Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BORA napisał(a):
No jak nie ten sam? :roll:
Przecież jej pilnowałam, cały czas miałam na oku, żaden pies nie przybiegł zamiast Torci :evil_lol:

A kazałaś jej podać tajne hasło? :evil_lol:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BORA napisał(a):
Ona sama się zaprasza :evil_lol: A ja później muszę sprzątać :roll:

Aaa , jak ja sie ciesze ze mam samca kastrata ;) i suke po sterylce (tj. suka nie moja ale siostry, czyli w dzierzawie :D :evil_lol::evil_lol: )

Pozdrawiam, mizianko dla Torci

Posted

Behemot napisał(a):
A kazałaś jej podać tajne hasło? :evil_lol:

My nie mamy hasła :hmmmm: a jak to nie Tora? :roll:
Nie, no żartuje przecież poznałabym ją po gryzieniu po rękach, po szczekaniu, po warczeniu :evil_lol:
nathaniel napisał(a):
Aaa , jak ja sie ciesze ze mam samca kastrata ;) i suke po sterylce (tj. suka nie moja ale siostry, czyli w dzierzawie :D :evil_lol::evil_lol: )

Pozdrawiam, mizianko dla Torci

My też się niedługo będziemy z tego cieszyć :lol: Ta cieczka nam wszystkie plany pokrzyżowała, miała być sterylka przed pierwszą cieczką ;)

Posted

Torcia ostatnio nawet spała na swoim legowisku podczas gdy ja czytałam różne rzeczy w internecie :evil_lol:

A tak wygląda Torcia jak jest śpiąca, zazwyczaj ma bardziej zaczerwienione oczy ;)

Wcale nie jestem śpiąca :cool1:

Chyba się jednak położę :razz:

No dobra idę spać :evil_lol:

Posted

[quote name='BORA']

Hihi, uwielbiam takie przymulone minki :loveu:
Kiedy Sonia jest śpiąca i już jej głowa opada, zaczyna baaardzo powolutku się oblizywać. Czasami zasypia, nie zdążywszy schować jęzorka :evil_lol:

Posted

Behemot napisał(a):
Hihi, uwielbiam takie przymulone minki :loveu:
Kiedy Sonia jest śpiąca i już jej głowa opada, zaczyna baaardzo powolutku się oblizywać. Czasami zasypia, nie zdążywszy schować jęzorka :evil_lol:

Też fajnie musi to wyglądać :lol: Tora walczy ze sobą, widać, że już ledwo się trzyma, oczy się zamykają, głowa opada, a ona twardo podnosi głowę, otwiera oczy i tak kilka razy aż w końcu zaśnie :evil_lol:

Posted

Sonia tak zasypiała na działce, gdzie byliśmy z przyjaciółmi i ich sunią. przez parę pierwszych dni psice walczyły o dominację, więc Sonia czuła się w obowiązku nie spać przez cały dzień - bo a nuż Luka jej ukradnie np. patyka? :evil_lol: Ostatecznie zasypiała w pozycji "waruj", z patykiem w pyszczku, a glowa jej opadała jak starej babulince :evil_lol: Tylko chrapania brakowało :evil_lol:

Wymiziaj Torcię, pliz :loveu:

Posted

Behemot napisał(a):
Sonia tak zasypiała na działce, gdzie byliśmy z przyjaciółmi i ich sunią. przez parę pierwszych dni psice walczyły o dominację, więc Sonia czuła się w obowiązku nie spać przez cały dzień - bo a nuż Luka jej ukradnie np. patyka? :evil_lol: Ostatecznie zasypiała w pozycji "waruj", z patykiem w pyszczku, a glowa jej opadała jak starej babulince :evil_lol: Tylko chrapania brakowało :evil_lol:

:evil_lol: A Tora nawet czasami chrapie :-D

Behemot napisał(a):
Wymiziaj Torcię, pliz :loveu:

Zrobione :lol:

Posted

Dlaczego ostatnio ciągle mam takiego pecha? :angryy:

Tory cieczka jakby nadal trwa...nie wiem o co chodzi. Nadal ma wydzielinę, ale taką bardzo bardzo jasną, a najgorsze, że chyba psy zaczęły się nią interesować. Dzisiaj na porannym spacerze łaził za nami taki starszy kawaler, który sam się na spacery wyprowadza :angryy: wkurzają mnie tacy ludzie, na szczęście mniejszy od Torci, więc łatwo było go przegonić. A przed chwilą Oskar wskoczył na leżącą Torę i też chciał z nią....

Wybrałam się dzisiaj do weterynarza, ale mój pech, że po wczorajszym dniu świątecznym pracowali tylko do 13, więc czeka mnie jeszcze jedna wycieczka. W sumie Tora nie wygląda na chorą, ale najgorsze jest to, że możliwe jest ropomacicze po pierwszej cieczce....ale słyszałam też, że możliwe jest też coś takiego, że suczka może mieć tak jakby 2 cieczki pod rząd, że związane to jest z dojrzewaniem jajników. Słyszał ktoś coś o tym?

No i oczywiście jak wracałam przytrafiła nam się niezbyt miła przygoda http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=26904

Takiego pecha mam całe życie :placz:
Na dodatek sesja, kolejny powód, żeby się zdołować :shake:

Posted

Sesja sesją, ale mogłabyś BORA tak dla relaksu chociaż pstryknąć parę zdjączek Torci i nam ją pokazać, bo się stęskniliśmy... Przecież najmniejszy pretekst do oderwania się od nauki jest dobry :evil_lol:
Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia! :laugh2_2:
Ps. Jak Wasza cieczka? :lol: Dalej ma te upławy, byłaś już u weta?

Posted

Postaram się wrzucić fotki, ale chyba dopiero po egzaminie, który mam w piątek, bo teraz cały czas gdzieś biegam i nie mam nawet czasu się uczyć :roll:
Byłyśmy u weta. Tora została zbadana w środku :razz: Pani wet powiedziała, że pierwsza cieczka może być taka dziwna i że może to być związane z dojrzewaniem jajników, to znaczy, że dojrzewa najpierw jeden później drugi, albo jeden kilka razy :razz: Przepisała nam zastrzyki, jakieś homeopatyczne na wyregulowanie cyklu :cool3: Torcia to prawdziwa kobieta :evil_lol: Psy dopiero teraz się nią zainteresowały, bo to co wcześniej miała Tora to był wydłużony ten cykl przed rują.
Zrobiłam przed chwilą pierwszy zastrzyk ;) Jeszcze 3 i zobaczymy, powinna cieczka się skończyć :lol:

Posted

mila_2 napisał(a):
ale Dziewczyna Tobie wyrosła:D:D:D

Wyrosła wyrosła, mam tylko nadzieję, że nie męczy się mocno tą cieczką ;)

Posted

BORA napisał(a):

Zrobiłam przed chwilą pierwszy zastrzyk ;) Jeszcze 3 i zobaczymy, powinna cieczka się skończyć :lol:

Sama zrobiłaś??????
Dobrze, że wszystko u Was w porządku, powodzenia w piątek na egzaminie a po czekamy na fotki!!!!!! :multi:

Posted

[quote name='BORA']Torcia ostatnio nawet spała na swoim legowisku podczas gdy ja czytałam różne rzeczy w internecie :evil_lol:

A tak wygląda Torcia jak jest śpiąca, zazwyczaj ma bardziej zaczerwienione oczy ;)

Wcale nie jestem śpiąca :cool1:

Chyba się jednak położę :razz:

No dobra idę spać :evil_lol:

ale słodka mordeczka zmeczona

Posted

mila_2 napisał(a):
przeżyje...my czekamy na pierwszą cieczkę Beczki. Ma 10 m-cy i nic:mad: :mad: :mad:

Większe psy mają zazwyczaj później, więc nie masz się co martwić ;) Wasz w końcu to olbrzym :evil_lol:

Posted

justynia napisał(a):
Sama zrobiłaś??????
Dobrze, że wszystko u Was w porządku, powodzenia w piątek na egzaminie a po czekamy na fotki!!!!!! :multi:

Sama :lol: Podskórny, nauczyłam się jak Oskar miał chorą wątrobę i musiał dostawać zastrzyki przez 2 tygodnie ;)

Posted

BORA napisał(a):
Większe psy mają zazwyczaj później, więc nie masz się co martwić ;) Wasz w końcu to olbrzym :evil_lol:

dlatego cierpliwie czekamy:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

BORA napisał(a):
Sama :lol: Podskórny, nauczyłam się jak Oskar miał chorą wątrobę i musiał dostawać zastrzyki przez 2 tygodnie ;)

Łoł! Niezła jesteś BORA! Zawsze to lepiej samemu w domciu, niż ganiać do weta i jeszcze za to płacić :cool3: Jak egzamin? Już piątek, czekamy na fotki!

Posted

Obiecane fotki :lol:
Musiałam się uczyć, więc trzeba było zająć czymś Torę i tak właśnie powstały kostkowe zdjęcia, czyli zmagania Tory z kostką :evil_lol: Przy jedzeniu kostki robiła takie miny, że musiałam się od nauki oderwać :cool3:

Posted

justynia napisał(a):
Łoł! Niezła jesteś BORA! Zawsze to lepiej samemu w domciu, niż ganiać do weta i jeszcze za to płacić :cool3: Jak egzamin? Już piątek, czekamy na fotki!

No tak, musiałabym 4 razy z nią jeździć (pewnie autobusem) :razz: Egzamin...okaże się w środę, ale moje szczęście jes takie właśnie, że trafiam na pytania, na które nie chciałam trafić, ale coś napisałam :cool3: Fotki wrzucałam jak pisałaś tego posta ;)

Posted

Dziękuję za linka. Oglądałam zdjęcia - Torcia jest śliczna.
Naszych jest narazie niedużo - uczę się wstawiać i w pracy mam szaleństwo a za tydzień urlop.
Nasza mała przypuszczam że dostanie cieczke gdy wyjedziemy z Warszawy a ja narazie nie bardzo wiem jak rozpoznać początek ale wszystko przed nami

Posted

Czoko napisał(a):
Dziękuję za linka. Oglądałam zdjęcia - Torcia jest śliczna.
Naszych jest narazie niedużo - uczę się wstawiać i w pracy mam szaleństwo a za tydzień urlop.
Nasza mała przypuszczam że dostanie cieczke gdy wyjedziemy z Warszawy a ja narazie nie bardzo wiem jak rozpoznać początek ale wszystko przed nami

Na pewno rozpoznasz ;) Nagle znajdziesz gdzieś jakąś plamkę i to właśnie będzie to. My się namęczyłyśmy z tą cieczką, ale mam nadzieję, że już koniec :cool3: