Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie, moze tu mi ktos odpowie..

Watek innego psiaka z tego samego hotelu co Roch - Zombiego niedlugo bedzie mial juz 3 lata... Probowalem wielokrotnie zmieniac tytul i za nic nie przechodzi. Pisalem w tej sprawie do moderatorow ale nie dostalem zadnej odpowiedzi. Mozecie mi doradzic co jeszcze moge zrobic bo w tytule jest 6-letni pies, ktory dzis ma juz ok. 9?

• Replies 820
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

R-oy napisał(a):
Mam pytanie, moze tu mi ktos odpowie..

Watek innego psiaka z tego samego hotelu co Roch - Zombiego niedlugo bedzie mial juz 3 lata... Probowalem wielokrotnie zmieniac tytul i za nic nie przechodzi. Pisalem w tej sprawie do moderatorow ale nie dostalem zadnej odpowiedzi. Mozecie mi doradzic co jeszcze moge zrobic bo w tytule jest 6-letni pies, ktory dzis ma juz ok. 9?

Ja pisałam do modów i mi zmienili tytuł w takiej sytuacji , napisałam że prosze o zmianę tytułu na taki i taki ...

Pieniądze z bazarku powinnam wpłacić w poniedziałek , przepraszam ale znowu nie zamówiłam wcześniej kodów do przelewów :(

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Poleciał spóźniony przelew bazarkowy .

i doleciał :) serdeczne dzięki!

wpłaty:
październik 2011:
Rudzia-Bianca 32zł

suma wszystkich wpłat: 1946.50zł

wydatki:
czerwiec: 270zł
lipiec: 270zł
sierpień: 390zł
wrzesień: 390zł
w sumie: 1320zł

na koncie Rocha: 626.50zł

Posted

Przelałam moją deklarację 20 zł za październik.

Niestety, widze,ze oprócz zbierania kasy, nikt z Konina, skąd jest Roch , nie stara sie szukac domu dla niego.
Nie wiem, czy w takiej sytuacji bedę w stanie wpłacać na utrzymanie dożywotnie Rocha w hotelu, bo w tej chwili pokrywam długi kieleckich psów w wysokośco 4000 zł.

Posted

Ja to widze troche inaczej erka... Wydaje mi sie, ze na Rochu najbardziej zalezy tym osobom, ktore wlasnie na niego wplacaja kase. Ludzie z Konina maja dziesiatko psow na glowie, oprocz robienia im ogloszen, watkow itd to pracuja z nimi bezposrednio w schronisku, Roch jest w hotelu i odpowiedzialnosc za niego spoczywa na nas, tak uwazam. Czesc osob wplaca kase, czesc robi cos wiecej jak bazarki, wykupowanie ogloszen od czasu do czasu, ktos zajmuje sie pilnowaniem finansow a ktos inny postaral sie, zeby Roch byl na akcji aby dac mu szanse pokazania sie ludziom i znalezienia domu. Nie ma niestety osoby wsrod nas, ktora mialaby czas i umiejetnosci do robienia comiesiecznych ogoszen wiec moze postanowimy, ze kazdego miesiaca 10 czy 15 zl z naszych wplat bedzie przekazywane na wykupienie ogloszen dla Rocha na bazarku? Kazdy z nas moglby tez rozeslac info do znajomych ( ja rozeslalem juz dawno wszedzie..), wrzucic link do watku w podpis czy wywiesic plakat w swojej okolicy. Oczywiscie mozesz wycofac swoja deklaracje, to twoja dobrowolna pomoc ale to nie bedzie motywujace dla reszty, zeby zrobic cos wiecej...

Posted

Ja mam cały czas na uwadze Rocha i Zombka jak przychodzą ludzie adoptować większego psa, ale każdy widzi tylko datę urodzenia i boi się wziąć 'starego psa'.
Po za tym bierzcie pod uwagę, że Roch jest w hoteliku stosunkowo krótko w porównaniu z innymi przypadkami, bo od połowy czerwca.

Posted

R-oy, ja widzę,że osoba zakładająca wątek, czyli biorąca za niego odpowiedzialnośc , jak również rozumiem za psa, wogóle sie na nim teraz nie pojawia. Inne osoby z Konina, które tez na poczatku były na wątku teraz Rocha olały.
To,że ktos zajmuje się psami w schronisku, to żadne tłumaczenie. U nas juz od roku w całym województwie nie ma schroniska, mamy dużo psów pod opieką , które nie czekają sobie spokojnie w schronisku, tylko musimy im szukac dt , potem domów itp.
Nie wyobrażam sobie, żeby zostawić na lodzie psa, dla którego szukało się pomocy, któremu polepszyło sie na chwilę los , a potem co? Ma wrócic do schroniska na stare lata?
Wiem, jak trudno jest zapewnic utrzymanie psa w hotelu na dłuższy okres, chyba nie ma na tyle deklaracji,żeby mu to zapewnic, a za jakis czas skończą się bazarki, wszyscy o Rochy zapomną.
Dlatego trzeba równolegle ogłaszac, może jednak ktos sie zlituje.
Skoro nie ma kto tego robić, tzreba kupowac ogłoszenia i już.

Posted

A propos watku to wlasnie mialem napisac, ze przydaloby sie zaktualizowac pierwszy post. Karolcia zalozyla watek ale wyjechala teraz na studia, nie ma tyle czasu co wczesniej na wchodzenie na fora.. Jesli jest ktos chetny na prowadzenie watku to mozna napisac do modow o zmiane.. Samo zalozenie watku psu na dogo nie znaczy wg mnie przyjecia na siebie odpowiedzialnosci za jego los. Swego czasu wolontariusze zakladali watki wielu psom z koninskiego schroniska aby poszerzyc ich mozliwosci znalezienia nowego domu.
Stwierdzenie, ze ludzie z Konina olali Rocha to chyba przesada lekka... Piszesz tak jakby dziesiatki ludzi tam dzialaly a wiadomo, ze to zawsze jest garstka, kilka osob. Z Konina na watku jest si_bcw, karolcia, ag no i ja jako ex-mieszkaniec Konina. Ile jeszcze osob z tego pieknego :) miasta jest na dogo? Jedna? Moze dwie...

Tak czy owak nie ma sensu sie spierac. Najlepiej bedzie wykupic co miesiac ogloszenia za 10 czy 15 zl.

Posted

wykupiłam ogłoszenia na bazarku, do którego link podał R-oy, wykorzystałam tekst zrobiony przez UBOCZE, odrobinę go skracając - jeśli jest nowy i lepszy proszę o wstawienie lub przysłanie, bo na ogłoszenia trzeba parę dni poczekać, więc zdążę wysłać inny. podałam namiar tel na siebie ale chętnie podam na kogoś innego, Ag, na kogo? Beata? nie mam jej nr.

właśnie pokończyły się moje aukcje na allegro, nie będę Rochowej odnawiać, Ania102 wielkie dzięki za wyróżnienie.

nie dam rady w tym miesiącu wpłacić swojej deklaracji, bardzo mi przykro, przepraszam, mam straszny dół finansowy. mam nadzieję, że w kolejnych miesiącach uda mi się to opanować. w najbliższym czasie postaram się zrobić bazarek dla Rocha w ramach rekompensaty.

wpłaty:
październik 2011:
Rudzia-Bianca 32zł
erka 20zł
Ania102 10zł
R-oy 20zł
w sumie:82zł

suma wszystkich wpłat: 1996.50zł

wydatki:
czerwiec: 270zł
lipiec: 270zł
sierpień: 390zł
wrzesień: 390zł
październik 397zł (390zł hotel, 7zł ogłoszenia)
w sumie: 1713zł

na koncie Rocha: 289.50zł

Posted

Dzis zrobie przelew z dwoch pierwszych bazarkow. Byly to moje pierwsze bazarki i niestety troche sie przeliczylem z kosztami wysylek i musialem odjac je z dochodu. Ponadto jedna osoba jeszcze sie nie rozliczyla i nie wiaomo czy w ogole to zrobi wiec sprzedaz jej produktow tez jest na razie zawieszona.
Ostateczna kwota uzyskana z bazarkow to 620zl wiec jak pisalem wczesniej polowa czyli 310zl powedruje dla Rocha :)

Posted

Tak wyglada plakacik, ktory zrobila Monika dla Rocha. Mam nadzieje, ze znajda sie wsrod was chetni do wydrukowania paru sztuk i rozwieszenia w swojej okolicy o co bardzo prosze w imieniu chlopaka :) Jesli ktos jest chetny prosze podac maila na PW, wysle wersje w wiekszym rozmiarze do druku.