erka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 No tak, jeżeli Roch będzie w kojcu wewnętrzym , ogrzewanym zimą i może korzystać z opieki weta schroniskowego oraz wizyt wolontariuszy, to może rzeczywiście już zostać przy tym hotelu. Quote
unixena Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Havanka']Myślę, ze akcję ogłoszeniową można by już rozpocząć. Spróbuję dziś napisać tekst do ogłoszeń. Prosilabym tylko o kilka informacji na temat Rocha. Wiem, ze ma ok 8 lat, że lgnie do człowieka i że nie przepada za innymi psami. Proszę również o podjęcie decyzji, na jakie województwa będziemy go ogłaszać. Obiecałam również bazarek, ale nie mam zbyt wielu fantów. Może ktoś jeszcze mógłby coś dołożyć? Czekam na info.[/QUOTE] Witam mile cioteczki .Jestem na zaproszenie .Strasznie mi zal kazdego pieska siedzacego w schronie.Ale zdaje sobie sprawe ,ze tych bid jest tak duzo ,ze nie mozna kazdemu pomoc finansowo .Wiec choc pare fantow moge przekazac na bazarek .Moglabym przekazac paczuszke komus ze znajomych ,ktorzy jada wlasnie do Polski .(zrobie paczke ,popytam i kaze wyslac z Polski)Dlatego prosze o adres na pw .To moze trwac pare dni ,ale postaram sie jak najszybciej kogos znalezc .Dam znac . Quote
danavas Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 witam..jestem na zaproszenie pikoli....puki co podnoszę...ale pomyślę.... Quote
Aimez_moi Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='danavas']witam..jestem na zaproszenie pikoli....puki co podnoszę...ale pomyślę....[/QUOTE] No Kochaniutka......jak TY i Unixena tu jestescie to psiak ma szczescie......:):):) Quote
pikola Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Aimez_moi']No Kochaniutka......jak TY i Unixena tu jestescie to psiak ma szczescie......:):):)[/QUOTE]Tez tak mysle;) Quote
danavas Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 oj ciotki klotki;) jestem w stanie pomóc dopiero pod koniec przyszłego tygodnia...prześlę coś jednorazowo.....a na razie już obiecałam dwa bazarki.... jak powstaną to zmajstruje dla Rocha też.... Quote
R-oy Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 [quote name='Ania102'] Roy postaraj się wynegocjować cenę i proszę rozsyłajcie zaproszenia:) Razem możemy więcej! O wynegocjowanie lepszej ceny trzeba usmiachac sie do si_bcw 8) Quote
Karolcia_ko5 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Też stawiam na Lubiecz. I ja będę mieć dużo wolnego kto wie może jeszcze częściej tam będę, tym bardziej, że już 4 psiaki być może nasze tam będą. Najbardziej mnie to martwi, że one tam jadą i są :(. Nie ma zainteresowania konkretnego tymi psami........ Plusem jest weterynarz, że są blisko i możemy je odwiedzać ;). Nie widzę powodu by wysyłać go gdzieś dalej skoro jest miejsce pod nosem. Tym bardziej, że Roch nie potrzebuje jakiś szkoleń itp. Tylko kochającego domu. Quote
si_bcw Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 szczepienia i odrobaczenie maja psy w naszym schronie standardowo. jeśli chodzi o piekę wet, to jest jeśli zauważony zostanie problem - wiadomo jak to jest przy dużej ilości psów, często jest tak, że problemy są przeoczone - dlatego dla każdego wielką szansą jest dt czy otelik, bo tam jest czas na to żeby psa obmacać i obserwować. ale jak już jest diagnoza to się walczy o psa do końca. ja nie ceny nie wynegocjuję, nie jestem władna, ale jutro zadzwonię, żeby się dowiedzieć, czy coś udało się załatwić Michałowi - opiekunowi psów - u szefowej;) zdecydujcie tez proszę co ze skarbnikowaniem, bo była 1.prośba o konto:) Quote
maarit Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Na razie zaznaczę. pRoseze też o nr konta to podeśle parę groszy jednorazowo. Quote
erka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='si_bcw']zdecydujcie tez proszę co ze skarbnikowaniem, bo była 1.prośba o konto:)[/QUOTE] Niech osoby decyzyjne co do Rocha zadecydują:). Quote
R-oy Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Wg mnie oba wspomniane rozwiazania sa ok, oba sie sprawdzaja czyli albo na konto schronu albo si_bcw. Kwestia jeszcze tego, ze trzeba schron poinformowac o zbiorce itd. Quote
martka1982 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 sylwia powinna zbierać, wtedy będziecie mieć rozliczenie aktualne, jesli bedzie zbieral schron rozliczenie jest raz na miesiac, wiec chyba wiadomo co lepsze..... Quote
pikola Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Gonia13']Na razie zaznaczę. pRoseze też o nr konta to podeśle parę groszy jednorazowo.[/QUOTE]Cioteczki numer konta potrzebny.Powysylalam troche zaproszen ale konto potrzebne:lol: Quote
si_bcw Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 dobra, to wysyłam swoje psie konto na pw do wszystkich deklarujących wpłaty jednorazowe:) edit: wysłane :kciuki: Quote
si_bcw Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='ewatonieja']oferuję pomoc w ogłaszaniu, będę zaglądała na wątek, dajcie znac czy potrzebne ogłoszenia[/QUOTE] dzięki! jak będą świeże zdjęcia, na pewno się przypomnę:) Quote
unixena Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Podniose naszego Rochula .Pozdrawiam cioteczki -milego dnia . Quote
si_bcw Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Roch może pojechać do hotelu za 270zł miesięcznie - ale na zasadzie, że każdy czwarty (i kolejny) pies kosztuje 270zł, czyli jeśli któryś z pozostałych trzech znajdzie dom (Kudłaty, Neo, Zombie, które kosztują 450), to na Rocha też trzeba będzie płacić 450zł. zatem jeśli któryś z tej trójki znajdzie dom (za co mocno trzymam kciuki, za każdego tak samo mocno ;) ), to trzeba będzie załatać dziurę w deklaracjach na Rocha w wysokości 180zł. jeśli Roch jako pierwszy znajdzie dom, to oczywiście nic nie zmieni się w sytuacji finansowej pierwszej trójki. mam nadzieję, że nie zagmatwałam;) Ze swej strony deklaruję przeniesienie mojej 60zł-deklaracji z Neo jeśli znajdzie dom. jedna z osób które zrzucają się na Kudłatego też przeniesie swoja deklaracje na Rocha jeśli Kudłaty znajdzie dom (50zł) Quote
erka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Jasne, ale trochę niesprawiedliwe. Bo ,jak Roch wskoczy do pierwszej trójki, to niestety pewnie utknie tam na dłuższy czas, taka jest prawda. Wtedy następne psiaki będą mogły mieć dużą zniżkę, a on cały czas po 450. Gdyby był jeden płatnik dla wszystkich psów, to wtedy by było wszystko jedno, bo i tak z jednej kasy by szło, ale tu jest inaczej. Quote
unixena Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='erka']Jasne, ale trochę niesprawiedliwe. Bo ,jak Roch wskoczy do pierwszej trójki, to niestety pewnie utknie tam na dłuższy czas, taka jest prawda. Wtedy następne psiaki będą mogły mieć dużą zniżkę, a on cały czas po 450. Gdyby był jeden płatnik dla wszystkich psów, to wtedy by było wszystko jedno, bo i tak z jednej kasy by szło, ale tu jest inaczej.[/QUOTE] Przyznaje Ci calkowita racje . Quote
si_bcw Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 a nie jest w lepiej tak, niż 450zł na wejście? szczerze powiem, że myślałam, że to nie jest zła wiadomość. to co w takim razie robimy?? zaraz przejrzę jeszcze raz watek, żeby przeczytać o innych opcjach, które wspominałyście Quote
si_bcw Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Jaaga']A nie możnaby w schronisku sprawdzić jego stanu zdrowia, zapewnić szczepień i odrobaczenia? Wtedy , jesli jest zdrowy, mógłby jechać do innego, tańszego miejsca. Rocha wzięłabym do siebie za połowę ceny, gdyby nie jego niechęć czy agresja do innych psów. Niestety, pies u nas musi być zgodny i wykastrowany. Szkoda, ze ceny są takie wysokie, bo tymczasowanie starszego, duzego psa może długo potrwać. Na razie nic nie moge zadeklarowac, bo oprócz Giny przywiozłam 5 innych psów i mam same wydatki. Jakoś muszę jeszcze jedną sunię wyciąc. z wykastrowaniem nie ma problemu. u Ciebie są psy i suki? na wspólnym wybiegu? myślę, że wystarczyłaby izolacja na początku, żeby niekoniecznie go od razu w stado wpuścić. no ale nie miałam Rocha nigdy na spacerze, nie znam go. wiem jednak z doświadczenia, że niechęć/agresja w schronisku niewiele ma wspólnego z rzeczywistym nastawieniem psa, same na pewno to wiecie. Neo też miał być agresywny... nie jest. Roch siedzi w kojcu i z niego praktycznie nie wychodzi. od lat. trudno o pozytywne nastawienie do czegokolwiek. Quote
erka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Oczywiście lepsze to ,niż 450 na wejście, ale nie dobrze by było zaciskać kciuki,żeby pierwsza trójka, jak najdłużej nie znalazła domów;). Quote
Recommended Posts