Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam wczoraj z psiakami na zimowym spacerku.Zdjęcia Korusi,Antka i mojej Romki wrzucę wieczorem...zostawiłam dla Kory i Antka koce do bud oraz gruby materiał do przybicia przy wejściu do budy...UMilki miała psiakom zaopatrzyc budę ,pogoda jaka jest każdy widzi...brrr

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

polubek napisał(a):
korunia dupcia nie marznie?

można ją wstawić na nk?
jeżeli tak to ew z jakim kontaktem adopcyjnym?

Polubek podobnie jak u Antoniego,kontakt na mnie...DZIĘKUJĘ...namiary są na wątku Antosia...UMIlki czy Kora ma ciepło w budce ,napisz coś a może jakieś zdjęcia?

Posted

Kora ma jak i reszta psiaków ocieplaną budę (4cm styropian w ścianach). W środku grubo wysłaną sianem. Do tego trzy cieplutkie koce i zasłonięte wejście. Robię wszystko żeby nie marzły.

Ale dla Kory proponuję jeszcze kubraczek, bo na ma liche to swoje futerko.

Posted

UMilki napisał(a):
Kora ma jak i reszta psiaków ocieplaną budę (4cm styropian w ścianach). W środku grubo wysłaną sianem. Do tego trzy cieplutkie koce i zasłonięte wejście. Robię wszystko żeby nie marzły.

Ale dla Kory proponuję jeszcze kubraczek, bo na ma liche to swoje futerko.

O holender,gdzieś widziałam bazarek z takimi kubraczkami,zmierz ją proszę to coś poszukam...dziękuję.

Posted

mamanabank napisał(a):
Zdaje się, że już znalazłaś :lol: Tylko wymiary potrzebne.

Już wysłałam telefonicznie prośbę o pomiary.:lol:;)..UMilki ,wysłałam tez przelew za hotelik za grudzień...potwierdz jak dostaniesz...

Posted

Dostałam wymiary i podałam na PW Florentynce,mama Florentynki uszyje kubraczek dla Kory...a oto wymiary naszej panny: obwód szyi-35cm,klatka60cm.Długość od szyi do ogona-50cm...DZIĘKUJEMY!:lol:

Posted

Romka napisał(a):
Już wysłałam telefonicznie prośbę o pomiary.:lol:;)..UMilki ,wysłałam tez przelew za hotelik za grudzień...potwierdz jak dostaniesz...

Kora bedzie miala sliczne ubranko...super...tylko gdzie domeczek??

Posted

Cioteczki z Warszawy darmowe chipowanie poczytajcie..

---------- Forwarded message ----------
From: Kośnik Anna <akosnik@um.warszawa.pl>
Date: 2010/12/1
Subject: czipowanie zwierzat w Warszawie
To: "wolontariat.psianiol@gmail.com" <wolontariat.psianiol@gmail.com>

[FONT=Arial][FONT=Arial]Szanowna Pani[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Uprzejmie informuję, że akcja bezpłatnego czipowania psów i kotów z terenu m.st. Warszawy trwa jeszcze do 15 grudnia 2010r. W tym roku przewidziano zaczipowanie ponad 12 tys psów i kotów tj. ok. 670 na każdą z 18 Dzielnic. [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]W trybie przetargu nieograniczonego wybrano 16 wykonawców, którzy reprezentowali 112 zakładów weterynaryjnych . Ilość zakładów wet. w poszczególnych Dzielnicach była bardzo różna od 1- 16. Dlatego też wykorzystanie czipów w dzielnicach z większą liczbą lecznic było efektywniejsze. Pomimo tego na dzień dzisiejszy istnieje możliwość zaczipowania psa lub kota w dzielnicy Żoliborz (lecznica ul. Mickiewicza 30 oraz ul. Gojawiczyńskiej 16), Bielany (lecznica ul. Reymonta 12 A oraz ul. Schroegera 72 A), Wola (ul. Prosta 2/14) oraz na Śródmieściu (ul. Graniczna 4 lok. 4). [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Miasto planuje kontynuację akcji w 2011 roku[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]., informacje w tej sprawie będą zamieszczane na bieżąco w Biuletynie Informacji Publicznej www.bip.warszawa.pl[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Z poważaniem[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Anna Kośnik[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Biuro Ochrony Środowiska [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Pl. Starynkiewicza 7/9[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Wydział Spraw Zwierząt[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]tel. 22/ 257 93 69[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]pok. 413[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]

Posted

Zaktualizowałam post rozliczeniowy, dziękujemy za wpłatę od:
[B]sylwiaso[/B], [B]mamanabank[/B], [B]Romki[/B], [B]p.Małgosi[/B] i [B]skarpety łowickiej.[/B]

Dodałam do wydatków zapłatę za hotelik u UMilki za miesiąc grudzień

Pozdarwiam :) i jak coś łapcie mnie telefonicznie Romka i mamanabak mają namiary , dalej internet mam po prośbie tylko :)

Posted

Kora to bardzo dzielna suczka. Tak mi jej szkoda w te mrozy. Dorzuconą ma słomę i kocyk.
Domku jej trzeba takiego prawdziwego. To fantastyczna suczka. Taka cieplutka, milutka.

Posted

[quote name='sylwija']żeby jeszcze domek kochający na gwiazdkę..[/QUOTE]
Oj,tak nawet po Gwiazdce ale szybko...
Skarpeta psiaków łowickich bogata...zamówiliśmy super karmę dla Kory i Antka...psiaki będą zadowolone...

Posted

[quote name='Romka']Korusia już niedługo i dostaniesz ubranko...[/QUOTE]
I dostała,śliczne zielone ubranko...UMilki ubranko i karma dla Kory i Antosia czeka u Mamanbank...ja na razie nie wybieram się do Was...chcę mieć pewność ,że dojadę a potem wyjadę...więc nie jadę...;):lol: