Jump to content
Dogomania

Tchawice, języki, żwacze - tzw. odpady

Recommended Posts

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

madalenka napisał(a):
Co to sa dokladnie te kurze nozki?

Poprostu - Kurze nóżki... :lol: Czym innym mogą być kurze nóżki, jak nie kurzymi nóżkami, Madalenka? :lol:

Posted

Gazuś napisał(a):
Poprostu - Kurze nóżki... :lol: Czym innym mogą być kurze nóżki, jak nie kurzymi nóżkami, Madalenka? :lol:

:roflt:
Madalenka, wygląda to jak ręka, jest bladoróżowe, ma paluszki i pazurki, a kury na tym chodzą... :cool3:

Posted

Coztego, nie można nie wspomnieć o tym, że ja chuda ręka :lol:

A co do kurzych łapek - madalenko, to nie jest jakas wymyślna nazwa - stwierdzenia "kurze łapki" używamy w znaczeniu dosłownym :lol: Popatrz na wystawach jak będziesz, tam można dostać np wędzone kurze łapki :lol:

Posted

Coztego, nie śmiej się, ja jak miałam sześć lat to za główny przysmak uważałam ciasteczka dla psów z pedigree :lol: Terazm cóż, nawet psu ich nie podaje :lol:

Posted

[quote name='madalenka']Dalam suce plucka, ale ona niczego nie gryzie, no i zwrocila:(
A w jakiej postaci te płucka dostała?

Jak mam ja nauczyc,ze jedzonko sie gryzie??????? A moczonej karmy nie lubi.

Możesz jej dawać po kawałku z ręki, trzymając jeden koniec, tym samym zmuszając ją do odgryzienia kawałka.

Posted

Gotowane czy surowe? Skoro były pokrojone na drobne kawałeczki, to po co miałaby gryźć? Myślę, ze powód wymiotów był inny, a nie to, ze nie pogryzła. Pies nie żuje pokarmu, tylko odgryza kawałki i łyka, i nie powinien wymiotować drobno pokrojonym mięsem.
Może po prostu płucka jej nie posłużyły... :roll:

Posted

Moze... Dalam surowe. Kilka godz pozniej sprobowalam z gotowanym i nie bylo sensacji. Jutro to powtorze, bo wyraznie jej smakuje:D To mam jej nie kroic tak drobno? Jak mam jej to podawac?

• 2 weeks later...
Posted

Aaah, a dzisiaj dorwałam 2 worki suszonych żwaczy i jedne worek suszonych płucek :lol: Jutro dokupimy susząną wątrobę :lol: A psisko to uuuwielbia... A jak się przełamie... To jeszcze ozor...wołowy.... Ale nie wiem, czy dam radę to pokroić :evil_lol:

Posted

o matko, jakie wy swinstwa jecie, ja tylko podaje Tosce, a o zjedzeniu nie ma mowy .. a fuj...

Ktos pytal o lapki indycze.. ja sie nie spotkalam wczesniej z nimi na zywo, az do czasu wystawy w Nowym Dworze Maz. 8-9.04.2006. byly do kupienia ale wedzone, za 2.80 sztuka na jednym ze stoisk. Wielkie one byly.

Ja mojej kupuje jako podroby kurze serduszka, kurze zoladki, kurze watrobki, na lapki swieze zalapalam sie raz.. i zjadla ze smakiem.
Dzis kupilam pol kilo cielecych przelykow, narazie podzielilam na 3 czesci i zamrozilam. Mam jeszcze dwa swinskie ogonki, dwie szyje indycze, kilka kosci z glowkami, zeberka cielece. Wszystko pozamrazane, starczy na dwa tyg.(kupilam tyle ze wg. na swieta).

Posted

Gazuś napisał(a):
Aaah, a dzisiaj dorwałam 2 worki suszonych żwaczy i jedne worek suszonych płucek :lol: Jutro dokupimy susząną wątrobę :lol: A psisko to uuuwielbia... A jak się przełamie... To jeszcze ozor...wołowy.... Ale nie wiem, czy dam radę to pokroić :evil_lol:

Tyle słysze o tych "pysznościach" i mysle sobie, że może bym spróbowała tylko....gdzie się to kupuje? W zoologiku? Wchodze mówie - dzień dobry poprosze żwacza?

Posted

URIA, no najczęsciej w zoologicznym ale uważaj! Jak są te rożne wędzone już pakowane w worki foliowe to bywa, że rozwijają się w nich.. hmm... jakieś robaki :roll: Nie wiem co to, ale chyba psu by nie służyło. Uwaga dotyczy tylko pakowanych, te dostępne "luzem" są OK, przynajmniej ja nie trafiłam an robaki :evil_lol:

A co myslicie o szyji indyczej?

Mmmm... pychota :eviltong: . Moje dostają je jako przekąski na surowo. Dużo mięska i chrząstek, żadnych ostrych kości :p

Posted

Super dzięki za porady - a sklepik faktycznie taniutki i taaaaki wybór...narazie kończymy ucho a potem się zastanowie co dalej:)

Posted

URIA napisał(a):
Super dzięki za porady - a sklepik faktycznie taniutki i taaaaki wybór...narazie kończymy ucho a potem się zastanowie co dalej:)

Nie ma za co. :lol: