Jump to content
Dogomania

LEN - nasze zdesperowane Brzydkie Kaczatko W NOWYM DOMU :):):):):)

Recommended Posts

Posted

Moje 100 zł dla Puszka wciąż czeka. Nikt inny tego tematu nie pociągnął dalej. Pies nie ma nawet swojego wątku.

Ciekawe byłyście ciotki jak teraz Len wygląda, z większym zarostem, więc wszystko jasne. Robi się taki puszytst jak na tym zddjęciu:

Sierść robi się taka sama, ale jednak pyszczek zupełnie inny. Na tym schroniskowym zdjęciu ma strach w oczach, a w nowym domku usmiech na pysiu :)

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja przepraszam, odpadam...za duzo mam watkow, nie dam rady.

Puszek bedzie potrzebowal duuuuuzo deklaracji bo czeka go dluuuugi pobyt w jakims faaaaajnym hotelu. Macie jakies typy?

Posted

To Psi Aniol. odpada. (podziekowac za to musze tym, ktorzy sie mnie czepiaja o wszystko jak leci. O t ze pomagam, biore psiaki na DT, zalatwiam znizki w lecznicach...ahhh dlugo by pisac)

Bernardynowy 1% tez leci na Psiego aniola...

Doopa, cholera dooopa!

ale pogadam...a nuz sie zgodza...

o ktorym hotelu ew myslisz?

ja mam jeszcze z Glowna Dalme do wyciagniecia.

Macie pomysl na transport w tamta strone? mshume by ja wziela.... tylko sterylke niech jej zrobia no i transport by sie przydal ;/

Sunia ladna, sliczna wrecz, wiec szybko pojdzie. Mozna by za jednym zamachem cale towarzystwo wziac...bo jest jescze pchelka i malenkie szczeniaki, ktore sie w schronie narodzily ;/

Posted

Na PW Ci wyślę + innym zainteresowanym. Sterylki można na miejscu. Z tego co się orientuję, to będą niedługo nowe wolne miejsca. Na dzień dzisiejszy brak.

Jeśli Benki się zgodzą, to mogę na nich (przez Psiego Anioła) przekazywać 1% z dopiskiem, że na Puszka. Zgodzą się? Puszek jest mały. Len też przecież malizna. W porównaniu z benkami...

Posted

[quote name='zulugula']Moje 100 zł dla Puszka wciąż czeka. Nikt inny tego tematu nie pociągnął dalej. Pies nie ma nawet swojego wątku.

Słuchajcie, mam miejsce u Murki w hoteliku - psiak, który miał tam jechać ma już dom - więc miejsce jest wolne i mogę przekazać je innemu psu. Może Puszek tam pojedzie ?????????

Posted

Madallena napisał(a):
Myrkur, To swietny pomysl! Czy Murka wie, ze bylby to psiak na dluzszy pobyt ;) ?

Napisałam jej, że to psiak niewidomy. Odpowiedziała, że nie może mieć tylko więcej niż dziesięć lat, bo wtedy kwalifikuje się do kolejki staruszków.

Pozostaje tylko kwestia finansów... Nawet jeśli będzie jednorazowy zastrzyk gotówki, to nie obejdzie się bez stałych deklaracji...

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Słuchajcie, mam miejsce u Murki w hoteliku - psiak, który miał tam jechać ma już dom - więc miejsce jest wolne i mogę przekazać je innemu psu. Może Puszek tam pojedzie ?????????

To dla niego wielka szansa! W lepsze miejsce nie mógłby trafić. A jaki koszt miesięczny?

Ja daję 100 zł + coś będzie z bazarku (naście zł :oops:). Wątek Lena nie jest rozliczony. Mam 80 zł. Liczę na ten 1%. Troszkę mogę "dopompować" pieska.
A skarpeta kudłaczy nie obejmuje Puszka? Imię potem zmieniamy ;)

PS. Mam ubranka po Lenie. Proszę o informację, co z nimi zrobić (zwrócić, przekazać dalej)?

Pozostałą część karmy odbierze Madallena.

Posted

80 zl leci do mnie. No chyba ze rozliczylam sie za karme (189 zl), ale sobie tego nie przypominam :D
Murka to swietne rozwiazanie, tylko ona napisala, ze Puszek kwalifikuje sie do staruszkow, bo to wiekowy chlopak jest.

Nie wiem czy nie "zajac" miejsca np u zuziaM albo kikou czy jakos tak, bo nie wiem czy Murka bierze staruski. A co to wlascicie znaczy staruszek?

Posted

To poproszę o nr konta :)

Fundacja SOS zgodziła się, aby na jej konto gromadzić 1% z podatku, który będzie przekazany dla Puszka :)

Najnowesze wieści z domku Lena:
Futerko pieknie odrasta. Len zaprzyjaźnił się z kotką. Razem śpią. Z kocurem i suką jeszcze na dystans, ale bez złości. Z drugim psem razem biegają po polach. Len jest strasznie rozpieszczony, co przekłada się na powarkiwanie. Wypytywałam o formę tego zachowania. Ewidentnie czuje się już jak u siebie i warczy np. gdy ktoś chce go przesunąc na kanapie lub w łóżku :] Len jest strofowany za warknięcia i nagradzany za ustepowanie miejsca na kanapie :) Jego Pani twierdzi, że nie sądzi, aby pies był skłonny wykazywać agresję. Takie zachowanie tłumaczy tym, iż jest rozpieszczony, czuje się ważny i troszkę chce rządzić - mieć swoje zdanie. Len szczeka też na obcych, przychodzących do domu, ale jest przy tym tak śmieszny, że nikt nie bierze tego na poważnie.

Otrzymałyśmy podziekowania za to, że Len mógł do nich trafić. I cytuję: "myślę , że Len też jakby potrafił to by też podziękował." :)

Posted

No własnie, bo Psi Aniol sie nie zgodzil. niektore osoby z dogomanii przegiely z osczerstwami w stos do mnie i Psiego Aniola i doopa ;/ Nie ma usteopstw.

Jak sie ciesze, ze SOS sie zgodzila! SUPER!

Len, słodziaku! wiesci nam cudowne przesylasz!

CZY KTOS MOZE ZALOZYC WATEK PUSZKOWI?

dajcie jakies inne dla niego imie!

Posted

Madallena, sprawdz konto Fundacja. Może coś tam jeszcze na Lena wpłynęło i będzie za karmę. Malicja deklarowała jakiś przelew, ale ta informacja nie jest zawarta w rozliczeniach.