Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Klaudus__']A Ona w czerwcu teraz jakoś ma rok.
Więc cieczka i tak być już musiała...

To jest więcej niż pewne.
Popytaj,ja zapytam swojego TZ-a czy nie mógłby wziąć sobie jednego dnia wolnego to byśmy po małą pojechali.
Kombinuję.

Posted

Cioteczki w tygodniu nie da rady, ale w sobote mogę malutką przewieśc :) Jestem z Łazisk więc jest to mniej więcej w połowie drogi między Pszczyną a Dąbrową, no i w sobotę na 17 jadę na ślub do Sosnowca i jest to po drodze, tylko trasy nie znam.... no i jakiś navigator by się przydał ;)

Posted

Manilka,byłoby super!Ja mogę odebrać malutką nawet z Sosnowca czy Katowic.Zależy jak Tobie będzie wygodniej.
A z mapą nie dałabyś rady?Kiedyś nie było navigatorów i ludzie jakoś sobie radzili z samą mapą;)

Posted

Ale wieści!!!
Strasznie się cieszę!
Czarnulka jest podobna do mojej Miśki, Avilia - będą się domki biły o nią!
Ja już się melduję do ogłoszeń!
I może bazarek wyskrobię na sterylkę...
Ale fajniście!

Ma rok - to przecież jeszcze dziecko jest!

Posted

A Pani Ewa odpisałami niestety w ten sposób:

Droga Pani Agnieszko,oglądając pieski z Mazowsza kliknęłam na pełną ofertę zaadoptuj zwierzaka i wtedy znalazłam Czarnulkę niestety okazuje się że ona przebywa w Pszczynie.To zbyt daleko ,żebym mogła do niej pojechać.Mieszkam w Warszawie.Przepraszam za zawrócenie głowy i nadzieję dla Czarnulki.Serdecznie pozdrawiam.Ewa M....

Posted

Jaszo spróbuj jeszcze raz napisać do Pani i zapytać czy nie zechciałaby na Czarnulkę zaczekać.
Ja pod koniec czerwca przecież do Warszawy wyjeżdżam,a wtedy zwierzaki jechałyby ze mną.
Wtedy Czarnulka byłaby już "ciachnięta".Mogłabym się spotkać z Panią pokazać Czarnulkę i zrobić wizytę przedadopcyjną!

Posted

Powiedzcie mi dziewczyny ten transport byłby w tę sobotę?
Mam jeszcze taką propozycję - mogę Ją piknąć na wściekliznę na mój koszt tu u mnie i założyć książeczkę.
Ahaa mała dostała zastrzyk antykoncepcyjny niespełna tydzień temu.

Posted

Jak pisałam z Manilką na PW to wynika z tego,że w tę sobotę.
Czekałyśmy tylko na Twoją odpowiedź Klaudus.
Ja z Manilką jestem już wstępnie umówiona co do miejsca odbioru suni.
Teraz Wy musicie się dogadać dziewczyny.
Klaudus byłoby super jakbyś mogła ją piknąć na tę wściekliznę i założyć już książeczkę.
Pozostanie nam jedynie zebrać fundusze na szczepienie na choroby zakaźne.No i ja jak tylko odbiorę samochód od mechanika to pojeżdżę po tych lecznicach,żeby tanio sterylkę załatwić.
Nie chciałby ktoś dorzucić grosika na szczepienie dla czarnulki?

Posted

Odpowiedź od Pani Ewy:
Droga pani Agnieszko,dziękuję za dobre wieści.Jeśli do konca czerwca nie zapadnie decyzja o wzięciu innego pieska ,to chętnie spotkam się z Pani koleżanką i czarnulką w Warszawie.Muszę trochę jeszcze popracować nad decyzją męża,.Łatwiej mi będzie jeśli psinka będzie w Warszawie.Poza tym mąż musi sprawdzić czy sierść czarnulki nie drażni jego skóry.Jak czarnulka będzie w Warszawie,proszę o wiadomość mailem lub sms'em Serdecznie pozdrawiam.
> Ewa M...

Avilia - podam Ci na PW numer do Pani,ok?

Posted

Namiary już zapisane.
Dzięki Jaszo!

Jak niuńka będzie już u mnie to pstryknę parę fajnych fotek,trochę ją poobserwuję,skrobnę jakiś tekst do ogłoszeń i będzie trzeba ruszyć pełną parą w ogłaszaniu czarnulki.

Posted

Avilia napisał(a):
Namiary już zapisane.
Dzięki Jaszo!

Jak niuńka będzie już u mnie to pstryknę parę fajnych fotek,trochę ją poobserwuję,skrobnę jakiś tekst do ogłoszeń i będzie trzeba ruszyć pełną parą w ogłaszaniu czarnulki.

Jak najbardziej!
Haneczce robiłaś bombowe zdjęcia.....jak czarna takie będzie miała, to jej uroda plus młody wiek, mam nadzieję dają w efekcie lawinę mailowych zapytań i duuużo telefonów...
Znajdziemy jej taki fajny dom jakHanie.
W ogłoszeniach pomogę oczywiście.

Posted

Kupiłam dzisiaj małej smycz i obrożę - tzn.ja chciałam szelki - bo bardziej za szelkami jestem,ale posłałam Michała i kupił obrożę :mad: bo Mu się pomyliło :P
Ale na start i to dobre będzie :)
Szczepienie też mam już zapłacone tylko podjechać jak się Ją zabierze ;)

Posted

Super Klaudus!
Jak mała już do mnie przyjedzie to kupię jej szeleczki.Dotarła dziś też do mnie prawie 10 metrowa linka treningowa.Żeby Czarnulka nie musiała kisić się jak ogórek na krótkiej smyczy,a przy okazji będę z malutką troszkę pracować.
Póki co szukam taniej sterylki.
Oby doszedł do skutku ten sobotni transport,ponieważ chciałabym żeby do czasu wyjazdu do Warszawy Czarnulka już doszła do siebie po zabiegu.

Posted

No ja jestem na tak z transportem, autko jest sprawne więc nie powinno byc żadnych niespodzianek :) ino Klauduś musisz mi dac znac gdzie mam przyjechac? Myślałam od siebie jechac na wyry kobiór pszczynę ino jak dalej?

Posted

Sterylkowa skarbonka postara się pomóc w sterylizacji Czarnulki,jeżeli zostaną im jakieś pieniądze.Dostaniemy 75% dofinansowania (jeżeli skarbonka będzie mieć kasę).
Potrzebne wsparcie finansowe dla suczki!Ja sama nie dam rady wyłożyć kasy na szczepienie i sterylkę!
Klaudus może zmień tytuł wątku,że potrzebujemy wsparcia finansowego na szczepienia i sterylkę.

Posted

[quote name='manilka']Klauduś musisz mi dac znac gdzie mam przyjechac? Myślałam od siebie jechac na wyry kobiór pszczynę ino jak dalej?
To dobra trasa.
Mi to jest obojętne - możemy się spotkać gdzieś przy głównej drodze,żebyś nie błądziła... ;)

Posted

[quote name='Klaudus__']To dobra trasa.
Mi to jest obojętne - możemy się spotkać gdzieś przy głównej drodze,żebyś nie błądziła... ;)
Tu już jutro!!!!!!

Posted

Klaudus powiedz mi ile mniej więcej Czarnulka może ważyć?Szukam lecznicy gdzie mi ją tanio wysterylizują.

Dzwoniłam po lecznicach i pytałam o koszty sterylizacji.
Najtańszą sterylkę udało mi się wybłagać na kwotę ok.260 zł.
Jeżeli dostaniemy dofinansowanie od Skarbonki będzie wychodziło ok.195 zł
Czyli musimy dopłacić 65zł.

Błagam o wsparcie finansowe,bazarek,cokolwiek!

Posted

260 PLN to drogo...
Zapytam u siebie u weterynarza...(Klinika w Chorzowie Batorym).

edit - jeszcze drożej - 300PLN...
Masakra.

Postaram się o bazarek, ale nie ma mnie w ten weekend, więc dopiero następny...

Tak sobie myślę...może w klinice na Brynowie?
Miśka była sterylizowana za 220 PLN....

Posted

Avilia - spróbuj napisać do Jaagi, ona ma zaprzyjaźnionego weta, sterylizuje swoje tymczasy na okrągło, a co chwilkę zabiera jakiegoś biedaka do siebie, więc przez jej dom przewinęło się i przewija mnóstwo psów, którym pomaga...

Posted

To jest najtańsza lecznica jaką znalazłam.Wszędzie krzyczeli mi po 350-400zł,mimo tego,że po prostu błagałam o zniżkę dla bezdomnego zwierzęcia.Ehh tylko kasa i kasa.

Zamieściłam tez taką prośbę na wątku Skarbonki:

Sterylizacja Czarnulki wyniesie ok.260 zł (nigdzie nie udało mi sie wybłagać taniej ) w Przychodni Weterynaryjnej-lek.wet.Adam Weps, lek.wet. Krystian Wrona,SOSNOWIEC,ul Braci Mieroszewskich 8A.
Z tym,że kazali mi przyjechać z suczką w poniedziałek i dokładnie określą koszt,ponieważ jak mi powiedzieli muszą ją dokładnie obejrzeć,zważyć,itd.
Mam nadzieję tylko,że koszt ten nie wzrośnie
A póki co nie mamy ani złotówki na to,żeby chociaż te 25% opłacić.Niestety czekać nie możemy,ponieważ nie wiadomo czy sunia nie jest w ciąży.
I teraz mam pytanie do Skarbonki-Na początku chciałabym bardzo przeprosić za to bezczelne pytanie,otóż czy mogłabym prosić o 100% dofinansowanie?
Z tym,że obiecuję zwrócić co najmniej 50%.Mam parę fantów do przekazania na bazarek,niestety nie posiadam aparatu,ale mogę wysłać te fanty komuś kto je obfoci i wystawi na bazarku z którego cały dochód poszedłby na Skarbonkę.