Jump to content
Dogomania

Tchawice, języki, żwacze - tzw. odpady

Recommended Posts

Posted

URIA napisał(a):
Tyle słysze o tych "pysznościach" i mysle sobie, że może bym spróbowała tylko....gdzie się to kupuje? W zoologiku? Wchodze mówie - dzień dobry poprosze żwacza?

Taak! :lol: Poprostu "prosze żwacza" :lol: A my dodatkowo mamy taką kochaną Panią w myśliwskim (bo tam kupujemy wszytsko do psa :lol: ) żę daje i powąchać wszystko, żeby pies sobie sam wybrał... A wybrał..większe opakowanie :lol:

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

an3czka napisał(a):
Dziewczyny jeśli chcecie kupić suche gryzaki, to polecam TEN SKLEP

Powalający asortyment :evil_lol:
Chyba się skuszę, może na penisa, bo u nas nie ma w sklepach... :cool3:
Muszę przemyśleć co zamówić :lol:

Posted

Gazuś napisał(a):
Ja tam mam szczęście, bo większość tego w sklepach mam... Z tym, że troche droższe... :-(

Trochę????
W sklepach (przynajmniej ja się z tym spotkałam) paczki ważą średnio 10 dkg, nie wiem jak u Was? A tam, w cenie paczki "sklepowej" masz 25 dkg albo 0,5 kg:lol:

Posted

Tak, słoninka :)
Ale ja słoninke usuwam, bo to tłuste strasznie i zostawiam sama skórkę... ale moge byc w błędzie ;) poprostu wole się upewnić :)

Posted

an3czka napisał(a):
Trochę????
W sklepach (przynajmniej ja się z tym spotkałam) paczki ważą średnio 10 dkg, nie wiem jak u Was? A tam, w cenie paczki "sklepowej" masz 25 dkg albo 0,5 kg:lol:

Kupuje 20 albo 25 dkg :lol: Po 5 złotych chyba...

Moniś - a po co smażyć? :cool1:

Posted

Hmm sama nie wiem :cool3: . Moja sunia to pannica w futerku, musze jej dogadzać :D . Uwielbia smażone, a moja mama jest przewrażliwiona chyba do podawania surowego :roll: . No nic, następnym razem podam surową słoninkę :lol:

Posted

Gazuś napisał(a):
Kupuje 20 albo 25 dkg :lol: Po 5 złotych chyba...

Moniś - a po co smażyć? :cool1:

A to spoko. Ja spotkałam się z takimi, pakowanymi po 10 dkg i były w cenie zbliżonej do tej, którą sklep "Gryzaki" proponuje za dużo większe gramatury:lol:

Posted

MoniŚ napisał(a):
A co myślicie o skórkach wieprzowych? :D . Moja mama zawsze podsmaża je i podaje psu ;) . Czy ktoś podaje? :)

Suszone skórki są bardzo fajne. Wszystkim psom na około smakują, ale mojemu nie. On wogóle skory wieprzowej nie zje...:cool1:

Posted

Sklep pierwsza klasa :lol: Asortyment robi wrażenie. Moje psy uwielbiają suszoną wątrobę a udawało mi się ją kupić jedynie raz w roku na Katowickiej wystawie! Teraz będe mogła częściej.
A widzieliście te świńskie ryjki? Zabawnie i troche strasznie wyglądają ale pewnie są bardzo smaczne - dla psiurów :p

Posted

basia napisał(a):
Sklep pierwsza klasa :lol: Asortyment robi wrażenie. Moje psy uwielbiają suszoną wątrobę a udawało mi się ją kupić jedynie raz w roku na Katowickiej wystawie! Teraz będe mogła częściej.
A widzieliście te świńskie ryjki? Zabawnie i troche strasznie wyglądają ale pewnie są bardzo smaczne - dla psiurów :p

Jej, wychodzi na to, że Malbork wcale nie taki zacofany :lol: Suszona wątrobę mamy na co dzień w sklepie :lol:

Posted

basia napisał(a):

Basia świnskie ryjki są bardzo fajne. Wiem, bo zamówiłam:lol:

Posted

basia napisał(a):
URIA, no najczęsciej w zoologicznym ale uważaj! Jak są te rożne wędzone już pakowane w worki foliowe to bywa, że rozwijają się w nich.. hmm... jakieś robaki :roll: Nie wiem co to, ale chyba psu by nie służyło.
No właśnie, raz nam się trafiły robaki, takie małe czarne żuczki, w suszonych żawaczch... Zanim się zorientowała skąd te robale się wzięły psy żwacze pożarły. Na szczęście nic im nie było ;)

A sklep suuuper :multi: Ja za ok. 15-20 dgk żwaczy płacę 6 zł... :roll: Za ucho - 2 zł...

Posted

asher napisał(a):
No właśnie, raz nam się trafiły robaki, takie małe czarne żuczki, w suszonych żawaczch... Zanim się zorientowała skąd te robale się wzięły psy żwacze pożarły. Na szczęście nic im nie było ;)

no to mialy dodatkowe zrodlo swiezego bialka :lol: smacznego :sabber: :eating: :laola:

Posted

coztego napisał(a):
Tylko zastanawiam się ile mogę kupić na raz, żeby się nie popsuło czy coś?

Ja zamawiam raz na miesiac zazwyczaj, produkty w Gryzaki sa świerze, nie leżą miesiacami, zdarza sie ze czegos akurat nie ma bo siedzi w suszeniu/wedzeniu. I nie widzę zadnej róznicy miedzy zwaczami które podaje zaraz po dostawie, i w tych ostatniej paczki tuz przed nastepną. Tak samo uszy, nic sie z nimi nie dzieje. A mam juz ten cykl zakupów przetestowany bo kupuje u p. Tomka juz od prawie roku.

Posted

Ja kupuję za każym razem 2 kg wszystkiego. Zawsze świeże, zapakowane w wytrzymale worki. Nawet jak coś mi leży dłużej otwarte (tzn. spinam klamerką do bielizny), nie psuje się. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Pan Tomek zawsze dorzuca coś gratis. Kiedyś były skórki, ostatnio żwaczyki:lol:

Posted

Dzięki wielkie ;) To zamawiamy 2 kg gryzaków :multi:
A jeszcze chciałam zapytać, takie płucka suszone, wątróbka albo żwacze z tego sklepu to w jak dużych kawałkach są? Na dwa kłapnięcia, czy na dłuższe przeżuwanie w chwilach wolnych od innych zajęć?

Posted

Żwacze sa w kawałkch ok 20 cmmoze ciut wiecej, o roznej srednicy od 0,5 do 3 cm( jak to kawałek suszonego zwacza), u mnie charciki zajmuje taki najwiekszy kawałek na 20 minut. Cirneco załatwiaja to samo w 3 minuty. Płucka, wątroba czy serce sa w kawałkach na 4 kłapniecia na cirneco i na 5 minut na charcika, taka przekaska jak dropsik :evil_lol: By zajac na dłuższe chwile to ja biore penisy w długich kawałkach 20 cm, lub uszy, tylko to starcza na dłuzej.