Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Skoro tak pięknie Korę podnosicie, Figa i uczeń nie tracą nadziei na telefon, szajboska napisała swój pierwszy post na wątku Kory... to napiszę Wam, że telefon zadzwonił. I teraz trzeba trzymać kciuki, żeby jutrzejsze spotkanie Państwa z Korą wypadło pomyślnie. Wizyta przedadopcyjna wypadła bardzo bardzo dobrze. Jeśli wszystkie nadzieje się spełnią Kora będzie miała dom ze złotymi klamkami. Szczegóły wkrótce, dzisiaj smutek z powodu odejścia za TM naszej Florci nie pozwala skakać z radości. Ale gdyby Kora poszła do swojego domu byłoby to naprawdę cudowne wydarzenie, tak długo już czeka... najpierw w schronisku, potem w hoteliku... Trzymajcie kciuki za jutrzejsze spotkanie.

Edited by mamanabank
Posted

Dom ze złotymi klamkami to pojęcie umowne i tutaj (na forum) nie należy rozumieć go dosłownie. Oznacza tyle co dom, w którym psu niczego nie zabraknie, ani serca, ani ludzkiej obecności i uwagi, ani właściwej opieki, również weterynaryjnej, gdy zajdzie taka potrzeba, ani odpowiedniej karmy, ani odpowiedniego posłania, ani nawet spania w łóżku razem z Panem; oznacza wymarzony dom dla psa. I jeśli jutrzejsze spotkanie wypadnie pomyślnie, Kora ma szansę na właśnie taki dom, dom ze złotymi klamkami.

Posted

[quote name='mamanabank']Dom ze złotymi klamkami to pojęcie umowne i tutaj (na forum) nie należy rozumieć go dosłownie. Oznacza tyle co dom, w którym psu niczego nie zabraknie, ani serca, ani ludzkiej obecności i uwagi, ani właściwej opieki, również weterynaryjnej, gdy zajdzie taka potrzeba, ani odpowiedniej karmy, ani odpowiedniego posłania, ani nawet spania w łóżku razem z Panem; oznacza wymarzony dom dla psa.
oj tam oj tam... przecież wiemy ;) Co Ty taka dokładna jesteś? :lol:
I taki właśnie domek ma mieć Korusia :lol: Trzymamy kciuki.

Posted

KORA MA DOM!!!
Jestem bardzo, bardzo szczęśliwa. Smutek mieszany z radością. Kora ma swój domek, swoje miejsce i nawet koty jej nie przeszkadzają.
Żegnając się z nią starałam się nie płakać, ale jak zobaczyłam odjeżdżający samochód musiałam się schować...
Koruśka, życzę Ci cudownego życia, należy Ci się za całe te lata czekania. Wierzę, że będzie Ci dobrze, bardzo dobrze. Moja złota Kora...
Super, chociaż nie ukrywam, że bardzo będę za moim słodkim pieszczochem tęsknić, oj bardzo.
Trzymaj się Mała.

Posted

właśnie dzisiaj rano dostałam smsa, że Korunia znalazła dom :)
śmiałam się, że jak się wreszcie zarejestrowałam na forum i wczoraj oglądałam zdjecia Kory i nie mogłam uwierzyć, ze taka śliczna psinka nie ma domu... to od razu dom znalazła ;)
Powodzenia malutka ;*

Posted

A to jest pusty kojec Korusi:

...NAPISZCIE COŚ WIĘCEJ O DOMKU i zdjęcia jakieś też pewnie macie.Nie mogę się doczekać...;)Koruniu,nawet nie wiesz jak bardzo cieszę się...:lol:

Posted

Wielka radość, że Kora jest już w swoim domku... a ja widziałam dziś w oku UMilki błysk... coś się kręciło... doskonale rozumiem... Wszystko będzie dobrze, głowa do góry!!! :lol: