Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

po prostu PRZEPIĘKNE zdjęcia!! Naprawdę cudowne :) Zwłaszcza jak się listeczkami bawi. Sunia jest tak zjawiskowa, że aż mnie serducho boli, że nie mogłam wziąć pieska kolejnego. Ale za to raduje się, bo ma taki fajny domek :)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Tereny mamy sliczne!:) Bella ma wszystko czego potrzeba kazdemu psiakowi: cieply domek, milosc, duzo ruchu...... warto bylo ja adoptowac! Daje duuuzo radosci i serce sie raduje kazdego dnia jak widzimy jaka jest szczesliwa.

Posted

paulina23 napisał(a):
Tereny mamy sliczne!:) Bella ma wszystko czego potrzeba kazdemu psiakowi: cieply domek, milosc, duzo ruchu...... warto bylo ja adoptowac! Daje duuuzo radosci i serce sie raduje kazdego dnia jak widzimy jaka jest
szczesliwa.

Tak ,to widac na zdjeciach, jaka jest szczesliwa, ten rozesmiany pychol...ona jest po prostu boska.....oby takich domkow bylo jak najwiecej....
pozdrawiamy

Posted

W sumie tylko jedna z jej cech sie sprawdzila, o ktorej zostalismy poinformowani wczesniej, a mianowicie: bala sie zostawac sama w domu. Ale metoda malych kroczkow udalo nam sie pokonac jej strach i teraz zostaje sama bez zadnych problemow. Warto bylo ja wziasc, pokazac i nauczyc wszystkiego. Zadne zwierze nie bedzie tak wdzieczne jak ten przygarniety ze schroniska.

Posted

paulina23 napisał(a):
W sumie tylko jedna z jej cech sie sprawdzila, o ktorej zostalismy poinformowani wczesniej, a mianowicie: bala sie zostawac sama w domu. Ale metoda malych kroczkow udalo nam sie pokonac jej strach i teraz zostaje sama bez zadnych problemow. Warto bylo ja wziasc, pokazac i nauczyc wszystkiego. Zadne zwierze nie bedzie tak wdzieczne jak ten przygarniety ze schroniska.

wiem cos o tym, mam dwa ze schroniska......zyczymy wszystkiego dobrego :)

• 10 months later...
Posted

Końcówka 2011 roku nie była dla nas zbyt pomyślna i listopad przyniósł nam złą wiadomość. Okazało się z Belka ma raka złośliwego sutka. 2 dni od postawienia diagnozy, nowotwór o kształcie ziarenka pieprzu został wycięty. Wyniki badania histopatologicznego podniosły nas trochę na duchu, bo pomimo że jest to rak złośliwy to o niskim wskaźniku do przerzutów. Szczęście w nieszczęściu. Na połowę stycznia ma wyznaczoną sterylizację. Teraz już nie ma odwrotu. Wcześniej było mówione, że będzie miała też wyciętą całą listwę mleczną. A po 3 miesiącach drugą. Jednak, że wyniki są dość dobre i za pierwszym razem wycięto guza z prawidłowym marginesem to histopatolog,pani wet. Ochota i Hildebrand poradzili, żebyśmy ją tylko wysterylizowali i regularnie badali.

Na sam koniec powiem, że boję się strasznie. Dobrze, że nie byłam sama z tym wszystkim, bo przez pierwsze dwa dni tylko ryczałam. Patrzyłam na Belkę i w płacz. Teraz już patrzę na to nie aż tak w ciemnych barwach. Wierzę, że wszystko będzie dobrze i Beluta będzie z nami jeszcze długie lata i nie jeden spacer przed nami:P

Na razie to by było na tyle. Jak będziemy po sterylizacji to napiszę jak się czuje Bella.