Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam! Przed chwilą zarejestrowałam się na to forum, więc z góry przepraszam jeśli popełnie jakiś błąd.
Dziś mój narzeczony wracając w pracy zastał na wycieraczce Naszego mieszkania (blok z wejściami do mieszkania od razu z dworu, suczka była na dworze) małą brązowo-podpalaną suczkę, na moje oko jest to jeszcze szczenię, jutro pojedziemy do weterynarza to sprawdzić i zobaczymy czy nei ma chipa. W każdym razie suczka ma obrożę, brązową-parcianą, ale jest strasznie przerażona, bała się ręki, machała ogonem ale bała się podejść. Przez 3 godziny suczka siedziała pod Naszymi drzwiami, w końcu udało Nam się zabrać ją do domu-taki mróz. W domu siedzi tylko w jednym miejscu, boi sie nawet szurnięcia nogą, mi wygląda na bitego psa, boi się wszystkiego dosłownie. My nie możemy jej niestety zatrzymać bo sami mamy uroczego kundelka z Palucha i 2 koty a w kwietniu urodzi Nam się synek. Proszę o jakieś rady co z nią zrobić, Paluch jej nie przyjmie a do hycla nie chcę dzwonić... Mam fotki suni, postaram się je wrzucić, jeśli znajdę gdzie to się robi. Jeśli nie, to proszę o czyjegoś mejla-prześlę fotki a ta osoba wrzuci na wątek-serdecznie dziękuje.

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Daj w tytule wątku apel do dogomaniaczek o pomoc. Ja niestety tez jestem analfabeta internetowy i mimo dobrych chęci nie pomogę. Będę natomiast śledzic wątek i podnosic do góry.

Posted

Dziękuje, jedną fotkę jakoś wrzuciłam do albumu w swoim profilu, tzn. ja ją widzę, mam nadzieję, że inni również, resztę nie wiem jak wrzucić ;/

Posted

Fotki już wysyłam ;) Dziś byliśmy z suczką u weterynarza, ocenił ją na ok 1-1,5 roku, sprawdził czy nie jest przypadkiem szczenna-ale nie, jest zdrowa, została odrobaczona i odpchlona. Sunia nadal się boi, jest taka wyciszona, cały czas śpi- mam wrażenie, że odsypia wrażenia ;/ Co ciekawe, na pewno była w domu, ponieważ zachowuje czystość, żyje również w zgodzie z Naszym psem i kotami. Ogólnie w domu jakby jej nie było, siedzi sobie cichutko, raczej sama nie szuka kontaktu z człowiekiem, ale jak tylko się do niej "cmoknie" to nieśmiało merda ogonem. Co mnie zastanawia, suczka nie liże, nie wiem... dla mnie to dziwne, że pies nie liże po rękach- może po prostu nie ma zaufania. Nie wiem... Dziękuje ślicznie za chęć pomocy.

Posted

Super, dziękuje! Powrzucałam jej kilka ogłoszeń na strony, które znalazłam w internecie... mam nadzieje, że coś się ruszy, sunia jest świetna, choć z drugiej strony wiem, że takich bidulek jak ona są setki ;(

Posted

Dla mnie to naturalne, że taką bidę trzeba przechować ;) Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć jej jakiś domek. Staram się jak mogę, lecz jednocześnie zdaję sobie sprawę, że dziecko w drodze i 2 psy + 2 koty na 40 m2 już przekracza Nasze możliwości, no ale na razie kombinuje w poszukiwaniu domku ;)

Posted

Też mam taką nadzieję ;) Suńka waży tak ok. 8 do 10 kg. Mi sięga do połowy łydki (mam 165 cm. wzrostu ;) ) Jest taka trochę przysadzista stąd ta waga, bo np. ten czarny piesek, którego widać na jednej fotce to Nasz Nero i on jest od niej lżejszy ale i wyższy, maja inna budowę. Dziś jak wyszli razem na spacer to zaczeła się trochę z nim wściekać na śniegu ;) wcześniej tylko on ja zaczepiał ale ona nie reagowała. Przywłaszczyła sobie jego posłanie, on jako dżentelmen nie ma nic przeciwko ;) Wydaje mi się, że leniuszek z niej, albo po prostu jeszcze musi odespać. Jak się ją zawoła to macha ogonem i śmielej podchodzi- widać, że się przełamuje. Hmmm... co jeszcze.... jedli dziś z jednej miski, z kotami też nadal bez problemów, normalnie się wąchają itd. aha i łóżko nie jest jej obce, wparowała dziś z rana razem z Nerem żeby Nas obudzić na dwór ;) Dziś postaram się jej zrobić nowe fotki na dworzu, bo na tycg robionych pierwszego dnia wygląda na strasznie przerażoną. Jeśli mogę to znów poprosiłabym kogoś o mejla, prześlę je a ta osoba wrzuci na wątek ;). Co do ogłoszeń to tak jak pisałam, wczoraj poumieszczałam kilka w różnych serwisach, które mi google znalazło :) Allegro nie umiem zrobić, więc również jeśli jest możliwośc to proszę o pomoc...

Posted

Właśnie nie trafiłam na żadne ogłoszenie, u weterynarza też nie było żadnych ogłoszeń o takiej suni, nie wiem, pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. Mam już nowe fotki ze spaceru. więc jak ktoś ma możliwość to znów proszę o mejla i o wrzucenie na wątek.

Posted

Emila, na dogomanii jest EVA2406 z Marek, moze skontaktuj sie z nią, poradzi, jak ogłaszac? Ona w swieta znalazła teriera starowinkę, ogłaszała gdzie się da i wczoraj wrócił do swego domku!

Posted

emilio a czy mozesz mi wyslac opis i zdjecia na maila? Najlepeij jakbys sprawdzila sunie na dzieci tzn jak na nie reaguje. Mialam pana zainteresowanego mala suczka. Pan jest z Blonia i ma corcie w wieku 8 lat. Troche tych suczek mu wyslalam ale moze akurat ona mu podpasuje:) i podaj mi na maila telefon do siebie w razie gdyby pan chcial zadac jakies pytania. moj mail kinia2004@buziaczek.pl