kiwi Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 hoho, ja to zanim na blonia bym dojechla to juz bym musiala wracac ze zmarzlakami ;) na wiosne pojade :) Quote
BORA Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 kiwi to czekamy na wiosnę ;) Ja też wolę wiosenne spacerki :lol: Niestety 2 najbliższe weekendy znowu odpadają :shake: czekają nas wyjazdy do Białegostoku :roll: Quote
Czoko Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Odwiedzam Was po spotkaniu w innym wątku - zi nowu się zachwyciłam latającym psem... U nas dalej pada śnieg ale paskudny mokry - na zimowe zdjęcia muszę zaczekać na wolny dzień - narazie wklejam i starocie. Pozdrawiam Ewa Quote
BORA Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 A u nas nie ma śniegu :shake: Ale może to nawet lepiej, bo już wolę zimę bez śniegu niż taki roztapiający się...wszystkie buty mi przemakały :cool1: Ostatnio nie mam weny na robienie zdjęć ani pisanie...nic ciekawego się nie dzieje :evil_lol: Tora dzisiaj znowu wymiotowała rano :roll: zaczynam się martwić...bo dzisiaj zwymiotowała żółcią. Nic nie jadła, obudziłyśmy się, ucieszyła się, a za chwilę widzę tą jej minkę i już wiem, że będzie wymiotowała...Kurcze co może być powodem takich wymiotów? Tymi wymiotami niedziela-poniedziałek nie martwiłam się w sumie, a było ich aż 6, ale to było po zjedzeniu różnych rzeczy, a dzisiaj nie mam pojęcia od czego :shake: Quote
Czoko Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Czy byłaś z nią u weterynarza? Mruczuś mi jesienią też wymiotował i pierwsze pytanie jakie zadał wet było czy pojawiła się zółć a nawet nie wiedziałam bo wymiotował przy Krzysiu - nie wiem co to może oznaczać ale koniecznie zapytaj fachowca. Pozdrawiam Ewa Quote
mila_2 Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 w temacie niszczenia - u nas małe postępy, Beta już 3 dzień zostaje sama w domu przy otwartym pokoju komputerowym...zero zniszczeń:multi::multi::multi:. Cieszę się bardzo i mam nadzieję, że już na stałe tak zostanie i pies nam w końcu wydorośleje;) Co do wymiotowania - myślę, że powinnyście pójśc do weta. Do póki zdarza się to powiedzmy 2 razy w m-cu, u Bety najczęściej po zeżarciu trawy - to nie ma starchu (podpytywałam się o to weta), ale widzę, że u Was jest to zdecydowanie częściej:( btw. ja za to mam wrażenie, że Młoda praktycznie przestała pić wodę:(. Wprawdzie na dworzu zjada śnieg, jak i gotowane zawiera jakąś tam ilość wody, ale icha z wodą stoi praktycznie nietknięta... Quote
BORA Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Najlepszy sposób na oduczenie niszcznia to nie doprowadzanie do sytuacji, w której pies może niszczyć, bo im więcej niszczy tym bardziej się to utrwala :evil_lol: Tak jest chyba ze wszystkim :lol: Będę ją obserowała z tymi wymiotami....W niedzielę wieczorem, w nocy i w poniedziałek to ja wiem po czym wymiotowała, ale dzisiaj już niestety nie :shake: Chyba jak zdarza się jeden raz to też nie ma powodów do niepokoju :hmmmm: Quote
sugarr Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 I jak tam Tora zdrowa? Bo ja sie nie udzielam ale sledze wszystko! :)) Portos bardzo za Tora steskniony, juz urusl i by sie bardzo chcial pobawic ale ja co weekend cos mam :( Jak tylko bede miala czas, to pisze do Ciebie i mam nadzieje ze ty tez chwilke znajdziesz :) Quote
BORA Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 Wczoraj byliśmy w sklepie i natknęłam się na stoisko z nitkami, łatkami itp i pomyślałam, że kupię łatkę i naszyje na legowisko Tory, w miejscu gdzie ostatnio zrobiła tą wielką dziurę :lol: Stoimy, wybieramy...a pani w pewnym momencie:a to dla dziewczynki? :roflt::roflt::roflt: My na siebie i w śmiech :evil_lol: później mówię do pani, że to dla psa i opowiadam o co chodzi :lol: A pani na to: hehehe jeszcze na psa trzeba się wykosztować. :roll: Tylko nie wiem czy to miał być żart czy co :niewiem: A tak wygląda legowisko z łatką :lol: Quote
Behemot Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Borciu, bardzo ładnie Ci wyszło naszycie tej łatki :lol: Legowisko jak nowe :lol: Z takimi komentarzami jak tej pani ja też czasami się spotykam. nie przetłumaczysz ludziom, że na psie nie powinno się oszczędzać :shake: Że nie wystarczą mu resztki z obiadu, 3 spacery po 5 minut wokół bloku, itd... co to z tymi wymiotami sie dzieje? :shake: Quote
sugarr Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 To ja tu wtrace swoje 3 grosze :D Sluszna uwaga Behemot... Juz nawet nie chce mowic o tych obiadach, ale spacery!!!! Mam chyba z 5 psow w bloku w zwiazku z czym jakiej bym pory nie wybrala to z jakims pieskiem sie spotkam na spacerku (poobiednim bo rano chodze baaardzo wczesnie a ostatni spacer raczej baardzo pozno) I te wszystkie drobne szczekajace kundelki wychadza sobie na kawalek trawnika 5 metrow od klatki, robia siusiu i bez wzgledu na pogode, chec czy cokolwiek innego wracaja biedactwa do domu.. sa wolane przez pancie ktora niesamowicie zirytowana (czemu tak dlugo przeciez "Klan" w TV) stoi z zalozonymi rekami... A ja w tym czasie zdaze tylko minac pierwsze drzewko przed calym dlugim popoludniowym spacerkiem.. A podkreslam ze to wcale nie sa zmeczone staruszki (ani psy ani pancie) Albo mam takiego miniaturowego kundelka (dorosla suczka miesci sie chyba w 2 dloniach moze wieksza troche od swinki morskiej :D) i jak podchodzi psina do kogokolwiek to leb spuszczony, dupka podkulona i tylko mowi oczami "NIE BIJ"Grrrr. I co zrobic? Nie ma na to rady, a problem jest tak blisko. Chociaz tak przestraszonemu psu w tym wieku ciezko by bylo pomoc. A pamietam jaki to byl radosny szczeniak.. (sie rozpisalam) Mam nadzieje ze Tora wybaczy, ale musialam sie wypowiedziec :) Quote
BORA Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 No wiecie ja tą łatkę to właśnie z oszczędności kupiłam :D Łatka 5 zł, nowe legowisko 50 zł :evil_lol: Podejrzewam, że ona jeszcze kilka razy użyje ząbków, więc szkoda nowego kupować :lol: Idę z psem na krótki spacer :eviltong: Długi będzie rano :lol: Quote
KaRa_ Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Jakies zdjecia sie przydaly Tory:cool3: Quote
BORA Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 KaRa_TC napisał(a):Jakies zdjecia sie przydaly Tory:cool3: Na górze jest jedno zdjęcie :eviltong: A tak na serio to porządne fotki zrobię dopiero w sobotę jak pojedziemy na błonia, bo teraz nie mam niestety czasu. Sugarr będziesz w sobotę? A co do wymiotów to już przeszło. Zdążyłam już o nich zapomnieć. Nie ma dokarmiania - nie ma wymiotów :lol: Daje też troszeczkę mniej karmy, może trochę schudnie, wiosna idzie :evil_lol: trzeba dbać o linie :p Quote
zaba14 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Bora a jak z wyciem? przestala całkowicie? :) Ludzie roznie reaguja na wydawanie pieniedzy na.. psy :roll: Ide z moim psem, on w kubraczku bo jakos zaczal marznac na starosc, spotykam kolezanke i pyta mnie ile zaplacilam za taki kubrak, mowie że 30 zł a ona :crazyeye: Ty chyba głupia jesteś, za kubrak 30, za obroze 25 za smycz 23. :roll: Wszystkie ceny kurde zna skubana :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ale to chyba moja sprawa, co i za ile, kupuje wlasnemu psu. Koleżanka mojej mamy pytala mi czy nie lepiej te pieniadze na kubrak było przeznaczyc na spodnie?Odpowiedzialam, że nie (ale tak w glebi duszy to jeszcze nie mialam okazji kupic za 30 zl spodni..) Mikado musi dostawac rowniez codziennie tabletki i wiele ludzi dziwi się, że go jeszcze nie uspilismy :roll: Quote
BORA Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Z Tory wyciem jest w sumie dobrze, ale zależy od jej humorku :evil_lol: Trochę gorzej znosi poniedziałki jak w weekend nie jest sama, musi być wybiegana przed zostawieniem, bo jak nie jest to wyje albo gryzie różne rzeczy, ale ostatnio kupiłam jej kilkanaście kostek i jak sobie pogryzie kostkę to już jej się nie chce gryźć niczego innego. No i oczywiście gorzej znosi jak ja pierwsza wychodzę, a Patryk wychodzi po mnie :roll: bo to ja ją uczyłam zostawania, on był w pracy, a ja latałam milion razy na dół i na górę :lol: no i jeszcze razem nie możemy wychodzić, bo wtedy panika :evil_lol: Nie narzekam, było tragicznie, jest nieźle, myślałam, że to beznadziejny przypadek :D Ja się nie przejmuje tym, co ludzie sobie mówią, albo myślą o tym, że wydaje pieniądze na psy :lol: Oni na przykład nigdy nie kupiliby obroży za 30 zł, a ja na przykład nie widzę sensu w kupowaniu torebki czy butów za 500 zł :shock: Quote
Patikujek Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 BORA napisał(a):Z Tory wyciem jest w sumie dobrze, ale zależy od jej humorku :evil_lol: Trochę gorzej znosi poniedziałki jak w weekend nie jest sama, musi być wybiegana przed zostawieniem, bo jak nie jest to wyje albo gryzie różne rzeczy, ale ostatnio kupiłam jej kilkanaście kostek i jak sobie pogryzie kostkę to już jej się nie chce gryźć niczego innego. No i oczywiście gorzej znosi jak ja pierwsza wychodzę, a Patryk wychodzi po mnie :roll: bo to ja ją uczyłam zostawania, on był w pracy, a ja latałam milion razy na dół i na górę :lol: no i jeszcze razem nie możemy wychodzić, bo wtedy panika :evil_lol: Nie narzekam, było tragicznie, jest nieźle, myślałam, że to beznadziejny przypadek :D Ja się nie przejmuje tym, co ludzie sobie mówią, albo myślą o tym, że wydaje pieniądze na psy :lol: Oni na przykład nigdy nie kupiliby obroży za 30 zł, a ja na przykład nie widzę sensu w kupowaniu torebki czy butów za 500 zł :shock: Po pierwsze to ciesze się że nauka zostawania przyniosła efekty(a mówiłaś że się nie da:)) A po drugie to zgadzam się z tobą całkowicie że mając psa wolę mu kupić coś dobrego niż jakieś szajstwo które zepsukje się po tygodniu a już na pewno bardziej niż jakąś nie potrzebną pierdołę za 500-600zł P.S Wśród moich spacerków z psiakiem najdłuższy jest wieczorny Quote
sugarr Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 aa ja w sobote jade na slowacje wiec znow nie moge :( Quote
KaRa_ Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 To dobrze,ze z wyciem sie juz uspokoila;) Ja mam z Sharon problem bo jak jest sama w domu to mi lozko gryzie, wiec musze za kazdym razem skladac i dawac jej sznura i aporta drewnianego by tym sie zajela;) Quote
BORA Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 sugarr napisał(a):aa ja w sobote jade na slowacje wiec znow nie moge :( Szkoda :-( KaRa_TC napisał(a):To dobrze,ze z wyciem sie juz uspokoila;) Ja mam z Sharon problem bo jak jest sama w domu to mi lozko gryzie, wiec musze za kazdym razem skladac i dawac jej sznura i aporta drewnianego by tym sie zajela;) Tora ostatnio rozwaliła kołdrę, rozpruła i wywaliła to co było w środku :evil_lol: ostatnio mam przez nią dużo szycia :D Quote
KaRa_ Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Jak pies pogryzie koldre to masakra szczegolnie z prawdziwego pierza jak to u mnie bylo:evil_lol: myslalam,ze moja Sharon zaraz straci zycie :diabloti: :cool3: :lol: Quote
Patikujek Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Dzięki bogu że mój baks jest niegroźny, jakby mi kołdre rozwalił to ma pewne że zabieram tą z jego legowiska więc woli nie ryzykować:evil_lol: Quote
zaba14 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Hehe przezycia macie z tymi psami :evil_lol: moj nigdy nic mi nie zniszczyl, ani nie wyje ;) i jakos tak sie przyzwyczailam, ze kolo niego moze wszystko lezec, ze zapomnialam ze przy innych psach trzeba uwazac i jak mialam psa na tymczasie z schronu to zostawilam do z telefonem, ktory jak zawibrowal to zostal doszczetnie zniszczony :diabloti: mialam ochote psa zabic :oops: ale jak popatrzylam w te jego oczka, i merdajacy ogonek to mi przeszlo :) Quote
BORA Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 Tora nic poważnego nie zniszczyła na szczęście :lol: Ale wiem, że jeszcze może być bardziej normalna niż jest :evil_lol: Może trochę spoważnieje, jak myślicie? :cool3: Quote
Czoko Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Ja już zwątpiłam czy moja kiedykolwiek spoważnieje - cóż mam szczeniaka w wieku rok i 3 m-ce. Usypia naszą czujność - nie niszczy nic i nagle buty czy pantofle każdego z nas są znowu pogryzione. Nic nie daje chowanie czy opryskiwanie odstraszaczem - w jakimś momencie dajemy sobie z tym spokój i...karuzela kręci się od nowa. Quote
Recommended Posts