Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

andzia69 napisał(a):
zaraz na ogólnym zrobię porządek i tomaszowskie bullowate będą miały sswoje miejsce - nikt mnie nie poinformował, ze macie wątek bullowatych:mad:

mamy:):):)a jakże:)
andziu69 bo ja już sama nie wiem do kogo z czym przy tylu psiakach......
Znasz już nasz wątek?

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mamy problem w domu tymczasowym.
Trzeba było zabrać Fado, gdyż nasz Tico drugiego dnia zaczął go bardzo ustawiać. Dochodziło do gryzienia.
Tico jest przesympatycznym psiakiem, ale jeszcze załatwia sie w domu, nie jest nauczony posłuszeństwa, zagląda np. na stół, skacze po szafkach...
na podwórko sam nie chce wyjść to plus - trzyma sie nogi opiekuna.

Za tydzień kastracja - pilnie potrzebny dom stały albo nowy tymczasowy!!!!

Posted

ocelot napisał(a):
Mamy problem w domu tymczasowym.
Trzeba było zabrać Fado, gdyż nasz Tico drugiego dnia zaczął go bardzo ustawiać. Dochodziło do gryzienia.
Tico jest przesympatycznym psiakiem, ale jeszcze załatwia sie w domu, nie jest nauczony posłuszeństwa, zagląda np. na stół, skacze po szafkach...
na podwórko sam nie chce wyjść to plus - trzyma sie nogi opiekuna.

Za tydzień kastracja - pilnie potrzebny dom stały albo nowy tymczasowy!!!!

:shake:nie dobrze:shake: czy jest jakis termin kiedy musi opuscic dt czy moze zostac do kastracji??
ocelot udaloby ci sie w kilku zdaniach cos o nim napisac:razz: i podaj prosze kontakt,anja zrobi ogloszenia kupione przeze mnie a ja dorobie zwykle allegro
na bullowatym pisalam ze szuka nowego dt,

Posted

Spokojnie, Tico zostaje u Ani do kastracji. Powiedziała, że nie ma możliwości, żeby wrócił przed zabiegiem do schroniska. Fado został na kilka dni wywieziony do rodziców Ani. Mam nadzieję, że uda sie kastrację zrobić w poniedziałek i nowy właściciel będzie mógł go zabrać.

Posted

Tzn.ja bym wolała osobiście, żeby został zabrany po kastracji. Żeby nie musiał wrócić do schroniska.

chita niech Ania wykorzysta tekst z pierwszej strony tylko niech doda, ze preferowany dom bez zwierząt. w sumie namiary może podać na siebie, bo go zna:)

Posted

Witajcie - właśnie się zarejestrowałam, żeby napisać coś od siebie o uroczym psiaku - Tico. Monisia - nasza Managua dużo Wam już mówiła , ale napisze w skrócie. Tico jest u mnie kilka dni - początki były ciężkie ( Tico i mój labradorek FADO - nie dogadali się co do tego , kto ma rządzić w domu ). Prawdopodobnie Ticuś chciał zawalczyć o to , kto w domu zastanie a kto nie. Psiaki zosatły tymczasowo rozdzielone. Tico jest BARDZO mądrym pieskiem . Już nie załatwia swoich potrzeb w domu - nauczył się i teraz piszczy pod drzwiami merdając radośnie ogonkiem. Nadal ma ogromny apetyt - jakby chciał się najeść na zapas :-) Przytył już kilka kilogramów. Wygląda na szczęśliwego - jest bardzo radosny i wiecznie uśmiechnięty (jeśli tak można określić). Figle mu w głowie , ale zauważyłam, że słucha się mojego męza i wystarczy delikatne mu zwrócić uwagę a grzecznie spuszc głowę, jaky był obrażony, że nie może popsocić. :-) Lubi się bawić na podwórku. Dobrze by było , gdyby jeog nowi Państwo mieszkali w domku. Nie lubi samotności - piszczy kiedy ja lub mąż musimy na chwilke wyjść z domu. nie zostawiamy go samego - tak na wszelki wypadek. Uwielbia się przytulać do człowieka. Aż serce pęka kiedy widzę jak kładzie łepek na kolanach mojego męza i razem oglądają TV. Szkoda, że Ticuś nie może u nas zastać na zawsze, ale wierze w to, że ktoś pokocha go tak mocna jak my - bo on odwdzięcza się takim samym uczuciem -każdego dnia. :-) :-) :-)