Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój pies chodzi na dworze albo w szelach albo obroży w domu ma ściągane szelki, a nawet na klatce schodowej, nie widzę potrzeby, aby miał się męczyć w szelkach w domu ;)

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kala nosi obroże w domu czasami szelki jak tata jej nie ściągnie bo często przychodzą do nas goście i mam za co złapać;) no i dla wygody mojej mamy jak jestem w szkole a trzeba wyprowadzić Kale żeby niemusiała wybierać z 14 obroży:evil_lol:

Posted

Mój 5miesięczniak lata w obroży w domu, ma jeszcze akcje że chce teraz, juz siusiu, i szukanie obroży, która lubi się wtedy zapodziać, to nie jest fajna sprawa w takim momencie ;)

Starszy chodzi w obroży jak są goście, bo lubi ich wylewnie witać, lepiej mieć za co po podtrzymać w pozycji siedzącej ;);)

Posted

Dejzi w zasadzie obroży nie nosi wogole bo :
- w domu chodiz bez żadnych obroży czy szelek,
- na spacerku szelki + smycz
Ew. jak przychodzą goście to zakładam szelki (ale to i tak barozo rzadko) zazwyczaj jak przychodza do nas dzieci

Posted

A mój Jazz zasuwa w obróżce w domu. Jak miał szelki (zjadł... a potem zgubił[bez komentarza]) to też miał. Wieczorem po ostatnim spacerze zdejmowałam, a później rano zakładam i cały dzień śmiga.

Posted

agaciaaa napisał(a):
A kurtkę ściągasz? Buty?

Jakoś te spodnie do mnie nie przemawiają ;)

Wiesz, pies obroże nosi niezależnie od pory roku tak jak człowiek spodnie (krótkie, długie, jakie tam chcesz).
Kurtke psu też zimą zakładam i zdejmuje gdy do domu wchodzi. To co innego niż obroża.
Kurtka chroni przed zimnem a obroża, jest bo jest. Bez spodni latem też możesz chodzić jak Ci wygodnie ale chyba nie za bardzo wypada ;).

Po za tym mam psa z róznymi pomysłami i umie otworzyć drzwi gdy ktoś zapomni zamknac na klucz (zamek też otworzy) i sobie pójść na dłuższy spacer np. po okolicznych śmietnikach. W takim wypadku wolałabym, zeby miał obroże na sobie i adresówke...

Posted

Karilka napisał(a):
Wiesz, pies obroże nosi niezależnie od pory roku tak jak człowiek spodnie (krótkie, długie, jakie tam chcesz).
Kurtke psu też zimą zakładam i zdejmuje gdy do domu wchodzi. To co innego niż obroża.
Kurtka chroni przed zimnem a obroża, jest bo jest. Bez spodni latem też możesz chodzić jak Ci wygodnie ale chyba nie za bardzo wypada ;).

Po za tym mam psa z róznymi pomysłami i umie otworzyć drzwi gdy ktoś zapomni zamknac na klucz (zamek też otworzy) i sobie pójść na dłuższy spacer np. po okolicznych śmietnikach. W takim wypadku wolałabym, zeby miał obroże na sobie i adresówke...

Owszem, bez spodni nie wypada, ale bez obroży w domu - czemu nie? ;) Ja tylko mówię, że porównanie do spodni do mnie nie przemawia. Zdejmuję psu obrożę, bo wydaje mi się, że bez niej jest mu wygodniej - jak już się tak czepiamy tych spodni - to z tego samego powodu wracając do domu zmieniam jeansy na dresy :lol:

Takie powody jak najbardziej do mnie przemawiają, w takim wypadku też nie zdejmowałabym psu obroży.

Posted

No widzisz, tak samo jak Ty jeansy na dresy - ja zmieniam psu obroże z 4cm, skórzanej, ćwiekowanej na szmatkowaną, mięciutką 2cm, jeżeli wiem, ze nie będziemy wychodzić nigdzie na dłużej, na smyczy

Posted

Karilka napisał(a):
No widzisz, tak samo jak Ty jeansy na dresy - ja zmieniam psu obroże z 4cm, skórzanej, ćwiekowanej na szmatkowaną, mięciutką 2cm, jeżeli wiem, ze nie będziemy wychodzić nigdzie na dłużej, na smyczy

robie identycznie :)
wracajac nakladam obroze domowa, lekka i miekka z rogza
nie uzywam jej na dworze wogole

Posted

No ja jak ide z psem bez smyczy to łazi też w takiej szmatce na dworku, ale to rzadko. Np do sklepu tak chodzimy albo odwiedzić kogoś, albo gdzieś autem jedziemy. Wtedy szmateczka może być.

Do parku czy gdzieś, gdzie pies ma być na smyczy - idzie na 4cm bo ma za dużo siły, zeby szmatka wytrzymałą a i jemu wygodniej bawić sie, pociągnąć na 4cm. W domu to nie praktyczne.

• 5 months later...
Posted

Jejku, za mała kolczatka w domu? To straszne, moje psy nie noszą obroży po domu. Obrożę zakładam wtedy, kiedy idę z psem na dwór .. kiedyś moje psy chodziły w obroży po domu, ale przeciwpchelne, ale teraz nie noszą, bo używam kropli przeciwpchelnych.

Posted

moj ma tylko na noc zdjemowaną, mam domek z ogródkiem i jak jest ciepło to balkon cały czas otwarty/ pies sobie wybiera gdzie chce być, bramy pozamykane, ale pewniej sie czuje jak wiem że biega po ogródku z adresówką :)