Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anetta']Ojjj, a ja bym uwarzyla na tego kolege, to ze bedzie siedziec w drugim pokoju nie oznacza ze sie nie wydostanie :evil_lol:

Co ona ma na boku? http://img511.imageshack.us/img511/2610/img32594jz.jpg
Będziemy pilnować.
A na boku ma trochę farby :evil_lol: Nie tylko na boku ją miała, cały brzuch w farbie, nos, kawałek ucha, tylko na zdjęciach nie widać wszystkiego. Na szczęście to jakaś dobrze zmywalna farba była ;)
[quote name='Behemot']Torcia ma już cieczkę??????
No patrzcie, ale się pośpieszyła..... :cool3:
To co? Odczekasz chwilę i będziesz ją sterylizować?
Chyba ma, nadal jestem trochę w szoku, byłam nieźle zaskoczona :-o
Jak tylko będzie się dało to ją ciachniemy :evil_lol: Już tak czekałam na czerwiec...i wszystko byłoby za nami, a teraz trzeba czekać znowu kilka miesięcy.

Wiecie co jakoś ona strasznie malutko krwawi...może to nie cieczka? :oops: Ja się nie znam, ale tylko w sobotę zostawiła kilka czerwonych plam, od soboty nic takiego nie zauważyłam. Ale to chyba nie może być nic innego :razz: Nie wiem czy to tak ma wyglądać...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anetta napisał(a):
Ufffff, to dobrze ze to farba, bo to tak wyglada jakby miala rozciete :-o

Bora, to na pewno cieczka, suczki roznie to przechodza ;)

W sumie jak się tak przyjrzałam to może rzeczywiście wyglądać jak rozcięte ;)

No to niech ta cieczka szybciej mija i niech nikt nie zauważy, że w ogóle była :mdrmed: szczególnie pieski :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Cieczka nadal przebiega spokojnie, Tora cały czas zostawia małe plamki, Oskar na szczęście się nią nie interesuje.

Torcia niestety chyba ma zapalenie pęcherza, czekamy na wyniki posiewu i trzeba będzie ją wyleczyć, może wtedy przestanie w końcu sikać w domu.

Po ostatnim zasikaniu mojego łóżka kupiłam Torci jej własne łóżko

Niestety dzieciak woli spać na ziemi albo na moim łóżku :roll: Jak przyzwyczaić ją do jej posłania?

Posted

Patka napisał(a):
mhy piekne posłanie :cool3: jak przyzwyczaić ja z malutką lilith spałam na podłodze ale Tora jest juz duza i madra :evil_lol:

:evil_lol: Chyba za mądra, bo wie, że moje łóżko jest wygodniejsze :cool3:

Posted

BORA napisał(a):
Niestety dzieciak woli spać na ziemi albo na moim łóżku :roll: Jak przyzwyczaić ją do jej posłania?

Może jest mało wygodne :lol:. Mój pies jeśli ma do wyboru łóżko a swoje legowisko wybierze legowisko :lol:. U mnie jest tak, że pies nie może wejść na łóżko bez mojej zgody. I na podłodze też się kładzie, ale jak jest jej za twardo idzie do siebie. Legowisko kupiłam 1,5 miesiąca temu (ponton) i się jej spodobało. Śpi tam nawet jak nikogo nie ma w domu, a ma do dyspozycji łóżko. To może nie pozwalaj jej wchodzic i spać na łóżku :razz:?

Posted

Cimi napisał(a):
Może jest mało wygodne :lol:. Mój pies jeśli ma do wyboru łóżko a swoje legowisko wybierze legowisko :lol:. U mnie jest tak, że pies nie może wejść na łóżko bez mojej zgody. I na podłodze też się kładzie, ale jak jest jej za twardo idzie do siebie. Legowisko kupiłam 1,5 miesiąca temu (ponton) i się jej spodobało. Śpi tam nawet jak nikogo nie ma w domu, a ma do dyspozycji łóżko. To może nie pozwalaj jej wchodzic i spać na łóżku :razz:?

Jest wygodne :lol: Próbowałam :evil_lol:
Dzisiaj w dzień trochę w nim pospała ;) Może jeszcze je polubi, ma je dopiero od poniedziałku. Postaram się trochę ograniczyć jej możliwość włażenia na łóżko :cool3:

Posted

BORA napisał(a):
Jest wygodne :lol: Próbowałam :evil_lol:

To ono jest takie duże czy Ty jesteś taka mała :evil_lol: :razz: ?. Ja od Fiony też próbowałam, ale to jest 110 cm na 70 cm :lol:.

Posted

Cimi napisał(a):
To ono jest takie duże czy Ty jesteś taka mała :evil_lol: :razz: ?. Ja od Fiony też próbowałam, ale to jest 110 cm na 70 cm :lol:.

Duże ono nie jest 80 cm na 65 cm ani ja nie jestem taka mała :evil_lol: Po prostu sobie usiadłam i mięciutko się siedziało, położyć się nie dało ;)

Posted

BORA napisał(a):
Duże ono nie jest 80 cm na 65 cm ani ja nie jestem taka mała :evil_lol: Po prostu sobie usiadłam i mięciutko się siedziało, położyć się nie dało ;)

Widzisz ja się mogłam położyć :evil_lol:. Tylko brakowała jakieś 60 cm :lol:.

Posted

BORA napisał(a):
Ale śliczne masz oczęta w podpisie :loveu:

Też tak sądzę :lol: i ciekawostka możesz nawet w nie kliknąć :razz: :lol:.

Posted

Czasami zakładam Torci kaganiec na spacerki, żeby ją przyzwyczajać, bo za bardzo tego nie lubi, a czasem trzeba założyć na przykład w autobusie lub w pociągu.
Oczywiście zawsze spotykam się z komentarzami. Idzie sobie grupka młodych chłopców i na widok Tory w kagańcu: Ty patrz pitbull :roll:
Często zaczepiają nas babcie i pytają: a dlaczego pyszczek zawiązany? No i oczywiście się rozczulają nad biedną Torcią, która jest bardzo zadowolona wtedy:evil_lol:

Tak poza tym Tora nie zrobi siku w kagańcu choćbym nie wiem ile z nią chodziła...jak tylko zdejmuje zaraz sika...a jak jest w kagańcu to tylko chodzi o trawę się ociera :shake:

Posted

Wiesz ja Ci powiem, że Fiona ma teraz taki duży i jeszcze nikt jej nie widział w niej, bo jeszcze go nie wykorzystałam w środkach komunikacji. Ale tu dopiero będzie wzrok, na psa morderce i założę się, że będą odskakiwać na 2 metry ode mnie :evil_lol:.

Generalnie jest takie coś, że jak pies ma kaganiec to jest agresywny i trzeba uciekać gdzie pieprz rośnie. Raz jak jechałam, to weszła babka a jak zobaczyła Fionę ledwo siedząco to odskoczyła, zrobiła wielkie oczy i wydała z siebie jakiś odgłos :lol:.

Posted

Hehe :lol:
Ludzie są dziwni. Jak duży pies ma kaganiec to groźny i się nie odzywają, a jak nie ma to krzyczą, żeby kaganiec założyć, a mały piesek ogólnie biedny jest jak ma kaganiec :evil_lol:
A ja ostatnio siedziałam w autobusie obok bokserka i mnie obwąchiwał bo chyba Torcię czuł :cool3:

Posted

BORA napisał(a):
Ludzie są dziwni.

Są są. Mi facet raz zwracał uwagę, że pies powinien mieć kaganiec wręcz krzyczał.. pokazałam tylko, że coś ma z głową nie tak i poszłam :lol:. Ale zaraz koło niego przechodził dalmatyńczyk oczywiście bez kagańca i się skarżył na mnie właścicielowi :evil_lol:.

Posted

Behemot napisał(a):
Bardzo gustowna kanapa! To chyba Ludwik XIV? :evil_lol:
Muszę kupić Soni coś podobnego, ale w kolorze starego burgunda :cool3:

Rozbawiłaś mnie na dobranoc :lol:

Na allegro kupiłam, mogę podać linka :cool3:

Posted

[quote name='Behemot']Co słychać u Torci??????
U Torci wszystko w porządku. Dzisiaj odebrałam wyniki posiewu moczu, ale nic nie wykazały, więc podaję jej nadal urosept jeszcze przez 1,5 miesiąca. Od kiedy zaczęłam jej go dawać Tora nie zsikała się w domu, czyli już tydzień, to jest sukces, bo nigdy tyle nie wytrzymała. Mam nadzieję, że nie zapeszę i że już nie będzie sikania :multi:

Za to przed chwilą odgryzła kawałek dywanu :angryy: Mam nadzieję, że to też jej z czasem przejdzie...

A tutaj mam balkonowe fotki Torci :lol:

A tak robi Torcia jak chce coś lepiej zobaczyć :evil_lol:

A tak Tora wyjmuje głowę ;)

Posted

Super że z sunią wszystko ok :multi:
[quote name='BORA']

O, daje nam buzi :loveu:
ps. moja też tak wyglądała ale już nie przekłada łebka odkąd nie mogła o wyjąć :roll:

Posted

Koma napisał(a):
Super że z sunią wszystko ok :multi:

O, daje nam buzi :loveu:
ps. moja też tak wyglądała ale już nie przekłada łebka odkąd nie mogła o wyjąć :roll:

Też za każdym razem się zastanawiam czy wyjmie :roll:

A dzisiaj po tych balkonowych fotkach śniło mi sie, że Tora wypadła przez tą szczelinę :look3: