Jilly Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Dla młodego amstaffa? Bo ma teraz coś podobnego jak ta : http://allegro.pl/item878039641_duza_i_szeroka_obroza_skora_the_dog_cwieki_xxl.html z tym ,że cieńsza jest i strasznie jej szyje otarło :angryy: raczej chodzi na luzie bez smyczki i takie coś ma zresztą już wyrasta i trzeba nową kupić :evil_lol: i nie chce żeby się takie coś powtórzyło... Może jakaś materiałowa? Albo jakieś szelki ? Quote
vege* Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 To może jakiś ROGZ, Red Dingo lub Lupine? :-) Albo może najpierw napisz ile możesz/zamierzasz przeznaczyć na obrożę/szelki dla psiaka Quote
Jilly Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Średnio , bo i tak z tego wyrośnie niedługo ;) Quote
vege* Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 A ile teraz psiak ma w szyi (obwód)? Skoro psiak jeszcze rośnie to nie kupuj jakiś drogich bo rzeczywiście za jakieś 3 ty-1 mies, obroża może być za mała. Idź do zoologicznego w swoim mieście i na początek wybierz jakąś parcianą (dla szczeniaka najlepiej jakaś lekka i niedroga, bo albo przegryzie, albo bardzo szybko wyrośnie) :-) Na przyszłość jak już psiak przestanie rosnąć polecam ci lupine lub pitmana :-) Quote
Jilly Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 vege* napisał(a):A ile teraz psiak ma w szyi (obwód)? Skoro psiak jeszcze rośnie to nie kupuj jakiś drogich bo rzeczywiście za jakieś 3 ty-1 mies, obroża może być za mała. Idź do zoologicznego w swoim mieście i na początek wybierz jakąś parcianą (dla szczeniaka najlepiej jakaś lekka i niedroga, bo albo przegryzie, albo bardzo szybko wyrośnie) :-) Na przyszłość jak już psiak przestanie rosnąć polecam ci lupine lub pitmana :-) Szczerze to nie mam pojęcia ile ma. Dzięki za odpowiedź :) Quote
Onomato-Peja Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 no to sprawdź i napisz tu skoro to amstaff to myślę, że Lka rogza by była dobra - zaczyna się od ok. 30 cm a kończy na 53 ;) Quote
Onomato-Peja Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Not o kupiłabym Lkę rogza lub Lupine 30-50 myślę, ze nawet jak dorośnie byłoby dobrze ;) Quote
Lucky. Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Ja lupina bym dla amstafa nie kupiła bo ma 18 mm niby 2 mm różnicy, ale to widać . A rogz ma do tego zabezpieczenie . Quote
Onomato-Peja Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Lupine ma tez obroże 2,5cm np. http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=3718 Rozmiar idealny a co do rogza, to bym tak ślepo nie wierzyła, bo ostatnio strasznie spadł na jakości ;) Quote
Recommended Posts