Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 341
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olus!
Wiesz... czasami ogarnia mnie taka ogromna zlosliwa satysfakcjaaaaaa:eviltong: :diabloti::eviltong: :diabloti: :eviltong:
Ale przynajmniej Sezam zostal otwarty:lol: :cool3:
Taka zlosliwa bestia ze mnie... czasami:evil_lol: :evil_lol:

Aaaaa! No i Babo! :cool3: Ponownie i oficjalnie - Samych superasnych uniesien milosno-erotyczno-emocjonalno-zawodowo-wystawowych! :loveu:

Posted

Ja tez nie mam nic przeciwko nowej kolezance tez serdecznie ja witam!!!!!:lol:
Jak bylam w Austri na wystawie to tez byly dwie rosjanki bardzo mile i tak mocno nas zapraszaly na wystawy w Rosji a glownie w Moskwie . Bardzo milo je odebralam.

Posted

[quote name='gorzała']@Archie

Jestem w Polsce na forum polskim i może mi się nie podobać kolejne forum, na które się wciskają Rosjanie. Granice to dobra sprawa. Niech ktoś założy forum dla każdej nacji i jechane. Na Dogoamnii jest też jej wersja obcojęzyczna można się tam przenieść. Do tego co ma 3M do Dogomanii, tam są jasno ustalone zasady i nikt nic do tego nie ma...wiem, że ciężko to zrozumieć.

Polska dla Polakow,Ziemia dla Ziemniakow...
Forum jest dla wszystkich milosnikow czworonogow,niezaleznie od narodowosci,a wiekszosci jak widac rosyjska kolezanka nie przeszkadza.
BTW.A kwestie kto moze pisac na forum,a kto nie proponuje zostawic Administracji forum.I na tym chyba skonczymy temat.

Posted

[quote name='gorzała']@Carr

To hasełko akurat nijak ma się do mojej wypowiedzi.
Jestem w Rosji średnio 20 razy w roku , a czasami częściej, mam tam wielu znajomych, przyjaciół i wpsółpracowników jednak wiem jakie oni mają podejście do Polski i to od nich nauczyłem się tego nacjonalistycznego podejścia - poznajesz daną nację i uczysz się. wyjątki nie potwierdzają oczywiście reguły dlatego Masz rację - nie ma tematu...nie widzę problemu...

@Sporo

cześć fajnie, że zajżałaś na forum :p:p:pzaproś większą ilość swoich przyjaciół może kiedyś spotkamy się na jakimś spacerze, spotkaniu lub wystawie - może być fajnie...

Temat uwazam za zakonczony,wiec wracamy do mysli przewodniej,czyli wystaw.Howgh ! :cool1:

Posted

Witam!!!!

@All

Drugi dzień wystawy zaczął się od szczegółowego mierzenia piesków.

Oto wyniki drugiego dnia.

Zwycięzca Kl Ch YARSAY TILLA SHIR CACIB

Suka zwyc kl Ch FEY KAIND CACIB

Zwycięzca juniorów Bond James Bond Jun CAC

Zwycięzca kl Otwartej TORNADOS - P'EROS ALEKSANDRES R.CACIB,CAC

Posted

Jest juz katalog przedwystawowy...
http://www.kynkat.neostrada.pl/katalog06.2.htm

[quote name='stawka na Katowice '']FCI 249 - PIES Z MAJORKI

PSY

Klasa Młodzieży

1115 CALIU

Klasa Pośrednia

1116 MY BLACK DRAGON R.J. Osanna

Klasa Otwarta

1117 MY WHITE SHARK R.J. Osanna

SUKI

Klasa Młodzieży

1118 NUTA R.J. Osanna

Klasa Pośrednia

1119 CORRIDA Mea Praetoria Caesareum

1120 MARGARITA MIX RJ Osanna

1121 VIVA des Gardes du Clos Masure

Klasa Otwarta

1122 LITTLE QUEEN OF Osanna

1123 MADAME BUTTERFLY R.J. Osanna

Posted

@All

Krótki komentarz do EURASIA 2006

W pierwszym dniu gdy sędziował Rafael Malo Alkrudo to na wzrost nie zwracał szczególnej uwagi.Jego pytali co do wzrostu zwycięskiej suki on odpowiedział że dostała pierwsze miejsce za ładną głowe.To samo było co do zwycięskiego psa to brat i siostra z tej samej hodowli.Zwyciżyła poraz pierwszy 10 miesięczna suka juniorka.Sędzia obniżał oceny za krótkie kufy.Mojego psa ocenił tak samo jak suki z krótkimi kufami.Był zachwycony głowami naszych psów.Drugi dzień sędziował Jan Nesvadba (Szwajcaria).On wzrost mierzył.On rase znał gorzej.Cały czas czytał standard.Mojej suce on wzrostu nie mierzył tyko głowe i był niezadowolony.Doczepił się u Szury do kątowania.Wzrost u niej był prawidłowy.

Fragmenty listu mojej znajomej z Moskwy Tatjany

Posted

@ Gorzała

[quote name='gorzała']No i to jest ciekawe podejście Hiszpana, suka wygrywa za ładną głowę...
W ciągu dwóch dni wystawy widać jacy różni są sędziowie i jakimi kryteriami się kierują. Co sędzia to ocena, tak jest zawsze. Często zależy skąd przyjedzie, czy już widział jakieś CdB i czy czuje tą rasę...to wszystko nie idzie w parze jak widać.

Co do sędziowania też mam mieszane uczucia,ale to co było w Sopocie gdy Pani Halina sędziowała to szczyt szczytów.Nie wiem czy jest sens jazdy do Sopotu na tak mierne sędziowanie.Kto tego roku sedziuje???

Posted

To w takim razie jakie sa procedury uzyskiwania papierka sedziowskiego? Kto daje takie uprawnienia? Kolesie z ZK? :roll: ;) Czy jest moze jakis egzamin o randze panstwowej - jaki np. musi zdac broker?
Gdzie moge poczytac o tym? Chodzi mi o konkrety!

Posted

A dziekuje! juz czytam Regulamin sedziow Kynologicznych na www.zkwp.pl. Nigdy wczesniej sie tym nie interesowalam, ale nic nie stoi przeca na przeszkodzie, zeby poznawac kolejne tematy :)

Ha! czyli, zeby byc asystentem, trzeba miec swoj dorobek hodowlany lub ukladac psy do prob pracy (par 5 pkt a) ) ! Czyli jesli ktos interesuje sie kynologia, bez hodowania, to ma marne szanse na taka zabawe... a nie rodzi to pozniej problemow z ocenianiem psow hodowli, ktore mialo sie/ma jako konkurencje w hodowaniu?

Posted

@ Gorzała

Piszesz o wystawie w Krakowie tak jak byś tam był i obserwował osobiście.
Czy dopuścisz do siebie taką myśl .Chcąc zrobić wszystko na wysokim poziomie jest cienka granica by nie przedobrzyć --, wtedy wszystko runie jak domek z kart.Uważam że tak było na wystawie w Krakowie.
Problem nie tkwi w uwalaniu swoich psów ale w zapisie regulaminu składałem osobiście takie postulaty do ZG ZKwP na Zjazd Delegatów by taki zapis poczyniono.Jest to nie etyczne z całą pewnością ale postępowanie asystenta w Krakowie było zgodne z obowiązującymi przepisami ZKw P.

Posted

@ Gorzała

Nie umiesz odróżnić zasadniczych rzeczy [pracy asystenta na ringu]oraz [chuligańskiego icydentu] to dwie odrębne rzeczy.Znam jednego takiego co zawsze rekę dawał i biedactwo ma tylko jedną.Widzisz ja co nie widzę to nie pisze i taka to różnica między nami.

Posted

@Gorzała

Cały czas tkwisz w błedzie.Nie wiesz o rzeczach co nikt ich nie napisał a miały one miejsce,i nikt odpowiedzialny nie napisze na forum publicznym.
To tyle do tego tematu.

Posted

@ Gorzała

Czytając ciebie odniosłem wrażenie że chciałbyś być Bogiem ,jednym w trzech osobach.Robić za ZKwP ,Sędziego oraz Kata .Jest prowadzony osobny temat dla tej sprawy.Chcę zadać pytanie.
Dlaczego nie ma wklejonej na protest odpowiedzi ZKwP ????rozwiało by to pewne twoje wątpliwości.