Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy pies może przyjmowac wraz z jedzeniem(chudy indyk gotowany+warzywa) witaminy, które dostaje zawsze? - przyczyną biegunki jest najprawdopodobniej zjedzenie pożywienia dla kotów na podwórku :)

Posted

Normalnie witaminy podaje się z pokarmem,jeżeli wystąpi biegunka (zależy jaka forma biegunki ) ,lepiej się wstrzymać.
Przy biegunce stosuje się dietę, lub nie podaje się pokarmu, można zastosować węgiel , lepiej jednak konsultacja weta.
Biegunki odwadniają i osłabiają organizm.

Posted

biegunka trwa od wczoraj- po podaniu węgla i nifuroksazydu było wręcz już praktycznie super ale... ja glupia na wieczór dałam mu surową paprykę i dziś mam to samo :/ pojade z nim do weta jutro jak nie ustapi :/

Posted

Ssylwia w tym przypadku węgla nie podawać , 2 razy dziennie nifuroksazyd, jedzenie delikatne,bez żadnych doświadczeń z surowymi warzywami, i obserwować.

Posted

dziś jest na samym niruroksazydzie (wczoraj dostał nifuroksazyd z węglem w odstępie 3 godzinnym) - rano było troche latania teraz jest w miare dobrze. Nie wiem co mi strzeliło do głowy z surową papryką diabeł mnie podkusił jak nic :) plus jest taki, że pies normalnie pije, głodny troszkę chodzi ;) i brak temperatury :)

Grey dziękuję Ci bardzo za rady :)