anita_happy Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 będzie dobrze troche sie odbuduje tego stworka, a potem do SPA...fryzjer - troche olejku na nabłyszczenie...wyciagniecie i podkreslenie koncówek futra przy pysku... czesanie dobry fotograf..."troche" photoshopa i BEDZIE z niego model no1 trzymaj sie bracie Quote
magdola Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 anita_happy napisał(a):będzie dobrze troche sie odbuduje tego stworka, a potem do SPA...fryzjer - troche olejku na nabłyszczenie...wyciagniecie i podkreslenie koncówek futra przy pysku... czesanie dobry fotograf..."troche" photoshopa i BEDZIE z niego model no1 trzymaj sie bracie Nooo... tylko żeby nowy potencjalny właściciel nie zdziwił się po przyjeździe jak zulugula :D Quote
zulugula Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Już po wizycie. Len miał zebrane zeskrobiny. Nie widać nużowca i świerzbowca. Nie mozna tego jednak wykluczyć. Miał też pobrane zeskrobiny + troszkę sierści na badanie grzybicy (za 2 tyg. bedą wyniki). Niestety dalej nie wiadomo co mu tak na prawdę dolega. Poza tym wet zauwazył, że boli go BARDZO lewe jajko: może to być nowotwór, a może tylko zapalenie. Tego się bez USG nie dowiemy. Jeśli ma przeżuty, to nie ma sensu go kastrować (opinia weta). Dodam, że jego mocz tak cuchnie jak zbutwiałe jajo. Ciężko to znieść. Jak na moje oko pies sporo pije. Może jest mu gorąco w domu + sucha karma. Len miał podany antybiotyk (48 h). Czekają go jeszcze 2 dawki. Otrzymał Advocate w kroplach. Powinien mieć zrobione USG + badanie krwi. Koszty: antybiotyk 3 x 20 = 60 zł Advocate = 35 zł zeskrobiny = 50 zł wizyta = 30 zł Razem 175 zł Kostek, Len nie ma aż tyle czasu. Tutaj każdy dzień się liczy. On nie może u mnie długo zostać (czeka mnie przeprowadzka w tym roku). To miał być pies do szybkiej adopcji. W tym sęk. Wkleję zdjęcia z kąpieli. Znowu się uśmiejecie :p Len jest odizolowany. Nie może przebywać w towarzystwie mojego psa. Przynajmniej na razie. Wielkie dzięki za wsparcie i baner. Musimy działać. Nie wiem, czy Leni356 tu zagląda. Oferowała wdzianko dla psa :loveu: Len dziekuje wszystkim i jest zadowolony ze zmiany. Quote
zulugula Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Właśnie tego mi teraz trzeba Anita: troszkę blefu z odrobiną nadziei ;) Quote
magdola Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 zulugula napisał(a): Wkleję zdjęcia z kąpieli. Znowu się uśmiejecie :p Nieeeeee.... Nie widzieliście mojego w kąpieli :D:D:D Quote
malagos Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 magdola napisał(a):Nieeeeee.... Nie widzieliście mojego w kąpieli :D:D:D mówisz o psie, czy TŻ? chętnie by sie oko zawiesiło...:diabloti: Quote
magdola Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 malagos napisał(a):mówisz o psie, czy TŻ? chętnie by sie oko zawiesiło...:diabloti: O psie :D :D :D Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Ciesze sie, ze to prawie nie nuzeniec. Jednak LEN pilnie potrzebuje wsparcia!!!! Paulina dzieki za banerek :) MyrkurDarkur gdzie jestes ;( Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 zulugula, prosba: wyczysc skrzynke albo daj maila bo ja wyczyscilam :) Quote
MyrkurDagur Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Skoro wątek już jest, to zapisuję się. Quote
MyrkurDagur Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Dotarło 30 zł dla Lena od Ani B. :) Quote
coronaaj Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [quote name='MyrkurDagur']Dotarło 30 zł dla Lena od Ani B. :) Ty dalej zbierasz deklaracje na Lena??? Czyli to samo konto??? Ile zostalo po Lence ale chyba ponad 300zl plus bazarek??? Do kiedy mialam zaplacone za Lenke (chodzi o miesiac)? Zbierajcie deklaracje miesieczne, te z Lenki moze moga przejsc na Lena... Tutaj potrzebne dobre DT bo pies dziczeje... http://www.dogomania.pl/threads/137386-10-letni-pudelek-Oddali-mnie-by-adoptowaAE-mA-odszego-ZNA-W-SZUKA-DOMU-Pilnie-DT Quote
obraczus87 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Czy Len ma juz jakieś zaplecze finansowe?? Quote
leni356 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Przepraszam że dopiero teraz z tym kubrakiem ale utknęłam w pracy. Może najlepiej zamów jakiś kubrak jaki Ci pasuje dla niego i podaj mi numer konta na pw - prześlę 50 zł. Tak chyba będzie najszybciej? Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Len w obwodzie ma wiecej niz Bugi. Bugi to chudzielec a Len nie jest wychudzony :) Rany! Len w kubraczku :) a jaki kolor i fason bedzie mial? :) ja go widze w zielonym ;) albo czerwonym ::P Quote
Poker Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 a czemu nie korzystacie z wątku kubraczkowego ? http://www.dogomania.pl/threads/126514-CiEPA-E-ZIMOWE-KUBRAKI-DLA-PSA-W-BEZDOMNYCH-KTOA-JESZCZE-CHAE-TNY/page155 Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 MOja propozycja odnosnie karmy jest nastepujaca: http://husse.pl/15/page.asp?page_id=5577&type=ecom3&page_nr=1&sub_nr=105&id=28246 uwazam, ze to jedna z najlepszych na rynku karm dla psow z cena srednia (nie drogo tak jak Eukanuba czy Royal) Bede u nich w hurtowni w srode, moge wziac od razu worek dla LENA. Jak ryba to szwedzka :) Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 [quote name='Poker']a czemu nie korzystacie z wątku kubraczkowego ? http://www.dogomania.pl/threads/126514-CiEPA-E-ZIMOWE-KUBRAKI-DLA-PSA-W-BEZDOMNYCH-KTOA-JESZCZE-CHAE-TNY/page155 no wlasnie? :) Niech LENek wesprze inne psiaczki :) Quote
zulugula Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [quote name='Madallena']no wlasnie? :) Niech LENek wesprze inne psiaczki :) Popieram. Jeszcze raz podaję jego wymiary: dł. 39-40 (wiercipięta) ;) klata 51 szyja 30 Nie znam tej karmy, ale weźmy jesli ma mu choć troszkę ulżyć. Strasznie musi cierpieć przez te ranki na całym ciele. Skóra swędzi go przeokropnie. Ciagle się gryzie, drapie, mruczy i popiskuje. :-( Quote
Talcott Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 A kiedy będą wyniki zeskrobin? Może wet dałby coś przeciwświadowego -mieszankę do kąpieli albo lek? Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 opowadaj o nim :) kochany jest? dobrze sie zachowuje? jak siusiu i kupka? :) Przytulak? ... czy jest osem ze schroniska? wystraszonym i wycofanym? :) i daj mi maila do siebie! Quote
Madallena Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Talcott napisał(a):A kiedy będą wyniki zeskrobin? Może wet dałby coś przeciwświadowego -mieszankę do kąpieli albo lek? zeskrobina powinna wyladowac pod mikroskopem i wszystko widac. powinna byc szybko... ? ad.karmy. ywazam, ze jest to najlepsza karma w przystepnej cenie. Sama uzywalam dla swoich psow po wyciagnieciu ze schroniska z zepsutymi zoladkami i problemami (tylko ja inny rodzaj) i pomoglo natychmiast! byla to trzecia karma, ktorej uzylam i pomoglo prawie od razu (kupy zrobily sie takie ladne, ze kurna ogladalam je z zachwytem jak glupia :) Quote
Talcott Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 No tak, bo to ........ żyja i je widać od razu! Sa leki na świąd i kąpiele - lepiej by się poczuł. Quote
Recommended Posts