R-oy Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 Mam pytanie, moze tu mi ktos odpowie.. Watek innego psiaka z tego samego hotelu co Roch - Zombiego niedlugo bedzie mial juz 3 lata... Probowalem wielokrotnie zmieniac tytul i za nic nie przechodzi. Pisalem w tej sprawie do moderatorow ale nie dostalem zadnej odpowiedzi. Mozecie mi doradzic co jeszcze moge zrobic bo w tytule jest 6-letni pies, ktory dzis ma juz ok. 9? Quote
Rudzia-Bianca Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 R-oy napisał(a):Mam pytanie, moze tu mi ktos odpowie.. Watek innego psiaka z tego samego hotelu co Roch - Zombiego niedlugo bedzie mial juz 3 lata... Probowalem wielokrotnie zmieniac tytul i za nic nie przechodzi. Pisalem w tej sprawie do moderatorow ale nie dostalem zadnej odpowiedzi. Mozecie mi doradzic co jeszcze moge zrobic bo w tytule jest 6-letni pies, ktory dzis ma juz ok. 9? Ja pisałam do modów i mi zmienili tytuł w takiej sytuacji , napisałam że prosze o zmianę tytułu na taki i taki ... Pieniądze z bazarku powinnam wpłacić w poniedziałek , przepraszam ale znowu nie zamówiłam wcześniej kodów do przelewów :( Quote
R-oy Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Dzieki, w takim razie bede pisal do skutku :) Quote
Rudzia-Bianca Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Poleciał spóźniony przelew bazarkowy . Quote
R-oy Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Z pierwszego zakonczonego bazarku Roch dostanie 45zl :) Przelew zrobie jak tylko wplyna wszystkie wplaty. Quote
annavera Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Muszę przypomnieć Rocha na FB bo gdzieś zniknął, a teraz najlepszy okres na adopcje. Do wakacji dużo czasu, no i przed zimą ludziom miękną serca ;) Quote
si_bcw Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Rudzia-Bianca']Poleciał spóźniony przelew bazarkowy . i doleciał :) serdeczne dzięki! wpłaty: październik 2011: Rudzia-Bianca 32zł suma wszystkich wpłat: 1946.50zł wydatki: czerwiec: 270zł lipiec: 270zł sierpień: 390zł wrzesień: 390zł w sumie: 1320zł na koncie Rocha: 626.50zł Quote
R-oy Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 Wystartowal kolejny bazarek, znow dla naszej pary Zombka i Rocha 8) Zapraszam do zakupow i podrzucania watku. http://www.dogomania.pl/threads/215724-50-%C5%9Bwietnych-ksi%C4%85%C5%BCek!-Dla-Zombiego-i-Rocha-do-17.10-godz.-22.00?p=17764050#post17764050 Quote
R-oy Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 Tymczasem zakonczyl sie kolejny bazarek (masazery), z ktorego 50% czyli ponad 250zl wplynie na konto Rocha 8) Quote
erka Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Przelałam moją deklarację 20 zł za październik. Niestety, widze,ze oprócz zbierania kasy, nikt z Konina, skąd jest Roch , nie stara sie szukac domu dla niego. Nie wiem, czy w takiej sytuacji bedę w stanie wpłacać na utrzymanie dożywotnie Rocha w hotelu, bo w tej chwili pokrywam długi kieleckich psów w wysokośco 4000 zł. Quote
R-oy Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Ja to widze troche inaczej erka... Wydaje mi sie, ze na Rochu najbardziej zalezy tym osobom, ktore wlasnie na niego wplacaja kase. Ludzie z Konina maja dziesiatko psow na glowie, oprocz robienia im ogloszen, watkow itd to pracuja z nimi bezposrednio w schronisku, Roch jest w hotelu i odpowiedzialnosc za niego spoczywa na nas, tak uwazam. Czesc osob wplaca kase, czesc robi cos wiecej jak bazarki, wykupowanie ogloszen od czasu do czasu, ktos zajmuje sie pilnowaniem finansow a ktos inny postaral sie, zeby Roch byl na akcji aby dac mu szanse pokazania sie ludziom i znalezienia domu. Nie ma niestety osoby wsrod nas, ktora mialaby czas i umiejetnosci do robienia comiesiecznych ogoszen wiec moze postanowimy, ze kazdego miesiaca 10 czy 15 zl z naszych wplat bedzie przekazywane na wykupienie ogloszen dla Rocha na bazarku? Kazdy z nas moglby tez rozeslac info do znajomych ( ja rozeslalem juz dawno wszedzie..), wrzucic link do watku w podpis czy wywiesic plakat w swojej okolicy. Oczywiscie mozesz wycofac swoja deklaracje, to twoja dobrowolna pomoc ale to nie bedzie motywujace dla reszty, zeby zrobic cos wiecej... Quote
R-oy Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Btw, tu jest pakiet 50 ogloszen za 10zl, Sylwia moze wykupisz? http://www.dogomania.pl/threads/215146-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-20-30-50-og%C5%82osze%C5%84-.-Zapraszamy-do-25.10- Quote
Ag_konin Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Ja mam cały czas na uwadze Rocha i Zombka jak przychodzą ludzie adoptować większego psa, ale każdy widzi tylko datę urodzenia i boi się wziąć 'starego psa'. Po za tym bierzcie pod uwagę, że Roch jest w hoteliku stosunkowo krótko w porównaniu z innymi przypadkami, bo od połowy czerwca. Quote
Ania102 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Dziewczyny a czy możecie jakiś inny tekst wstawić? To mu zrobię allegro, a wyróżnię jak będę miała sama kasę. Quote
R-oy Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [quote name='Ania102']Dziewczyny a czy możecie jakiś inny tekst wstawić? Jasne, ze mozemy :sg168: Wysle Ci pw... Quote
erka Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 R-oy, ja widzę,że osoba zakładająca wątek, czyli biorąca za niego odpowiedzialnośc , jak również rozumiem za psa, wogóle sie na nim teraz nie pojawia. Inne osoby z Konina, które tez na poczatku były na wątku teraz Rocha olały. To,że ktos zajmuje się psami w schronisku, to żadne tłumaczenie. U nas juz od roku w całym województwie nie ma schroniska, mamy dużo psów pod opieką , które nie czekają sobie spokojnie w schronisku, tylko musimy im szukac dt , potem domów itp. Nie wyobrażam sobie, żeby zostawić na lodzie psa, dla którego szukało się pomocy, któremu polepszyło sie na chwilę los , a potem co? Ma wrócic do schroniska na stare lata? Wiem, jak trudno jest zapewnic utrzymanie psa w hotelu na dłuższy okres, chyba nie ma na tyle deklaracji,żeby mu to zapewnic, a za jakis czas skończą się bazarki, wszyscy o Rochy zapomną. Dlatego trzeba równolegle ogłaszac, może jednak ktos sie zlituje. Skoro nie ma kto tego robić, tzreba kupowac ogłoszenia i już. Quote
R-oy Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 A propos watku to wlasnie mialem napisac, ze przydaloby sie zaktualizowac pierwszy post. Karolcia zalozyla watek ale wyjechala teraz na studia, nie ma tyle czasu co wczesniej na wchodzenie na fora.. Jesli jest ktos chetny na prowadzenie watku to mozna napisac do modow o zmiane.. Samo zalozenie watku psu na dogo nie znaczy wg mnie przyjecia na siebie odpowiedzialnosci za jego los. Swego czasu wolontariusze zakladali watki wielu psom z koninskiego schroniska aby poszerzyc ich mozliwosci znalezienia nowego domu. Stwierdzenie, ze ludzie z Konina olali Rocha to chyba przesada lekka... Piszesz tak jakby dziesiatki ludzi tam dzialaly a wiadomo, ze to zawsze jest garstka, kilka osob. Z Konina na watku jest si_bcw, karolcia, ag no i ja jako ex-mieszkaniec Konina. Ile jeszcze osob z tego pieknego :) miasta jest na dogo? Jedna? Moze dwie... Tak czy owak nie ma sensu sie spierac. Najlepiej bedzie wykupic co miesiac ogloszenia za 10 czy 15 zl. Quote
si_bcw Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 wykupiłam ogłoszenia na bazarku, do którego link podał R-oy, wykorzystałam tekst zrobiony przez UBOCZE, odrobinę go skracając - jeśli jest nowy i lepszy proszę o wstawienie lub przysłanie, bo na ogłoszenia trzeba parę dni poczekać, więc zdążę wysłać inny. podałam namiar tel na siebie ale chętnie podam na kogoś innego, Ag, na kogo? Beata? nie mam jej nr. właśnie pokończyły się moje aukcje na allegro, nie będę Rochowej odnawiać, Ania102 wielkie dzięki za wyróżnienie. nie dam rady w tym miesiącu wpłacić swojej deklaracji, bardzo mi przykro, przepraszam, mam straszny dół finansowy. mam nadzieję, że w kolejnych miesiącach uda mi się to opanować. w najbliższym czasie postaram się zrobić bazarek dla Rocha w ramach rekompensaty. wpłaty: październik 2011: Rudzia-Bianca 32zł erka 20zł Ania102 10zł R-oy 20zł w sumie:82zł suma wszystkich wpłat: 1996.50zł wydatki: czerwiec: 270zł lipiec: 270zł sierpień: 390zł wrzesień: 390zł październik 397zł (390zł hotel, 7zł ogłoszenia) w sumie: 1713zł na koncie Rocha: 289.50zł Quote
Ag_konin Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Marty 513 252 632 albo Beaty 509 943 364 Quote
R-oy Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Dzis zrobie przelew z dwoch pierwszych bazarkow. Byly to moje pierwsze bazarki i niestety troche sie przeliczylem z kosztami wysylek i musialem odjac je z dochodu. Ponadto jedna osoba jeszcze sie nie rozliczyla i nie wiaomo czy w ogole to zrobi wiec sprzedaz jej produktow tez jest na razie zawieszona. Ostateczna kwota uzyskana z bazarkow to 620zl wiec jak pisalem wczesniej polowa czyli 310zl powedruje dla Rocha :) Quote
R-oy Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Tak wyglada plakacik, ktory zrobila Monika dla Rocha. Mam nadzieje, ze znajda sie wsrod was chetni do wydrukowania paru sztuk i rozwieszenia w swojej okolicy o co bardzo prosze w imieniu chlopaka :) Jesli ktos jest chetny prosze podac maila na PW, wysle wersje w wiekszym rozmiarze do druku. Quote
si_bcw Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 bardzo ładny plakat, ja poproszę :) dominiaksylwia@gmail.com Quote
Recommended Posts