Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mela jest ofiarą ludzkich błędów i systemu, który pozwala pozostawić zwierzęta samym sobie, kiedy ich właściciel idzie do więzienia. Niewinny pies również trafił do więzienia, zwanego schroniskiem, czy jej wyrok to dożywocie? Dożywocie za niewinność?
Mela ma 4 lata, do schroniska trafiła razem z pięcioma szczeniętami, wszystkie znalazły już domy, ale ona sama czeka w schronisku, zbyt pospolita, żeby dać jej dom? Mela jest zwyczajną burą, wiejską suczką... jest też cudowna, szuka pieszczot i bliskości człowieka, potrafi chodzić na smyczy, jest po sterylizacji.
Raz już adoptowana, ponownie zamieszkała w schronisku, oddana jak niepotrzebna rzecz... ponownie zapłaciła za błędy człowieka, który nie potrafił odpowiednio jej ułożyć. Chciała przepędzić ze swojego terenu obce dziecko, spotkała ją kara dotkliwa. Powrót za kraty. Mela nie jest psem agresywnym. Jest radosna i zrównoważona. Poszukujemy odpowiedzialnego domu i właściciela, który pokaże jej jak żyć, by resztę życia spędzić na wolności, u boku ukochanego człowieka.

[SIZE=2]Figa połączyłam Twój tekst z moim poprzednim i takie coś mi wyszło. Teraz są dwa teksty do wyboru :lol:

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mamanabank']Mela jest ofiarą ludzkich błędów i systemu, który pozwala pozostawić zwierzęta samym sobie, kiedy ich właściciel idzie do więzienia. Niewinny pies również trafił do więzienia, zwanego schroniskiem, czy jej wyrok to dożywocie? Dożywocie za niewinność?
Mela ma 4 lata, do schroniska trafiła razem z pięcioma szczeniętami, wszystkie znalazły już domy, ale ona sama czeka w schronisku, zbyt pospolita, żeby dać jej dom? Mela jest zwyczajną burą, wiejską suczką... jest też cudowna, szuka pieszczot i bliskości człowieka, potrafi chodzić na smyczy, jest po sterylizacji.
Raz już adoptowana, ponownie zamieszkała w schronisku, oddana jak niepotrzebna rzecz... ponownie zapłaciła za błędy człowieka, który nie potrafił odpowiednio jej ułożyć. Chciała przepędzić ze swojego terenu obce dziecko, spotkała ją kara dotkliwa. Powrót za kraty. Mela nie jest psem agresywnym. Jest radosna i zrównoważona. Poszukujemy odpowiedzialnego domu i właściciela, który pokaże jej jak żyć, by resztę życia spędzić na wolności, u boku ukochanego człowieka.

[SIZE=2]Figa połączyłam Twój tekst z moim poprzednim i takie coś mi wyszło. Teraz są dwa teksty do wyboru :lol:

Ten jest lepszy, ja nie mam do niczego głowy oprócz fotelika samochodowego, wózka i innych ważnych rzeczy, które trzeba kupić przed 24 października ;-)

Posted

Paula03 napisał(a):
Tekst mi się podoba! :)
Robiłam zdjęcia, ale wrzucę potem lub jutro, bo idę do Kai na urodziny ;)

Tak jest dla Kajki 100lat!:Rose:

Posted

Melusia,poznała nas w schronisku,machała ogonem na nasz widok.Siedzi z Miszą ale bała się wyjśc z boksu i p.Damian zajął Miszkę głaskaniem a Melka w tym czasie wyszła z boksu.Nie oddalała się jednak,przywarła do ziemi tuz przy wejściu i pozwoliła załozyc sobie obrożę i smycz.A potem troszeczke trzeba było ja przekonac do spacerku.Ale na zdjęciach widać,ze chyba jest zadowolona choć trochę nieśmiało patrzy w obiektyw.Fizycznie wygląda bardzo dobrze,co dzieje się w jej psim łepku tego nie wiemy.Ale to kolejna wolta w jej życiu.Zasługuje teraz na prawdziwy dom.

Posted

Romka napisał(a):
Czyli siedzi z tyłu boksów?Jeśli tak ,to Misza pewnie nie okazał się dżentelmenem.Wiecie coś więcej?

pewnie ją bił i gwałcił, a wypłatę przepijał z kumplami z kołchozu... no, na Anglika ton on nie wygląda...