zulugula Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Moje 100 zł dla Puszka wciąż czeka. Nikt inny tego tematu nie pociągnął dalej. Pies nie ma nawet swojego wątku. Ciekawe byłyście ciotki jak teraz Len wygląda, z większym zarostem, więc wszystko jasne. Robi się taki puszytst jak na tym zddjęciu: Sierść robi się taka sama, ale jednak pyszczek zupełnie inny. Na tym schroniskowym zdjęciu ma strach w oczach, a w nowym domku usmiech na pysiu :) Quote
zulugula Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Niewidomy Puszek, zaprasza na bazarek PITY ROCZNE 2009: http://www.dogomania.pl/threads/182426-PITy-ROCZNE-dla-zadA-uA-onej-Saby-i-niewidomego-Puszka Czy jest ktoś chętny do założenia nowego wątku dla pieska??? Quote
Madallena Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Ja przepraszam, odpadam...za duzo mam watkow, nie dam rady. Puszek bedzie potrzebowal duuuuuzo deklaracji bo czeka go dluuuugi pobyt w jakims faaaaajnym hotelu. Macie jakies typy? Quote
zulugula Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ja mam taki jeden pod Opolem. Myślę, że 300zł/m-c to max. Może uda się mniej wynegocjować. Przecież jest malutki (zgadza sie?) i pewnie będzie rezydentem. Quote
Madallena Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 No malutkli to nie jest. Takie cos jak Len, moze tyci mniejszy. Cholrea, ciezko powiedziec, bo nie pamietam... Quote
zulugula Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Maddalena, czy Twoja fundacja jest OPP? Jeśli tak, to widzę jakąś szansę na zgromadzenie drobnych środków dla Puaszka na hotelik. Quote
zulugula Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 A ile ich tam masz??? No ta, co FV na Lena była brana. Mi tam obojetne która, byle OPP z przeznaczeniem na konkretnego psa. Możesz coś w tej sprawie? Quote
Madallena Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 To Psi Aniol. odpada. (podziekowac za to musze tym, ktorzy sie mnie czepiaja o wszystko jak leci. O t ze pomagam, biore psiaki na DT, zalatwiam znizki w lecznicach...ahhh dlugo by pisac) Bernardynowy 1% tez leci na Psiego aniola... Doopa, cholera dooopa! ale pogadam...a nuz sie zgodza... o ktorym hotelu ew myslisz? ja mam jeszcze z Glowna Dalme do wyciagniecia. Macie pomysl na transport w tamta strone? mshume by ja wziela.... tylko sterylke niech jej zrobia no i transport by sie przydal ;/ Sunia ladna, sliczna wrecz, wiec szybko pojdzie. Mozna by za jednym zamachem cale towarzystwo wziac...bo jest jescze pchelka i malenkie szczeniaki, ktore sie w schronie narodzily ;/ Quote
zulugula Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Na PW Ci wyślę + innym zainteresowanym. Sterylki można na miejscu. Z tego co się orientuję, to będą niedługo nowe wolne miejsca. Na dzień dzisiejszy brak. Jeśli Benki się zgodzą, to mogę na nich (przez Psiego Anioła) przekazywać 1% z dopiskiem, że na Puszka. Zgodzą się? Puszek jest mały. Len też przecież malizna. W porównaniu z benkami... Quote
Madallena Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 do 1% potrzebna jest umowa. Wiec na benki odpada. Nie wiem dokladnie jak to jest ale dowiem sie jak mozna ten 1% na Puszka kierowac. Ej, mozemy zmienic mu imie ;/ ? Quote
MyrkurDagur Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='zulugula']Moje 100 zł dla Puszka wciąż czeka. Nikt inny tego tematu nie pociągnął dalej. Pies nie ma nawet swojego wątku. Słuchajcie, mam miejsce u Murki w hoteliku - psiak, który miał tam jechać ma już dom - więc miejsce jest wolne i mogę przekazać je innemu psu. Może Puszek tam pojedzie ????????? Quote
Madallena Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Myrkur, To swietny pomysl! Czy Murka wie, ze bylby to psiak na dluzszy pobyt ;) ? Quote
MyrkurDagur Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Madallena napisał(a):Myrkur, To swietny pomysl! Czy Murka wie, ze bylby to psiak na dluzszy pobyt ;) ? Napisałam jej, że to psiak niewidomy. Odpowiedziała, że nie może mieć tylko więcej niż dziesięć lat, bo wtedy kwalifikuje się do kolejki staruszków. Pozostaje tylko kwestia finansów... Nawet jeśli będzie jednorazowy zastrzyk gotówki, to nie obejdzie się bez stałych deklaracji... Quote
holly101 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Myrkur, jesteś cudowna. Ja na razie totalnie pusta, liczę na poprawę pod koniec kwietnia. Na razie mogę tylko podbić :( i bardzo mocno trzymać kciuki! Quote
Madallena Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Puszek potrzebuje watku. Kto chetny? Quote
zulugula Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='MyrkurDagur']Słuchajcie, mam miejsce u Murki w hoteliku - psiak, który miał tam jechać ma już dom - więc miejsce jest wolne i mogę przekazać je innemu psu. Może Puszek tam pojedzie ????????? To dla niego wielka szansa! W lepsze miejsce nie mógłby trafić. A jaki koszt miesięczny? Ja daję 100 zł + coś będzie z bazarku (naście zł :oops:). Wątek Lena nie jest rozliczony. Mam 80 zł. Liczę na ten 1%. Troszkę mogę "dopompować" pieska. A skarpeta kudłaczy nie obejmuje Puszka? Imię potem zmieniamy ;) PS. Mam ubranka po Lenie. Proszę o informację, co z nimi zrobić (zwrócić, przekazać dalej)? Pozostałą część karmy odbierze Madallena. Quote
Madallena Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 80 zl leci do mnie. No chyba ze rozliczylam sie za karme (189 zl), ale sobie tego nie przypominam :D Murka to swietne rozwiazanie, tylko ona napisala, ze Puszek kwalifikuje sie do staruszkow, bo to wiekowy chlopak jest. Nie wiem czy nie "zajac" miejsca np u zuziaM albo kikou czy jakos tak, bo nie wiem czy Murka bierze staruski. A co to wlascicie znaczy staruszek? Quote
zulugula Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 To poproszę o nr konta :) Fundacja SOS zgodziła się, aby na jej konto gromadzić 1% z podatku, który będzie przekazany dla Puszka :) Najnowesze wieści z domku Lena: Futerko pieknie odrasta. Len zaprzyjaźnił się z kotką. Razem śpią. Z kocurem i suką jeszcze na dystans, ale bez złości. Z drugim psem razem biegają po polach. Len jest strasznie rozpieszczony, co przekłada się na powarkiwanie. Wypytywałam o formę tego zachowania. Ewidentnie czuje się już jak u siebie i warczy np. gdy ktoś chce go przesunąc na kanapie lub w łóżku :] Len jest strofowany za warknięcia i nagradzany za ustepowanie miejsca na kanapie :) Jego Pani twierdzi, że nie sądzi, aby pies był skłonny wykazywać agresję. Takie zachowanie tłumaczy tym, iż jest rozpieszczony, czuje się ważny i troszkę chce rządzić - mieć swoje zdanie. Len szczeka też na obcych, przychodzących do domu, ale jest przy tym tak śmieszny, że nikt nie bierze tego na poważnie. Otrzymałyśmy podziekowania za to, że Len mógł do nich trafić. I cytuję: "myślę , że Len też jakby potrafił to by też podziękował." :) Quote
Madallena Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 No własnie, bo Psi Aniol sie nie zgodzil. niektore osoby z dogomanii przegiely z osczerstwami w stos do mnie i Psiego Aniola i doopa ;/ Nie ma usteopstw. Jak sie ciesze, ze SOS sie zgodzila! SUPER! Len, słodziaku! wiesci nam cudowne przesylasz! CZY KTOS MOZE ZALOZYC WATEK PUSZKOWI? dajcie jakies inne dla niego imie! Quote
Mantis Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Ależ Len ma raj na ziemi, super :loveu: Założyłam Puszkowi wątek, ale trzeba go nieco rozbujać :) - Wątek Puszka Też jestem za tym, żeby mu wybrać jakieś superanckie imię :) Quote
Madallena Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Dziewczyny, zapraszamy na watek ziomala Lena z Głowna, towarzysza niedoli w gorszej sytuacji niz Len :( Quote
leni356 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Napiszcie na wątku Puszka ten numer konta SOS i że można 1% podatku na niego przekazać Quote
zulugula Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Madallena, sprawdz konto Fundacja. Może coś tam jeszcze na Lena wpłynęło i będzie za karmę. Malicja deklarowała jakiś przelew, ale ta informacja nie jest zawarta w rozliczeniach. Quote
Recommended Posts