EmiliaT Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Witam! Przed chwilą zarejestrowałam się na to forum, więc z góry przepraszam jeśli popełnie jakiś błąd. Dziś mój narzeczony wracając w pracy zastał na wycieraczce Naszego mieszkania (blok z wejściami do mieszkania od razu z dworu, suczka była na dworze) małą brązowo-podpalaną suczkę, na moje oko jest to jeszcze szczenię, jutro pojedziemy do weterynarza to sprawdzić i zobaczymy czy nei ma chipa. W każdym razie suczka ma obrożę, brązową-parcianą, ale jest strasznie przerażona, bała się ręki, machała ogonem ale bała się podejść. Przez 3 godziny suczka siedziała pod Naszymi drzwiami, w końcu udało Nam się zabrać ją do domu-taki mróz. W domu siedzi tylko w jednym miejscu, boi sie nawet szurnięcia nogą, mi wygląda na bitego psa, boi się wszystkiego dosłownie. My nie możemy jej niestety zatrzymać bo sami mamy uroczego kundelka z Palucha i 2 koty a w kwietniu urodzi Nam się synek. Proszę o jakieś rady co z nią zrobić, Paluch jej nie przyjmie a do hycla nie chcę dzwonić... Mam fotki suni, postaram się je wrzucić, jeśli znajdę gdzie to się robi. Jeśli nie, to proszę o czyjegoś mejla-prześlę fotki a ta osoba wrzuci na wątek-serdecznie dziękuje. Quote
EmiliaT Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Niestety nie wiem jak wrzucić te fotki ;( Quote
AnnaA Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Daj w tytule wątku apel do dogomaniaczek o pomoc. Ja niestety tez jestem analfabeta internetowy i mimo dobrych chęci nie pomogę. Będę natomiast śledzic wątek i podnosic do góry. Quote
EmiliaT Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Dziękuje, jedną fotkę jakoś wrzuciłam do albumu w swoim profilu, tzn. ja ją widzę, mam nadzieję, że inni również, resztę nie wiem jak wrzucić ;/ Quote
EmiliaT Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 podnoszę, suczka od wczoraj cały czas śpi, nadal jest bardzo nieufna... tylko merda ogonem i tak sie "płaszczy" jakby się bała. Quote
paros Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 EmiliaT napisał(a):Niestety nie wiem jak wrzucić te fotki ;( przyślij zdjęcia do mnie to wstawię :lol: gucho@poczta.onet.pl Quote
EmiliaT Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Fotki już wysyłam ;) Dziś byliśmy z suczką u weterynarza, ocenił ją na ok 1-1,5 roku, sprawdził czy nie jest przypadkiem szczenna-ale nie, jest zdrowa, została odrobaczona i odpchlona. Sunia nadal się boi, jest taka wyciszona, cały czas śpi- mam wrażenie, że odsypia wrażenia ;/ Co ciekawe, na pewno była w domu, ponieważ zachowuje czystość, żyje również w zgodzie z Naszym psem i kotami. Ogólnie w domu jakby jej nie było, siedzi sobie cichutko, raczej sama nie szuka kontaktu z człowiekiem, ale jak tylko się do niej "cmoknie" to nieśmiało merda ogonem. Co mnie zastanawia, suczka nie liże, nie wiem... dla mnie to dziwne, że pies nie liże po rękach- może po prostu nie ma zaufania. Nie wiem... Dziękuje ślicznie za chęć pomocy. Quote
malagos Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Moje niektóre psy nigdy nie polizały, ani ręki, ani po nosie. Takie są "oszczędne" w wyrażaniu uczuć. Quote
EmiliaT Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Super, dziękuje! Powrzucałam jej kilka ogłoszeń na strony, które znalazłam w internecie... mam nadzieje, że coś się ruszy, sunia jest świetna, choć z drugiej strony wiem, że takich bidulek jak ona są setki ;( Quote
AnnaA Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jak to dobrze, że suńka miała szczęście trafic na Ciebie! Quote
EmiliaT Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Dla mnie to naturalne, że taką bidę trzeba przechować ;) Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć jej jakiś domek. Staram się jak mogę, lecz jednocześnie zdaję sobie sprawę, że dziecko w drodze i 2 psy + 2 koty na 40 m2 już przekracza Nasze możliwości, no ale na razie kombinuje w poszukiwaniu domku ;) Quote
Kinia1984 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 uda sie ja wierze:) trzeba ruszyc z akcja reklamowa suni:) ile ona wazy i jakiej jest wielkosci? trzeba machnac jej allegro:) Quote
EmiliaT Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Też mam taką nadzieję ;) Suńka waży tak ok. 8 do 10 kg. Mi sięga do połowy łydki (mam 165 cm. wzrostu ;) ) Jest taka trochę przysadzista stąd ta waga, bo np. ten czarny piesek, którego widać na jednej fotce to Nasz Nero i on jest od niej lżejszy ale i wyższy, maja inna budowę. Dziś jak wyszli razem na spacer to zaczeła się trochę z nim wściekać na śniegu ;) wcześniej tylko on ja zaczepiał ale ona nie reagowała. Przywłaszczyła sobie jego posłanie, on jako dżentelmen nie ma nic przeciwko ;) Wydaje mi się, że leniuszek z niej, albo po prostu jeszcze musi odespać. Jak się ją zawoła to macha ogonem i śmielej podchodzi- widać, że się przełamuje. Hmmm... co jeszcze.... jedli dziś z jednej miski, z kotami też nadal bez problemów, normalnie się wąchają itd. aha i łóżko nie jest jej obce, wparowała dziś z rana razem z Nerem żeby Nas obudzić na dwór ;) Dziś postaram się jej zrobić nowe fotki na dworzu, bo na tycg robionych pierwszego dnia wygląda na strasznie przerażoną. Jeśli mogę to znów poprosiłabym kogoś o mejla, prześlę je a ta osoba wrzuci na wątek ;). Co do ogłoszeń to tak jak pisałam, wczoraj poumieszczałam kilka w różnych serwisach, które mi google znalazło :) Allegro nie umiem zrobić, więc również jeśli jest możliwośc to proszę o pomoc... Quote
Kinia1984 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 kurcze a moze ona komus zaginela...a wystraszona bo pewnie nie jeden czlowiek ja przeganial... super ze sie nia zajeliscie:) Quote
EmiliaT Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Właśnie nie trafiłam na żadne ogłoszenie, u weterynarza też nie było żadnych ogłoszeń o takiej suni, nie wiem, pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. Mam już nowe fotki ze spaceru. więc jak ktoś ma możliwość to znów proszę o mejla i o wrzucenie na wątek. Quote
EmiliaT Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Wrzuciłam fotki suni ze spaceru na fotosik.pl http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c5fc7a377a82da34.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7c51f81960d58c61.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03a13286a559918f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/53f238a727097c89.html Quote
malagos Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Emila, na dogomanii jest EVA2406 z Marek, moze skontaktuj sie z nią, poradzi, jak ogłaszac? Ona w swieta znalazła teriera starowinkę, ogłaszała gdzie się da i wczoraj wrócił do swego domku! Quote
EmiliaT Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Próbuje wysłać wiadomość do tej Pani ale jakiś błąd mi wyskakuje ;( Quote
EmiliaT Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Już nie mam pomysłów co robić, więc podnoszę... Quote
Kinia1984 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 sprobuj wstawic tu: http://www.marki.net.pl/ogloszenia Quote
EmiliaT Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Fakt, nie pomyślałam o stronie Marek, tylko o stronach na których są same ogłoszenia- już wrzuciłam na podaną stronkę-dziękuje. Quote
Kinia1984 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 emilio a czy mozesz mi wyslac opis i zdjecia na maila? Najlepeij jakbys sprawdzila sunie na dzieci tzn jak na nie reaguje. Mialam pana zainteresowanego mala suczka. Pan jest z Blonia i ma corcie w wieku 8 lat. Troche tych suczek mu wyslalam ale moze akurat ona mu podpasuje:) i podaj mi na maila telefon do siebie w razie gdyby pan chcial zadac jakies pytania. moj mail kinia2004@buziaczek.pl Quote
Recommended Posts