba przywatna?

Posted

Len miał dzisiaj pobieraną zeskrobinę 3 x. 2 x na miejscu badaną pod mikroskopem (z dwóch róznych miejsc - krwawo było). A kolejna -3 seria pojechała z puklem sierści do laboratorium. Tam rozpoczną hodowlę jakiś bakteryjnych świństw, które pozwoli nam określić mozliwość wystąpienia grzybicy. Trwa to 2 tyg. Ponoć wstepne badania powinny być wcześniej.

W 2 pierwszych materiałach nie było nic widać. Wet podejrzewał troszkę świerzba, ale potem powiedział, że chyba po prostu za bardzo chciał coś zobaczyć. Siedział przy tym ponad 0,5 h. Wydawało mi się, że robi to dokładnie.

Kąpać się nie może, ponieważ musi trzeba mu podać adventec.

Teraz miał zalecone badanie krwi i koniecznie USG. Wydaje mi się, że najbliżej robią na Podleśnej. Czy jest ktoś chętny, aby podjechać tam z Lenkiem? Ja się nie ruszę przez 2 tyg. (chore dziecko).

Posted

zulugula napisał(a):
Popieram. Jeszcze raz podaję jego wymiary:
dł. 39-40 (wiercipięta) ;)
klata 51
szyja 30

Dziewczyny, ja mogę dać 50 zł na kubraczek, na tamtym bazarku kubraczkowym były tylko takie za 70-80 zł i tyle nie mam. Jeśli będzie taki na wątku kubraczkowym to zamówcie. Zulugula - i tak musisz podać adres, więc może od razu przy zamówieniu.
Ja swojej suni zamówiłam na allegro za 30 zł, stąd myślałam o allegro.

Posted

[quote name='zulugula']Len miał dzisiaj pobieraną zeskrobinę 3 x. 2 x na miejscu badaną pod mikroskopem (z dwóch róznych miejsc - krwawo było). A kolejna -3 seria pojechała z puklem sierści do laboratorium. Tam rozpoczną hodowlę jakiś bakteryjnych świństw, które pozwoli nam określić mozliwość wystąpienia grzybicy. Trwa to 2 tyg. Ponoć wstepne badania powinny być wcześniej.

W 2 pierwszych materiałach nie było nic widać. Wet podejrzewał troszkę świerzba, ale potem powiedział, że chyba po prostu za bardzo chciał coś zobaczyć. Siedział przy tym ponad 0,5 h. Wydawało mi się, że robi to dokładnie.

Kąpać się nie może, ponieważ musi trzeba mu podać adventec.

Teraz miał zalecone badanie krwi i koniecznie USG. Wydaje mi się, że najbliżej robią na Podleśnej. Czy jest ktoś chętny, aby podjechać tam z Lenkiem? Ja się nie ruszę przez 2 tyg. (chore dziecko).

a u Ciebie nie robia badan krwi?

KTO JEST Z ZOLIBOZA?

Posted

danka1234 napisał(a):
ja moge małemu przesłac kubraczek z polaru,wkładany przez głowe.patrzyłam na podane wymiary i byłby ok,no moze ciut wiekszy ale to by nie przeszkadzało bo ma gumki

Z nieba nam spadasz :) To w takim razie ja nie kupuję kubraka, moje fundusze pójdą na weta, podajcie nr konta

Posted

leni356 napisał(a):
Z nieba nam spadasz :) To w takim razie ja nie kupuję kubraka, moje fundusze pójdą na weta, podajcie nr konta

tez o tym pomyślałam proponujac swój kubraczek.;)

Prosze o adres do wysłania kubraka.

Posted

danka1234 napisał(a):
tez o tym pomyślałam proponujac swój kubraczek.;)

Prosze o adres do wysłania kubraka.

Dziekujemy cioci danusi :)
Juz normalnie nie moge sie doczekac, jak Len przyodzieje ponczo :)

Posted

Adres już wysłany.

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję!

Len mógł mieć dzisiaj pobraną krew, ale umówiłam się na kolejną wizytę. Spędziłam tam ponad godzinę, podczas gdy moje dziecko spało rozgorączkowane. Nie miałam wiecej czasu.

Posted

co za bida kurcze, ale mu madrze patrzy z oczu taki spokoj, opanowanie i zmeczenie. Spie pewnie tak twardo bo odsypia czuje sie bezpiecznie , jest mu cieplo.3 mam kciuki za szybki powrot do zdrowka

Posted

piekny ten Wasz LEN będzie cudo po wyleczeniu. co by to nie było da się wyleczyć. Miałam dużo tymczasków ze skórą w o wiele gorszym stanie, leczyłam bez weta i szybko. jeśli nie jest to nużyca a rozognione uczulenie na pchle odchody to kupcie mydełko syryjskie lub greckie z co najmnie 75 %oliwy z oliwek osiagalne w mydlarniach, kostka dobrego syryjskiego kosztuje 25 zł i jest duża. tym mydełkiem obficie stosowanym przemywać łyse miejsca, potem przedezynfekowacćrivanolem w płynie, nie rozpuszczalnym pudrem rivanolu. następnie pokryć obłokiem z areozolu ekstraktem propolisu ( 10, 13 zł zależnie od apteki). wyleczyłam tak całkiem łyse , wydrapane psiaki zupełnie i mają pokazowe fruzury. Dawać Świeże, SUROWE żółtko jajka na odżywienie i upiększenie sierści, jedno lub dwa w miarę często. no i choć to nie pudel ale podawac Royal CANIN SUCHE SASZETKI KARMY DLA PUDELKÓW.. takie reklamówki moża kupić po ok. 2 zl.

REZULTAT MUROWANY. MAM ZAWSZE TYMCZASKI NA LECZENIU I SYSTEM NIGDY MNIE NIE ZAWIÓDŁ.

Jeżeli wet stwierdzi nużycę i grzybicę to skontaktujcie się o rady z jaaga, ona leczyła taki przypadek z sukcesem lekami, kąpielami boraksowymi, no i oczywiście te metody połączcie z moją dla wzmocnienia efektu.

POLECAM : KAZDY DOGOMANIAK POWINIEN MIEĆ EKSTRAT PROPOLISU W AREOZOLU, POMAGA JAKO NATURALNY ANTYBIOTYK WSPANIALE LECZYĆ WSZELKIE RANY GŁÓWNIE POOPERACYJNE.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
piekny ten Wasz LEN będzie cudo po wyleczeniu. co by to nie było da się wyleczyć. Miałam dużo tymczasków ze skórą w o wiele gorszym stanie, leczyłam bez weta i szybko. jeśli nie jest to nużyca a rozognione uczulenie na pchle odchody to kupcie mydełko syryjskie lub greckie z co najmnie 75 %oliwy z oliwek osiagalne w mydlarniach, kostka dobrego syryjskiego kosztuje 25 zł i jest duża. tym mydełkiem obficie stosowanym przemywać łyse miejsca, potem przedezynfekowacćrivanolem w płynie, nie rozpuszczalnym pudrem rivanolu. następnie pokryć obłokiem z areozolu ekstraktem propolisu ( 10, 13 zł zależnie od apteki). wyleczyłam tak całkiem łyse , wydrapane psiaki zupełnie i mają pokazowe fruzury. Dawać Świeże, SUROWE żółtko jajka na odżywienie i upiększenie sierści, jedno lub dwa w miarę często. no i choć to nie pudel ale podawac Royal CANIN SUCHE SASZETKI KARMY DLA PUDELKÓW.. takie reklamówki moża kupić po ok. 2 zl.

REZULTAT MUROWANY. MAM ZAWSZE TYMCZASKI NA LECZENIU I SYSTEM NIGDY MNIE NIE ZAWIÓDŁ.

Jeżeli wet stwierdzi nużycę i grzybicę to skontaktujcie się o rady z jaaga, ona leczyła taki przypadek z sukcesem lekami, kąpielami boraksowymi, no i oczywiście te metody połączcie z moją dla wzmocnienia efektu.

POLECAM : KAZDY DOGOMANIAK POWINIEN MIEĆ EKSTRAT PROPOLISU W AREOZOLU, POMAGA JAKO NATURALNY ANTYBIOTYK WSPANIALE LECZYĆ WSZELKIE RANY GŁÓWNIE POOPERACYJNE.

Odnośnie tych jajek surowych to ja polecam same zółtka, bo to one w zasadzie odbudowują włos i działają kojąco na skórę. Białko niepolecane.

Posted

Bialko w jego przypadku - NIE.
Moze byc przebialkowiony.

Czy jutro mam brac karme HUSSE dla LENA? lososiowa?

Kochany Lenik :) Zdrowiej szybciutko, slonce :)

Teresa, dzieki za rady. Cenne.

Jednak najpierw trzeba zdiagnozowac co mu jest.

Posted

Zulugula ja wiem ze Len ma ograniczony czas bycia u Ciebie pamietam o tym ale no wlasnie przeczytajcie to prosze uwaznie:

-prawidlowa 100% hodowla na grzyby powinna trwac minimum 3-4tygodnie...jesli wyjdzie grzyb leczenie trwa od 6 tyg w zwyz...i mozna zarazic inne zwierzeta plus siebie

-nuzeniec to ze nie widac go na skorze i w zeskrobienie wcale nie jest powiedziane ze go nie ma-jesli np dobre zarcie dom suplementy itd nie podzialaja zrobilabym biopsje skory tylko ze nie wczesniej niz 4 tyg od zeskrobiny i dobrego zarcia

-jesli wet powie ze nuzenca nie ma ale bedzie chcial go leczyc to ja bym w to nie wchodzila...biomectin ktorym leczy sie psy injekcyjnie badz dopyszcznie to trucizna a jak wiemy zadna trucizna nie jest obojetna dla organizmu

-Len moze takze lysiec bo ma problemy z tarczyca wtedy nawet po tygodniu podawania lekow psy zarastaja-czy wet zlecil badania krwi na T3 i T4?

nie chce Was dobijac ale ja bym sie mimo wszystko rozgladala takze za nowym DT bo jesli Zulugula ma ograniczony czas a sama DOBRA diagnoza moze chwile zajac plus leczenie to w tym ograniczonym czasie Len moze nie zostac wyleczony...nawet jak ktos fajny go adoptuje moze cos zaniedbac a wtedy leczenie od poczatku a czas Zuluguli i kasa wszystkich i nerwy pojda w bloto