wtatara Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 no to tak jak nasza Tabi. Też ogromny żarłok. Powinna ważyć 10-12 a waży 17. Ma dopiero 4 lata a taka nadwaga. Apetyt ma ogromny , jeść dostaje raz dziennie i to samego kurczaka z warzywami i dalej tyje. Był okres że dostawała Encorton i sie zaczeło. Teraz staram się aby jak najwiecej spacerowała- może schudnie Quote
AniaB Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 cudownie! bardzo sie ciesze ze orsa w tak dobrej formie!:multi: no to teraz malizna wam podziekowała za opiekę i staranie..:evil_lol: a z odchudzaniem u nas tez kłopot:shake: spacery są fajne, ale dla sprawnych piesków - tak jak twoja sunia, wtatara.. obawiam sie ze orsa nie bedzie mogła zbyt długo maszerowac zeby nie obciazac stawów.. dodatkowo mastino zbyt chętne do wysiłku nie sa..to lenie patentowe:lol: ależ ciesze sie z dobrych wiadomości o orsie!!:loveu: Quote
Anashar Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Widzisz Aniu, moj Rokc tez gruby ale odchudzac ciezko bo nie moze sie przemeczac... Ale zmienilismy mu menu i w ciagu 2 tygodni schudl prawie 5kg! :crazyeye: :evil_lol: Quote
AniaB Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 anashar - a co dajecie teraz do jedzenia? u nas niestety wszystko nie jest tak proste... leksa jest alergikiem i po tej karmie która teraz dostaje na szczescie nie ma wiekszych niz zwykle problemów skórnych.. dlatego boimy sie cokolwiek zmieniać w jej diecie skoro jest na razie dobrze.. no cóz - pozostanie gruba i koniec...:evil_lol: Quote
Anashar Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Dajemy na zmiane - gotowane (warzywka + jak najchudsze mieso np. serca wolowe) i Britta (fajna Czeska karma, ma az 35% miesa! I niedroga, bo nie jest sprowadzana zza morza, tylko od sasiadow :) ) No i posilek raz dziennie, nie liczac dokarmiania przez wszystkich po katach ;) Quote
wtatara Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Mam pytanie co to za karma. Mija Tabi jest alergikiem i ma problemy z trzustką. moze ta karma by mogła byc dla niej. Jaka ona droga i gdzie można kupić Quote
Ela_and_Krzys Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 my Aniu karmimy Bimusia grubasa Royalem light i znosi go dobrze wczesniej mial Hillsa light ktorego zdecydowanie jesc nie chcial wiec ... rodzice zalewali mu go rosolkiem i bylo na maxa light :) Quote
AniaB Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 no własnie u nas sa takie wersje light - też z rosołkiem:roll: Quote
Ela_and_Krzys Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 RC Bim wcina bez rosolku :) i Fuks mu tez wersje light / senior podjada :) Quote
Anashar Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 [quote name='wtatara']Mam pytanie co to za karma. Mija Tabi jest alergikiem i ma problemy z trzustką. moze ta karma by mogła byc dla niej. Jaka ona droga i gdzie można kupić Karme mozna kupic w wiekszosci lepszych sklepow zoologicznych, i np. w Krakvecie. Tu sa ceny: http://www.krakvet.pl/index.php?cPath=23_25_144 Jestt dosc duzy wybor, karma jest jakosciowo prawie taka jak RC, piesy ja lubia a co najwazniejsze jest duzo tansza, bo koszty sprowadzenia sa niskie :) Jest takze wersja light senior specjalnie dla starszych psow. A karma jest bardzo dobra, moge polecic z czystym sumieniem :) A dowiedzialem sie o niej z dogo, wlasnie w debacie odnosnie najlepszych karm :cool3: (w sumie powinni mi placic za reklame, albo choc roczny zapas karmy mi dac:evil_lol: ) Quote
AniaB Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 u grubej wszystko dobrze - zdrowa i szczesliwa:lol: ale i dożarta natomiast jest mastinka w schronisku w skierniewicach - bardzo biedna i potrzebujaca pomocy popada w depresje i zamyka sie w sobie, do tego ma narosle na tylnych nogach, które trzeba szybko zdiagnozowac, dlatego dom tymczasowy - albo najlepiej docelowy bardzo pilnie potrzebny..!!!:placz: czy ktos moze pomóc? sunia najlepiej zeby znalazła domek bez zwierzat (przynajmniej tymczasowo) bo moze byc chora na chorobe zakaźną (ale to jeszcze nie jest pewne) jej wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=62836&page=7 Quote
Ela_and_Krzys Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 trudno tu bedzie znalezc domek bez zwierzat :( biedna sunia! Quote
AniaB Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 jest i kolejna - schronisko miedary.. płakać mi sie chce... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5543047#post5543047 Quote
AniaB Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 przyznam sie szczezre, ze leksa troche przez nas pod wzgledem opieki zaniedbana... szkoda mi jej - ale brenda która jest u moich rodziców na dt wymaga częstych odwiedzin i konsulltacji lekarskiej..do tego praca - jak przyjezdzam nie ma juz komu robic zdjec:roll: niestety leksa nie nadaje sie do towarzystwa psiego i nie moze wyszaleć sie z resztą grupy:shake: tym niemniej postaram sie wkrótce cos wrzucić ze zdjec...:lol: Quote
black sheep Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 No to czekamy na te foteczki wyobiecywane;) Quote
akucha Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Cioteczki krakowskie, przepraszam, że u Lekxy, ale nie wiem gdzie by to dać. Znalazłam na trójmiejskich takie ogłoszenie o psie Krakusie: http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/ogloszenie.phtml?id_ogl_prez=677274 Czy to nie jest Wasz były podopieczny? Taka tragiczna historia... Quote
AniaB Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 bardzo prosimy o rozpropagowanie wsród znajomych poraz zakup cegiełek na oją tymczasowa mastinkę brende [FONT=Arial]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=204783268[/FONT] to ruina psa.. dzisiaj jeszcze okazało sie ze ma do tego wszystkiego anemię.. Bardzo prosimy o wsparcie!!:loveu: brenda nas teraz bardzo potzrebuje.. a tutaj watek brendoliny http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5541192#post5541192 w ostatnich postach jest zdawana relacja z badan i diagnoz oraz rozliczenia wydatków.. Quote
AniaB Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 piękna na szczescie nadal piękna ale alergia daje w tyłek i jej i nam ze zdwojoną siła.. Lato, ot co..:shake: Biedna jest przy tym troche, bo stale jakies opuchniecia nóg albo zaczerwienienia łap jej sie zdarzaja.. No i niestety jest wożona do weta srednio raz w tygodniu..:-( Tym gorsza jest to sytuacja, ze ona sie tymi jazdami bardzo stresuje..Ale co począć.. Poza tym wszystko jakos leci do przodu;) Humorek dopisuje, apetyt równiez.. Niestety czasami widać po niej już wiek..Po schodach troszke trudniej wchodzić..Zadyszka..Spacery juz coraz krótsze.. No cóz - jak sie ma 7,5 roku to nie ma sie juz takiej kondycji...;) Quote
AniaB Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 przez brende jakos tak zaniedbałam wątek leksuli.. a leksula dostała biegunki - nie wiem czy po smakusiach króliczych uszach (myslelismy, ze królik jej nie uczuli) czy tez złapała coś we własnym zakresie koło śmietnika.. postaram sie zrobić jej jakies ładne zdjecia i tu wstawić.. Leksunia to dziarska staruszka - ale niestety dłuższe trasy juz coraz mniej mozliwe.. Tak ze zdjecia to będą tylko z trawniczka przed blokiem :oops: Quote
Recommended Posts