Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 820
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

potwierdzam :)

jest wpłata od Havanka (27.06.) 35 zł II transza z bazarku
oraz wpłata od winter7 (27.06.) 100zł (stała)

na konto TOZu przelałam 270zł za czerwiec (tzn 15.06.-14.07.)

Posted

[quote name='si_bcw']potwierdzam :)

jest wpłata od Havanka (27.06.) 35 zł II transza z bazarku
oraz wpłata od winter7 (27.06.) 100zł (stała)

na konto TOZu przelałam 270zł za czerwiec (tzn 15.06.-14.07.)[/QUOTE]
i kolejna wpłata (30.06.) 20zł deklaracja stała od Holly101

Posted

Słuchajcie ponawiam apel o ogłaszanie Rocha, bez tego utknie w hotelu, a przecież nie o to chodzi.
Może ktos by sklecił jakis tekst, bo nie jestem w tym dobra i najwyżej wykupic jakis pakiet ogłoszeniowy, jak nie ma tego kto robic.

Posted

[quote name='erka']Słuchajcie ponawiam apel o ogłaszanie Rocha, bez tego utknie w hotelu, a przecież nie o to chodzi.
Może ktos by sklecił jakis tekst, bo nie jestem w tym dobra i najwyżej wykupic jakis pakiet ogłoszeniowy, jak nie ma tego kto robic.[/QUOTE]

Pikola, dziękuję za zaproszenie. Mógłbym spróbować napisac, ale nie wcześniej niż w niedzielę. Muszę znaleźć czas na zapoznanie się z historią psiaka. ;)

Posted

[FONT=Arial]Na FB trochę zmieniłam info w wydarzeniu - tj uaktualniłam, ze Roch już w hoteliku i będziemy dalej ogłaszać i szukać stałego domku :)[/FONT]

Posted

prosiłam Michała z hotelu, żeby coś ładnego o Rochu napisał, w końcu on teraz spędza z nim najwięcej czasu. to jak UBOCZE coś ładnego wymyśli, to dodamy do tego spostrzeżenia opiekuna:) jeszcze się pewnie parę dni przeciągnie, ewatonieja, poczekasz? nie uciekniesz? ;) :)

Posted

Roszku, pamiętam o Tobie. Niestety, dziś nie zdążyłem napisać dla Ciebie tekstu. Mea culpa. Ale przyrzekam Ci, piękny psiaku, że jutro się poprawię...

Posted

W razie potrzeby przeredagujcie...

DOSTOJNY I RADOSNY ROCH NA PRZEKÓR ZŁEMU LOSOWI WCIĄŻ WIERZY I CZEKA...

Roch to imię świętego, patrona zwierząt domowych, również psów.
Ale Roch to także pies z pewnego schroniska. Pies, który przez lata żył tak, jakby nie miał swego patrona i cały świat o nim zapomniał. Niejeden psiak już załamałby się i popadł w mrok, depresję. Roch na przekór swemu dramatowi długo zachowywał pogodę, radość, optymizm. "To najbardziej uśmiechnięty psiak w całym schronisku" - pomyślał zapewne niejeden człowiek, który go zobaczył za kratami i szedł dalej, dochodząc pewnie do wniosku, że taki psiak nawet w najgorszych okolicznościach sobie poradzi. Mijały kolejne wiosny i zimy, po inne psiaki zgłaszali się nowi opiekunowie, a Roch pozostał- wciąż w swoim boksie, nawet bez współtowarzysza, sam jak palec. Powoli błysk radości w oczach Rocha zmieniał się w zwątpienie, optymizm ustępował rezygnacji.
Widząc dramat Rocha, uczesnicy portalu dogomania złożyli się na hotel dla psiaka. Dopiero w hoteliku Roch odradza się i młodnieje. Dostrzega się już w jego wzroku tę dawną iskierkę radości i wiarę. Ale hotelik to jeszcze nie szczęście. To dopiero nadzieja. Prawdziwym szczęściem dla Rocha będzie ciepły dom i kochający Pan. Czy to marzenie mgliste? Roch wciąż wierzy i czeka...

Posted

jeszcze się nie zaksięgowała, ale są już wpłaty: R-oy 20zł (stała, 5.07.11) i Monika 20zł (stała, 5.07.11)
tekst jest super :)
ewatonieja oferowała zrobienie ogłoszeń - Ewo, gdzie jesteś? ;)
nie pamiętam, kto wystawiał aukcję na allegro - czy istnieje możliwość odnowienia? jeśli nie, mogę dołączyć Rocha do swoich aukcji