Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MELA - ma DOM

[FONT=Arial]Mela jest zwyczajną burą ,wiejska suczką ,której własciciel odsiaduje wyrok w zakładzie karnym i,która własnie z tego powodu stracila dom.Mela nie jest sama w schronisku sa z nia jej dzieci:2 suczki i 3 pieski.Jedno z jej szczeniąt juz znalazło dom.Mela jest bardzo dobra mamą dba o szczeniaczki i broni ich tak zajadle,ze oberwał za to(czytaj:został ugryziony) jeden z pracowników schroniska.Melka początkowo przerazona (rozdzielono ja ze szczenietami,bo wymagały oględzin lekarskich) wcisnięta w kąt boksu powoli zaczyna wychodzic do ludzi.Kiedy szczeniaczki przywieziono do schroniska Figa połączyła je z matką,byłam przy tym.Teraz kiedy podchodze do boksu Melka wyraznie mnie wyróznia i macha ogonem!Kiedy przy boksie stanie mężczyzna Melka chowa sie za budę.Moze ma złe doswiadczenia?Suczka jest bardzo ufna i przyjaznie nastawiona do ludzi,widać ,że była z człowiekiem!Melka ma 3-4 lata i po odchowaniu szczeniąt będzie wysterylizowana!Zapomniałam dodac,ze w schronisku jest jeszcze Lenka,towarzyszka Meli z podwórka.Obie suczki szukają domu.Lenka ma oddzielny watek .[/FONT]
nasz główny wątek

http://www.dogomania.pl/threads/171870-A-owicz-Schronisko-dla-ZwierzAE-t?p=13355338#post13355338

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Melka i jej dzieci miały dom ale ich opiekun trafil do zakładu karnego i psiakami nie miał kto sie zajmować.Pan zrzekł sie praw do Melki i szczeniaczkow i pieski na prosbe sąsiadów trafiły do schroniska!Melka była przerazona i wcisnieta w kat boksu.Jej dzieci tafiły do lecznicy a ona do schroniska i nie wiedziała co sie z nia dzieje!Kiedy p.doktor przywiozła psiaczki zrobiłysmy zdjecia maluchom a potem Figa zaniosla je do Melki!Mela została przeniesiona do innego boksu ma tam spokoj i jest zacisznie!Psiaczki zostały obwąchane przez matke i Melka nawet nie pisnęła kiedy Figa wkładala jej psiaczki do budy!Buda ma kocyk i słome a p.Damian na moja prosbe zalozył zasłonke z dywanika.Mela ma ciepło i jest najedzona.Pewnie nigdy tak nie miała.
Wraz z Mela została przywieziona ranna suka,jest to jej towarzyszka z podworka!Suczka jest w lecznicy jej los nie jest do konca wiadomy bo rany są powazne!Są tak znieczyszczone że smierdza.Jutro dowiem sie więcej.

Posted

Widziałam dzis Melę jak to kochana suczka!Łagodna,przytulaśna,polizała mnie po rękach,podała łapę i non stop merdała ogonem!Jej dzieci to puchate kulki ijedno z nich zostało adoptowane!Adopcja konsultowana z lekarzem!Maluchy same jedza!Moze lepiej jak są w domu niz w schronisku...pamiętacie Pietrka!Chcę powidziec ,że suczka nie wszystkich lubi w schronisku,ugryzła bowiem jegnego z pracowników!I jak zauważyłam boi sie mężczyzn,cofnęła się na widok TZ Mamnabank,do mnie podeszła bez problemu!Dzielna,sliczna mamuska!

Posted

Zauwazyłam,ze Mela jest zdystansowana wobec męzczyzn ale myslalam,ze to cos nie istotnego i tylko mi sie wydawało.W lecznicy odwiedziłam Lenę,towarzyszkę Melki z podworka i panie z lecznicy powiedziały,ze Lenka jest bardzo zdystansowana wobc męzczyzn!Obydwie suczki maja chyba złe doswiadczenia.

Posted

jej jakie puchate kulki :) Argon ze względu na imię szczególnie mi się spodobał :) mój Argo jak był mały tez taki kulek był:) wszystkie są urocze:) i mamusia śliczna...szkoda tylko że taka doświadczona przez los i smutna...wierzę że dla maluchów domy się znajda dość szybko a i dla samej Melki los będzie wreszcie łaskawy...dla Lenki też :)