Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 820
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania102']Roch potrzebuje jeszcze deklaracji...
bardzo potrzebuje deklaracji stałych - choć początek czerwca tuż tuż, nie odważę się zawieźć go tam z 80zł deklaracją :(

póki co, wpłynęła deklaracja jednorazowa danavas - 20zł
dziękujemy:loveu:

annavera, jeśli zdecydujesz się zrobić wydarzenie na FB, oczywiście możesz udostępnić Roszkowy nr konta

Posted

Jest jeszcze 10zl stalej deklaracji holly101 czyli 90zl ogolem. Poza tym jest kilka jednorazowych deklaracji (m.in. ketunia - 500zl - prawie 2 miesiace!!), ktore pewnie nie splywaja bo nie ma jeszcze decyzji o umieszczeniu Rocha w hotelu. Ja bym bardzo chcial zwiekszyc deklaracje ale cholera nie moge na razie, na pewno jak bedzie trzeba to dorzuce pare zl jednorazowo. Poki co jednak aby uniknac ewentualnego powrotu Rocha do schroniska co byloby gorsze niz obecny pobyt to nie powinno sie go umieszczac w hotelu jesli nie bedzie minimum 200zl deklaracji.

Posted

[quote name='Karolcia_ko5']Prócz 20 zł od danavas są jakieś wpłaty ?

si_bcw proszę napiszesz mi takie rozliczenie z datą to wrzucę na pierwszą...

[quote name='annavera']poprosze o numer konta, który można dołączyć do wydarzenia na fb

karola, wieczorem napiszę z datami
annavera, już wysyłam nr konta

Posted

Tak wygląda ogłoszenie na FB( http://www.facebook.com/event.php?eid=187882814593282 ):
"Nie ma na swoim koncie tragicznej historii, która zmiękczyłaby każde serce, nie jest malutką puchatą "nakolankową" psinką ... ale czy to oznacza, że jest gorszy ? Bo jest duży... bo nie jest szczeniakiem... bo nikt go nie głodził i nie katował ... ? Nie ! On też cierpi na swój sposób, ale mimo to stara się "uśmiechać" do wszystkich odwiedzających schronisko. Tak bardzo pragnie mieć swojego człowieka i swój dom ! Roch to mądry pies, który powinien dać upust swojej energii na spacerach po lesie, który chętnie nauczy się wszelkich komend i będzie wiernie służył. Bo takie są psy typu owczarka. Roch dzień dzień siedzi w sowim boksie marząc o choćby krótkim spacerze, o pogłaskaniu ...o Tobie. Tak mija 6 rok schroniskowego więzienia. A on robi się coraz smutniejszy :(
Roch, trafił do konińskiego Schroniska 09 lipca 2005 roku. Nie pozwólmy, by Kolejne lato minęło mu w schronisku.
Jest przesympatycznym, łagodnym i przyjaznym psem w wieku "poborowym" :) - ma około 7-8 latek. Bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem. Sam podchodzi i podtyka łepek do głaskania. Uwielbia głaskanie, mizianie i pieszczoty. Nie toleruje innych psów, wchodzących do jego boksu. Na spacerach sytuacja się zmienia. To raczej typowe w ras owczarkowatych - mają w genach bronienie swojego terytorium. Tym samym na pewno będzie idealnym stróżem domu czy mieszkania a zarazem najwierniejszym towarzyszem dla swojego człowieka. Wiem, co piszę, bo sama mam tego typu psa.
Potrzebuje miłości, ciepła i uwagi, potrzebuje swojego pana i domu. Chcę poczuć się kochanym! I być wiernym swojemu panu.

Roch w schronisku robi się coraz bardziej zrezygnowany. Jego piękny uśmiech coraz rzadziej widać na pyszczku. :( Nie pozwólmy by całkowicie się poddał i stracił nadzieję.
To tak piękny pies, że zasługuje na wspaniały dom ! ! !

Jego wątek i zdjęcia także na dogomanii:
http://www.dogomania.pl/threads/177222-Roch-potrzebuje-deklaracji!-Ma-szans%C4%99-jecha%C4%87-do-hotelu-gdzie-czeka-na-niego-miejsce!

Kontakt:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie
ul. Gajowa 7a, 62-510 Konin
tel. 063 243 80 38

Emial: karolinka_schron@op.pl"

Jakby coś trzeba zmienić, to piszcie.
Może kogoś dodać do administrowania ?

Posted

annavera, fajne wydarzenie, dziękujemy, niech zadziała! :kciuki:
podaj dodatkowy nr tel: 513 252 632, najlepiej jako główny/pierwszy, tamten jest do biura w schronie i nie tak łatwo się dodzwonić

Posted

Telefon zmieniłam. Mam też taką nadzieję, że moje pierwsze pieskowe wydarzenie zadziała ;)
Już ponad 950 osób zaproszonych a 29 bierze udział - mam nadzieję, że da to coś niż tylko same rozsyłanie. Oby nie tylko kasę ale i jakiś domek ;)

Posted

Misi nie ma na FB ... chyba tylko w tym ogólnym albumie konińskim, ale wg mnie tak ma mniejsze szanse :( Na pewno przewija się Malwinka na FB i czekam, żeby Misię udało się sprawdzić z dala od schroniska. Jednak ja o Misi pamiętam. Jakby co też mogę jej wątek założyć... tylko co w nim napisać, skoro ją nawet ciężko na spacer zabrać :( Nie wiadomo czy jak do kogoś trafi, to sobie z nią poradzą a nie oddadzą lub jeszcze gorzej wrzucą do innego schroniska :(

Posted

pw wysłane

dotychczasowe wpłaty dla Rocha:

erka (20.05.) 20zł deklaracja stała/maj 2011
Monika (16.05.) 20zł deklaracja stała/maj 2011
Ania102 (9.05.) 10zł deklaracja stała/maj 2011

danavas (19.05.) 20zł
Gonia13 (15.05.) 30zł
aagataa8 (11.05.) 15zł
Ania102 (9.05.) 60zł
Aimez_moi (6.05.) 20zł

Posted

DEKLARACJE STAŁE ( 190 zł):

erka 20 zł
R-oy 20 zł
Ania102 - 10 zł
Monika - 20 zł
wiolabiszop - 10 zł
holly101 - 10 zł
winter7 - 100 zł

WPŁATY:

6.05.2011 r.
Aimez_moi -20zł
9.05.2011 r.
Ania102 - 10zł deklaracja stała/maj 2011
Ania102 - 60zł
11.05.2011 r.
aagataa8 - 15zł
15.05.2011 r.
Gonia13 - 30 zł
16.05.2011 r.
Monika - 20zł deklaracja stała/maj 2011
19.05.2011 r.
danavas - 20zł
20.05.2011 r.
erka - 20zł deklaracja stała/maj 2011

Razem: 195 zł

Proszę informuj mnie o dalszych wpłatach bym mogła uzupełniać.... na pierwszej stronie.