ssylwia Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 czy pies może przyjmowac wraz z jedzeniem(chudy indyk gotowany+warzywa) witaminy, które dostaje zawsze? - przyczyną biegunki jest najprawdopodobniej zjedzenie pożywienia dla kotów na podwórku :) Quote
Grey Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Normalnie witaminy podaje się z pokarmem,jeżeli wystąpi biegunka (zależy jaka forma biegunki ) ,lepiej się wstrzymać. Przy biegunce stosuje się dietę, lub nie podaje się pokarmu, można zastosować węgiel , lepiej jednak konsultacja weta. Biegunki odwadniają i osłabiają organizm. Quote
ssylwia Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 biegunka trwa od wczoraj- po podaniu węgla i nifuroksazydu było wręcz już praktycznie super ale... ja glupia na wieczór dałam mu surową paprykę i dziś mam to samo :/ pojade z nim do weta jutro jak nie ustapi :/ Quote
Grey Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Ssylwia w tym przypadku węgla nie podawać , 2 razy dziennie nifuroksazyd, jedzenie delikatne,bez żadnych doświadczeń z surowymi warzywami, i obserwować. Quote
ssylwia Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 dziś jest na samym niruroksazydzie (wczoraj dostał nifuroksazyd z węglem w odstępie 3 godzinnym) - rano było troche latania teraz jest w miare dobrze. Nie wiem co mi strzeliło do głowy z surową papryką diabeł mnie podkusił jak nic :) plus jest taki, że pies normalnie pije, głodny troszkę chodzi ;) i brak temperatury :) Grey dziękuję Ci bardzo za rady :) Quote
Recommended Posts