Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

nie było mnie na dogo w tym ważnym dniu a chciałam wszystkim PRZYPOMNIEĆ:mad: ze 29. listopada nasza babunia skonczyła 8 lat!!!! Dzielnie sie trzyma kochane suczysko.. Co prawda dostała strasznej alergii - nogi spuchły jak bańki a na przednich łapach pojawiły sie okropne rany i strupy:-(, ale poza tym reszta funkcjonuje bez zarzutu..:multi:

Leksuniu - badź z nami jak najdłuzej! 4 lutego 2008 miną 2 lata jak ja zabralismy ze schronu..

Troche spóźnione ale szczere : dla leksy

:new-bday::new-bday::BIG::tort:

Posted

AniaB, nasze suczyska chyba porozumiewaja się ze soba telepatycznie :-)

Tutaj jest watek na molosach, w ktorych opisuje co sie Sigmie przytrafilo http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=9075

A wiec Sigma jest uczulona na jagniecine, kurczaka i duzo innych towarow...
Od piatku jest na Acanie z ziemniakami i łososiem, zaczerwienienia powoli znikaja, strupy nadal sa ale odpadaja. Juz sie nie wygryza.
Jezeli chodzi o nogi to cale stawy skokowe miala gorace i spuchniete, od 3 tygodni podaje jej na zmiane raz dziennie Traummel S i Zeel T w iniekcjach. Opuchlizna troche zeszla ale nogi nadal sa gorace.
Wybieram sie do Igora Bisenika, zeby ja sprawdzil...
http://www.artroskopia-wet.com/staw.php?id=6#sekcja1

No i zrobilam suczynie ekg, wyszla lekka arytmia, potem poszlam na konsultacje do dr Niziolka, zrobil echo i wszystko jest ok. Dodatkowe uderzenia moga byc spowodowane alergia, zapaleniem stawow, ogolnie moga byc ze zdenerwowania...

Ania, jak bedziesz miala czas to zadzwon, pogadamy

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Taka właśnie jestem piekna...:loveu:
Mam już 8,5 roku..
Biegam skaczę (ale krótko), mam dobre wyniki krwi.. Serce zdrowe..
Obiecuje Wam - dociągne do 10tki albo i wiecej..!!:eviltong:

Waze co prawda 57 kilo (jak przyszłam ze schroniska ważyłam 45:oops:) ale to przecież nie tragedia, prawda..?;)

Troche mam kłopotów z alergią :-(- no ale to miałam w standardzie..
Pan dba o mnie bardzo :loveu:- jednak moze niech te trawy juz przestaną pylić..:shake::roll:

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie dziewczyny :lol:
dawno do Was nie zaglądałam :oops:, a tu taka niespodzianka -zdjęcia :lol:
och , jaka piękna Leksa :loveu:, jaka dostojna :loveu:-wygląda przecudnie !!!!
no i jak zdrówko w miarę dopisuje , to cóż chcieć więcej ......
8 ,5 roku -toż to DOPIERO 8,5 roku !!!
jeszcze wiele wspólnych lat przed Wami :lol:
czego Wam życzy
Toska z Tosią i Tofciem :lol:

p.s. moja Tosanna w czerwcu skończy 7 lat , ale wcale po niej tego nie widać , podgłupiasta jak małolata.....

• 1 month later...
Posted

u leksy w zasadzie wszystko dobrze..:lol:
jest bardzo żywotna - chociaz widac po niej ze nie jest juz młodziakiem.. Szczególnie teraz przy tej temperaturze troszke mniej spacerujemy..

Ale wszystkie narzady jak na razie są w b. dobrej kondycji - nawet watroba, pomimo ciagłego stosowania sterydów na alergie..

Leksula zrobiła sie natomiast na starosć jeszcze bardziej jedzowata - pilnuje juz nie tylko mieszkania ale i całego piętra:diabloti:.. Tak ze czasami musimy ja sprowadzac na smyczce..:evil_lol:
Ale za to super jeździ windą.. Raz nawet niechcacy pojechałą sama - a własciwie nie sama a z jakimis robotnikami (bo ludzie jeszcze wykańczali mieszkania).. No, miny panowie mieli nieszczególne, chociaz ponoć stała grzecznie..:evil_lol:

hehe

Posted

[quote name='AniaB'] No, miny panowie mieli nieszczególne, chociaz ponoć stała grzecznie..:evil_lol:

hehe[/quote]

a jak grzecznie musieli stac panowie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

no troche sie zaniedbalismy bo w miedzyczasie stadko urosło do 4 sztuk ogonów.. Wszystkie zdobyczne, chore a niektóre stare..:roll:

Leksunia prosperuje naprawde dobrze - jak na nią oczywiscie.. Niestety ma coraz częstsze i silniejsze ataki alergii - obecnie biedula prawie zaniewidziała na oczka z opuchlizny..

Poza tym stawy troche gorzej - widać juz wiek i niestety postęp dysplazji..

No ale Leksunia 28 listopada skończy 9 lat!!! To naprawde ewenement wśród tej rasy.. Zdjecia postaram sie jakies porobić - niestety widac ze suśka nam posiwiała mocno..

Babunia kochana.. Ma tyle wigoru w sobie.. Jest w pełni sprawna - nawet jeszcze biega ale szybko sie męczy..