Jump to content
Dogomania

LEN - nasze zdesperowane Brzydkie Kaczatko W NOWYM DOMU :):):):):)

Recommended Posts

Posted

będzie dobrze

troche sie odbuduje tego stworka, a potem
do SPA...fryzjer - troche olejku na nabłyszczenie...wyciagniecie i podkreslenie koncówek futra przy pysku...
czesanie
dobry fotograf..."troche" photoshopa i BEDZIE z niego model no1

trzymaj sie bracie

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anita_happy napisał(a):
będzie dobrze

troche sie odbuduje tego stworka, a potem
do SPA...fryzjer - troche olejku na nabłyszczenie...wyciagniecie i podkreslenie koncówek futra przy pysku...
czesanie
dobry fotograf..."troche" photoshopa i BEDZIE z niego model no1

trzymaj sie bracie

Nooo... tylko żeby nowy potencjalny właściciel nie zdziwił się po przyjeździe jak zulugula :D

Posted

Już po wizycie.

Len miał zebrane zeskrobiny. Nie widać nużowca i świerzbowca. Nie mozna tego jednak wykluczyć. Miał też pobrane zeskrobiny + troszkę sierści na badanie grzybicy (za 2 tyg. bedą wyniki). Niestety dalej nie wiadomo co mu tak na prawdę dolega.

Poza tym wet zauwazył, że boli go BARDZO lewe jajko: może to być nowotwór, a może tylko zapalenie. Tego się bez USG nie dowiemy. Jeśli ma przeżuty, to nie ma sensu go kastrować (opinia weta). Dodam, że jego mocz tak cuchnie jak zbutwiałe jajo. Ciężko to znieść. Jak na moje oko pies sporo pije. Może jest mu gorąco w domu + sucha karma.

Len miał podany antybiotyk (48 h). Czekają go jeszcze 2 dawki. Otrzymał Advocate w kroplach. Powinien mieć zrobione USG + badanie krwi.

Koszty:
antybiotyk 3 x 20 = 60 zł
Advocate = 35 zł
zeskrobiny = 50 zł
wizyta = 30 zł

Razem 175 zł

Kostek, Len nie ma aż tyle czasu. Tutaj każdy dzień się liczy. On nie może u mnie długo zostać (czeka mnie przeprowadzka w tym roku). To miał być pies do szybkiej adopcji. W tym sęk.

Wkleję zdjęcia z kąpieli. Znowu się uśmiejecie :p

Len jest odizolowany. Nie może przebywać w towarzystwie mojego psa. Przynajmniej na razie.

Wielkie dzięki za wsparcie i baner. Musimy działać.

Nie wiem, czy Leni356 tu zagląda. Oferowała wdzianko dla psa :loveu:

Len dziekuje wszystkim i jest zadowolony ze zmiany.

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Dotarło 30 zł dla Lena od Ani B. :)

Ty dalej zbierasz deklaracje na Lena??? Czyli to samo konto??? Ile zostalo po Lence ale chyba ponad 300zl plus bazarek???

Do kiedy mialam zaplacone za Lenke (chodzi o miesiac)? Zbierajcie deklaracje miesieczne, te z Lenki moze moga przejsc na Lena...

Tutaj potrzebne dobre DT bo pies dziczeje...
http://www.dogomania.pl/threads/137386-10-letni-pudelek-Oddali-mnie-by-adoptowaAE-mA-odszego-ZNA-W-SZUKA-DOMU-Pilnie-DT

Posted

Przepraszam że dopiero teraz z tym kubrakiem ale utknęłam w pracy. Może najlepiej zamów jakiś kubrak jaki Ci pasuje dla niego i podaj mi numer konta na pw - prześlę 50 zł. Tak chyba będzie najszybciej?

Posted

Len w obwodzie ma wiecej niz Bugi. Bugi to chudzielec a Len nie jest wychudzony :)

Rany! Len w kubraczku :) a jaki kolor i fason bedzie mial? :) ja go widze w zielonym ;) albo czerwonym ::P

Posted

[quote name='Madallena']no wlasnie? :) Niech LENek wesprze inne psiaczki :)

Popieram. Jeszcze raz podaję jego wymiary:
dł. 39-40 (wiercipięta) ;)
klata 51
szyja 30

Nie znam tej karmy, ale weźmy jesli ma mu choć troszkę ulżyć.

Strasznie musi cierpieć przez te ranki na całym ciele. Skóra swędzi go przeokropnie. Ciagle się gryzie, drapie, mruczy i popiskuje. :-(

Posted

Talcott napisał(a):
A kiedy będą wyniki zeskrobin? Może wet dałby coś przeciwświadowego -mieszankę do kąpieli albo lek?

zeskrobina powinna wyladowac pod mikroskopem i wszystko widac. powinna byc szybko... ?

ad.karmy. ywazam, ze jest to najlepsza karma w przystepnej cenie. Sama uzywalam dla swoich psow po wyciagnieciu ze schroniska z zepsutymi zoladkami i problemami (tylko ja inny rodzaj) i pomoglo natychmiast! byla to trzecia karma, ktorej uzylam i pomoglo prawie od razu (kupy zrobily sie takie ladne, ze kurna ogladalam je z zachwytem jak glupia :)