BORA Posted May 9, 2006 Author Posted May 9, 2006 [quote name='anetta']Ojjj, a ja bym uwarzyla na tego kolege, to ze bedzie siedziec w drugim pokoju nie oznacza ze sie nie wydostanie :evil_lol: Co ona ma na boku? http://img511.imageshack.us/img511/2610/img32594jz.jpg Będziemy pilnować. A na boku ma trochę farby :evil_lol: Nie tylko na boku ją miała, cały brzuch w farbie, nos, kawałek ucha, tylko na zdjęciach nie widać wszystkiego. Na szczęście to jakaś dobrze zmywalna farba była ;) [quote name='Behemot']Torcia ma już cieczkę?????? No patrzcie, ale się pośpieszyła..... :cool3: To co? Odczekasz chwilę i będziesz ją sterylizować? Chyba ma, nadal jestem trochę w szoku, byłam nieźle zaskoczona :-o Jak tylko będzie się dało to ją ciachniemy :evil_lol: Już tak czekałam na czerwiec...i wszystko byłoby za nami, a teraz trzeba czekać znowu kilka miesięcy. Wiecie co jakoś ona strasznie malutko krwawi...może to nie cieczka? :oops: Ja się nie znam, ale tylko w sobotę zostawiła kilka czerwonych plam, od soboty nic takiego nie zauważyłam. Ale to chyba nie może być nic innego :razz: Nie wiem czy to tak ma wyglądać... Quote
Patka Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 http://img511.imageshack.us/img511/2610/img32594jz.jpg skąd ja to znam koty całe ogony miał w farbie :) łatwo sie zmywa ;) Quote
anetta Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Ufffff, to dobrze ze to farba, bo to tak wyglada jakby miala rozciete :-o Bora, to na pewno cieczka, suczki roznie to przechodza ;) Quote
BORA Posted May 9, 2006 Author Posted May 9, 2006 anetta napisał(a):Ufffff, to dobrze ze to farba, bo to tak wyglada jakby miala rozciete :-o Bora, to na pewno cieczka, suczki roznie to przechodza ;) W sumie jak się tak przyjrzałam to może rzeczywiście wyglądać jak rozcięte ;) No to niech ta cieczka szybciej mija i niech nikt nie zauważy, że w ogóle była :mdrmed: szczególnie pieski :roll: Quote
BORA Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Cieczka nadal przebiega spokojnie, Tora cały czas zostawia małe plamki, Oskar na szczęście się nią nie interesuje. Torcia niestety chyba ma zapalenie pęcherza, czekamy na wyniki posiewu i trzeba będzie ją wyleczyć, może wtedy przestanie w końcu sikać w domu. Po ostatnim zasikaniu mojego łóżka kupiłam Torci jej własne łóżko Niestety dzieciak woli spać na ziemi albo na moim łóżku :roll: Jak przyzwyczaić ją do jej posłania? Quote
Patka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 mhy piekne posłanie :cool3: jak przyzwyczaić ja z malutką lilith spałam na podłodze ale Tora jest juz duza i madra :evil_lol: Quote
BORA Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Patka napisał(a):mhy piekne posłanie :cool3: jak przyzwyczaić ja z malutką lilith spałam na podłodze ale Tora jest juz duza i madra :evil_lol: :evil_lol: Chyba za mądra, bo wie, że moje łóżko jest wygodniejsze :cool3: Quote
Cimi Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 BORA napisał(a):Niestety dzieciak woli spać na ziemi albo na moim łóżku :roll: Jak przyzwyczaić ją do jej posłania? Może jest mało wygodne :lol:. Mój pies jeśli ma do wyboru łóżko a swoje legowisko wybierze legowisko :lol:. U mnie jest tak, że pies nie może wejść na łóżko bez mojej zgody. I na podłodze też się kładzie, ale jak jest jej za twardo idzie do siebie. Legowisko kupiłam 1,5 miesiąca temu (ponton) i się jej spodobało. Śpi tam nawet jak nikogo nie ma w domu, a ma do dyspozycji łóżko. To może nie pozwalaj jej wchodzic i spać na łóżku :razz:? Quote
BORA Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Cimi napisał(a):Może jest mało wygodne :lol:. Mój pies jeśli ma do wyboru łóżko a swoje legowisko wybierze legowisko :lol:. U mnie jest tak, że pies nie może wejść na łóżko bez mojej zgody. I na podłodze też się kładzie, ale jak jest jej za twardo idzie do siebie. Legowisko kupiłam 1,5 miesiąca temu (ponton) i się jej spodobało. Śpi tam nawet jak nikogo nie ma w domu, a ma do dyspozycji łóżko. To może nie pozwalaj jej wchodzic i spać na łóżku :razz:? Jest wygodne :lol: Próbowałam :evil_lol: Dzisiaj w dzień trochę w nim pospała ;) Może jeszcze je polubi, ma je dopiero od poniedziałku. Postaram się trochę ograniczyć jej możliwość włażenia na łóżko :cool3: Quote
Cimi Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 BORA napisał(a):Jest wygodne :lol: Próbowałam :evil_lol: To ono jest takie duże czy Ty jesteś taka mała :evil_lol: :razz: ?. Ja od Fiony też próbowałam, ale to jest 110 cm na 70 cm :lol:. Quote
BORA Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Cimi napisał(a):To ono jest takie duże czy Ty jesteś taka mała :evil_lol: :razz: ?. Ja od Fiony też próbowałam, ale to jest 110 cm na 70 cm :lol:. Duże ono nie jest 80 cm na 65 cm ani ja nie jestem taka mała :evil_lol: Po prostu sobie usiadłam i mięciutko się siedziało, położyć się nie dało ;) Quote
Cimi Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 BORA napisał(a):Duże ono nie jest 80 cm na 65 cm ani ja nie jestem taka mała :evil_lol: Po prostu sobie usiadłam i mięciutko się siedziało, położyć się nie dało ;) Widzisz ja się mogłam położyć :evil_lol:. Tylko brakowała jakieś 60 cm :lol:. Quote
BORA Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Ale śliczne masz oczęta w podpisie :loveu: Bardzo lubię bokserki :lol: Quote
Cimi Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 BORA napisał(a):Ale śliczne masz oczęta w podpisie :loveu: Też tak sądzę :lol: i ciekawostka możesz nawet w nie kliknąć :razz: :lol:. Quote
BORA Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Cimi napisał(a):i ciekawostka możesz nawet w nie kliknąć :razz: :lol:. Wiem, już kliknęłam :lol: Quote
BORA Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Czasami zakładam Torci kaganiec na spacerki, żeby ją przyzwyczajać, bo za bardzo tego nie lubi, a czasem trzeba założyć na przykład w autobusie lub w pociągu. Oczywiście zawsze spotykam się z komentarzami. Idzie sobie grupka młodych chłopców i na widok Tory w kagańcu: Ty patrz pitbull :roll: Często zaczepiają nas babcie i pytają: a dlaczego pyszczek zawiązany? No i oczywiście się rozczulają nad biedną Torcią, która jest bardzo zadowolona wtedy:evil_lol: Tak poza tym Tora nie zrobi siku w kagańcu choćbym nie wiem ile z nią chodziła...jak tylko zdejmuje zaraz sika...a jak jest w kagańcu to tylko chodzi o trawę się ociera :shake: Quote
Cimi Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Wiesz ja Ci powiem, że Fiona ma teraz taki duży i jeszcze nikt jej nie widział w niej, bo jeszcze go nie wykorzystałam w środkach komunikacji. Ale tu dopiero będzie wzrok, na psa morderce i założę się, że będą odskakiwać na 2 metry ode mnie :evil_lol:. Generalnie jest takie coś, że jak pies ma kaganiec to jest agresywny i trzeba uciekać gdzie pieprz rośnie. Raz jak jechałam, to weszła babka a jak zobaczyła Fionę ledwo siedząco to odskoczyła, zrobiła wielkie oczy i wydała z siebie jakiś odgłos :lol:. Quote
BORA Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Hehe :lol: Ludzie są dziwni. Jak duży pies ma kaganiec to groźny i się nie odzywają, a jak nie ma to krzyczą, żeby kaganiec założyć, a mały piesek ogólnie biedny jest jak ma kaganiec :evil_lol: A ja ostatnio siedziałam w autobusie obok bokserka i mnie obwąchiwał bo chyba Torcię czuł :cool3: Quote
Cimi Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 BORA napisał(a):Ludzie są dziwni. Są są. Mi facet raz zwracał uwagę, że pies powinien mieć kaganiec wręcz krzyczał.. pokazałam tylko, że coś ma z głową nie tak i poszłam :lol:. Ale zaraz koło niego przechodził dalmatyńczyk oczywiście bez kagańca i się skarżył na mnie właścicielowi :evil_lol:. Quote
Behemot Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [quote name='BORA'] Bardzo gustowna kanapa! To chyba Ludwik XIV? :evil_lol: Muszę kupić Soni coś podobnego, ale w kolorze starego burgunda :cool3: Quote
BORA Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Behemot napisał(a):Bardzo gustowna kanapa! To chyba Ludwik XIV? :evil_lol: Muszę kupić Soni coś podobnego, ale w kolorze starego burgunda :cool3: Rozbawiłaś mnie na dobranoc :lol: Na allegro kupiłam, mogę podać linka :cool3: Quote
BORA Posted May 23, 2006 Author Posted May 23, 2006 [quote name='Behemot']Co słychać u Torci?????? U Torci wszystko w porządku. Dzisiaj odebrałam wyniki posiewu moczu, ale nic nie wykazały, więc podaję jej nadal urosept jeszcze przez 1,5 miesiąca. Od kiedy zaczęłam jej go dawać Tora nie zsikała się w domu, czyli już tydzień, to jest sukces, bo nigdy tyle nie wytrzymała. Mam nadzieję, że nie zapeszę i że już nie będzie sikania :multi: Za to przed chwilą odgryzła kawałek dywanu :angryy: Mam nadzieję, że to też jej z czasem przejdzie... A tutaj mam balkonowe fotki Torci :lol: A tak robi Torcia jak chce coś lepiej zobaczyć :evil_lol: A tak Tora wyjmuje głowę ;) Quote
Koma Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Super że z sunią wszystko ok :multi: [quote name='BORA'] O, daje nam buzi :loveu: ps. moja też tak wyglądała ale już nie przekłada łebka odkąd nie mogła o wyjąć :roll: Quote
BORA Posted May 24, 2006 Author Posted May 24, 2006 Koma napisał(a):Super że z sunią wszystko ok :multi: O, daje nam buzi :loveu: ps. moja też tak wyglądała ale już nie przekłada łebka odkąd nie mogła o wyjąć :roll: Też za każdym razem się zastanawiam czy wyjmie :roll: A dzisiaj po tych balkonowych fotkach śniło mi sie, że Tora wypadła przez tą szczelinę :look3: Quote
Recommended Posts