Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Avilia napisał(a):
Kurczę dziewczyny mam dylemat.Nie wiem czy można szczepić psa bezpośrednio przed sterylką.Tj.1-2 dni przed.
Wiecie może coś na ten temat?

Jak mi wydano tymczasa zaczepionego w dniu wyjścia ze schroniska, to musiałam 2 tygodnie czekać do kastracji. U suk pewnie podobnie.

Posted

Avilia napisał(a):
Kurczę dziewczyny mam dylemat.Nie wiem czy można szczepić psa bezpośrednio przed sterylką.Tj.1-2 dni przed.
Wiecie może coś na ten temat?

A jak wet sugerowal w tym temacie...?

Posted

To bardzo niedobrze.Megi musi być wysterylizowana przed naszym wyjazdem,tu w Katowicach.Ja niestety terminu wyjazdu przełożyć nie mogę,ponieważ 29 Czerwca mam się już zjawić w pracy w Warszawie.Jeszcze jej nie szczepiłam,bo była dopiero odrobaczana w poniedziałek.Nie wiem czy nie będzie jakiś komplikacji jeżeli ją zaszczepię dopiero po zabiegu.

Co tu robić?

EDIT:
Właśnie dzwoniłam do weta.Sukę po szczepieniu można wysterylizować dopiero po jakiś 10-14 dniach.

Nie wiem co robić!

Posted

zerduszko napisał(a):
Ja najpierw sterylizowałam jak musiałam, a potem szczepiłam.

Też się nad tym zastanawiam.
Porozmawiam o tym z weterynarzem w przyszłym tygodniu,bo Megi ma zaplanowaną sterylkę na wtorek lub czwartek.Czekam na telefon odnośnie terminu.Jeżeli wet odradzi sterylkę przed szczepieniem,zrezygnuję i wpierw ją zaszczepię.Tylko potem może być problem z załatwieniem sterylki w Warszawie.Tu miałam mieć za darmo,w Katowicach,ale tam już niestety nie da rady tak załatwić,a z własnej kieszeni nie wyłożę,bo po prostu nie mam.

Posted

Avilia napisał(a):
Też się nad tym zastanawiam.
Porozmawiam o tym z weterynarzem w przyszłym tygodniu,bo Megi ma zaplanowaną sterylkę na wtorek lub czwartek.Czekam na telefon odnośnie terminu.Jeżeli wet odradzi sterylkę przed szczepieniem,zrezygnuję i wpierw ją zaszczepię.Tylko potem może być problem z załatwieniem sterylki w Warszawie.Tu miałam mieć za darmo,w Katowicach,ale tam już niestety nie da rady tak załatwić,a z własnej kieszeni nie wyłożę,bo po prostu nie mam.

Ja sterylizowałam tak 2 suki i 3 samce. Nie znam schroniska, które szczepiłoby na wirusówki, a są takie które sterylizują każdego zwierzaka. Już nie wspominając, że cała masa psów jest raz w życiu szczepiona na wirusówki, jeśli w ogóle. Nie wiem czy to konieczna ostrożność, ale zapytaj weta - najlepiej nie jednego ;)

Posted

Sukces!Megi już nie płacze jak wychodzimy z domu!
Chyba poczuła się u nas bezpiecznie.Apetyt cały czas jej rośnie i załatwia się już na każdym spacerku,a nie tak jak wcześniej-raz dziennie.
Jest strasznie wdzięczna za każde pieszczoty.Nie chodzi za mną po domu krok w krok.Podkrada zabawki mojej suni i sama się nimi bawi;)
Oj dziewczyny gdybyście zobaczyły jak to śmiesznie wygląda!Jej ulubioną zabawką jest piłeczka na sznurku z którą wszędzie chodzi.
A z brzydkiego kaczątka przeobraziła się w pięknego łabędzia!Sierść jest lśniąca i przyjemna w dotyku.
Z włochatego dzikusa przeobraziła się w śliczną,dostojną,odważną psinkę;)

Posted

jak dobrze czytać takie informację :) i to wszystko dzięki Tobie Avilia, szkoda tylko, że na razie nie możemy zobaczyć zdjęć tego ślicznego łabędzia...

Posted

Niestety nie posiadam aparatu,tylko w telefonie,ale zdjęcia są słabe jakościowo.Może jak już będziemy w Warszawie to ktoś z moich znajomych zrobi jej sesję;)

Posted

O matko jak ja się strasznie cieszę!
Nie sądziłam,że w tak szybkim czasie Ona się zmieni nie do poznania...
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia - Avilia dziękuję... :)

Posted

Kochani, nie miałam Dogomanii do tej chwili.
Poza tym mam troszkę problemów...
Moja babcia trafił drugi raz do szpitala...
W pracy młyn.
Avilio - przepraszam - wizyty w Chorzowie w tym tygodniu nie dam rady zrobić.
Będęjuż "wpełni"w przyszłym tygodniu.

Posted

Jaszo,trzymam kciuki,aby babcia jak najszybciej wróciła do zdrowia!
Nic się nie stało Jaszo,że nie możesz zrobić wizyty.Może ktoś inny da radę.

Rozpieściłam troszkę Megi:oops: Śpi z nami w nocy w łóżku,w ciągu dnia wypoczywa na złożonej kanapie.TZ się trochę z tego powodu denerwuje,bo jak się uwalą na łóżku dwa psy i ja to dla niego miejsca brakuje:evil_lol:

Posted

[quote name='Avilia']TZ się trochę z tego powodu denerwuje,bo jak się uwalą na łóżku dwa psy i ja to dla niego miejsca brakuje:evil_lol:

Niech nie ględzi :lol:
Jak wejdą do łóżka trzy amstaffy to jest nieco gorzej...
Bo bezczelnie wykopują nas z łóżka...

Posted

Mam złą wiadomość.Wydaje mi się,że Megi jest w ciąży.Stwardniały i powiększyły się jej sutki.Trzeba ją wysterylizować już!Ja nie dostałam jeszcze żadnego info co z jej sterylką.Ponownie poprosiłam sterylkową skarbonkę o pomoc.Nie ma na co czekać.Najgorsze jest to,że na 28.06 mam zaplanowany wyjazd.Nie mogę go przesunąć,ponieważ 29.06 mam się już zjawić w pracy.

Posted

Ale jazdy :shake:
Ślędzę wątek prawie od samego początku, przyszłam tu z bazarku na którym były wstawione jej foty :loveu: Megi jest moją ulubienicą, przepiękna jest i te uchiiii....:loveu:

Czytałam że już ma umówioną sterylkę :kciuki:

[SIZE="1"]Z chęcią się zgłoszę na zrobienie jej sesji i wymizianie ślicznotki :oops::loveu:

Posted

Wczoraj po napisaniu posta o podejrzeniu ciąży,zapakowałam Megi do auta i ruszyłam na poszukiwania taniej lecznicy.
Sterylizacja będzie wykonana w Sosnowcu.Musiałam ją załatwić sama.
Jesteśmy umówione na jutro na godzinę 12:00.Koszt sterylki pokryje Sterylkowa Skarbonka (bardzo im za to dziękuję!),ale będę starała się zwrócić 50% dofinansowania.Zrobię jakieś bazarki,itd.Chcę się odwdzięczyć za okazaną pomoc,bo możliwe,że kiedyś też będę jej potrzebować.
Weterynarz obejrzał i obmacał Megi.Powiedział,że bardzo prawdopodobne,że ona jest w ciąży,ale wczesnej.

Anetta-my także chętnie spotkamy się z Tobą na sesję;) Z jakiej dzielnicy jesteś?Czy Pola Mokotowskie odpowiadałyby Ci do spotkania na mały spacerek?