erka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Czyli skarbnik już jest:), brakuje tylko deklaracji, 80 zł to za mało,zeby mysleć o wyciąganiu Rocha ze schroniska. Quote
R-oy Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Na schroniskowe najlepiej. Po pierwsze jesli to schronisko bedzie placilo za hotel, oplata wyniesie 450 zl, jesli osoba prywatna trzeba dodac vat, czyli 100 zl wiecej. Tak samo rozliczane sa inne psy hotelowane i nie ma z tym zadnego problemu. Quote
erka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='R-oy']Na schroniskowe najlepiej. Po pierwsze jesli to schronisko bedzie placilo za hotel, oplata wyniesie 450 zl, jesli osoba prywatna trzeba dodac vat, czyli 100 zl wiecej. Tak samo rozliczane sa inne psy hotelowane i nie ma z tym zadnego problemu.[/QUOTE] To straszne ceny ma ten hotel, czyli dla bezdomnego psa spoza schroniska byłoby 550 zł? Bardzo dużo, jak na miejsce w kojcu. A czy ktoś z Was będzie miał możliwość kontrolowania w schronisku finansów Rocha? Quote
si_bcw Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 za Neo płacimy też 450zł - wpłaty przesyłane są do mnie, raz w miesiącu przekazuję na konto TOZu. myślę, że tak można to też załatwić w przypadku Rocha, z Neo sie sprawdza i jest łatwiejsze do skontrolowania erka, wiem, że musisz nam (wolontariuszom) uwierzyć na słowo, ale temu schronisku można ufać, pieniądze nie zostaną zdefraudowane cena będzie prawdopodobnie niższa, jak tylko będę wiedzieć o ile, napiszę Roch zresztą nie musi jechać tam, tylko jakie są jeszcze opcje? Quote
R-oy Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Mozna sprobowac poszukac innego tanszego hotelu, ktory bedzie tanszy max o 50-100zl (dowiadywalem sie o ceny i warunki szukajac hotelu Zombiemu)ale pamietajmy, ze wtedy trzeba bedzie rowniez uzbierac dodatkowe pieniadze na opieke weterynaryjna w razie czego, tutaj schronisko zapewne jak w przypadku Zombiego zgodzi sie na oplacanie weta. ktorym bylby wet schroniskowy z racji bliskiej odleglosci. Wolontariusze.... Psy sa odwiedzane dosc regularnie przez wolontariuszy a to spora frajda bo zycie w hotelu tez stanie sie po jakims czasie monotonne (mimo, ze zapewnione sa 3 spacery dziennie). Btw, Roch mieszkalby w kojcu wewnetrznym. Quote
Awit Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Dostałam pw, niestety nie mogę nic dołożyć, przepraszam. Quote
erka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Na razie chyba nie bardzo musimy się martwić, gdzie wpłacać, bo chętnych do pomocy Rochowi zbyt wielu nie widać:(. Quote
si_bcw Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 no słabiutko:( ale nie szukamy jeszcze tak długo :kciuki: Quote
Ania102 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Może jeszcze hotelik spuści cenę ale i tak jeszcze kupę deklaracji trzeba uzbierać. Wysyłajcie zaproszenia, bo z tym długo schodzi a im więcej osób będzie wysyłać większe prawdopodobieństwo, że ktoś wejdzie. Quote
R-oy Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='erka']Na razie chyba nie bardzo musimy się martwić, gdzie wpłacać, bo chętnych do pomocy Rochowi zbyt wielu nie widać:(.[/QUOTE] No wlasnie, mialem to powiedziec :( Jesli tylko uda sie znalezc Zombiemu dom to przeloze swoja deklaracje (150) na Rocha, on i tak mial byc nastepny po Zombku. Quote
cavani Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Dziękuję za zaproszenie. Niestety nie mogę pomóc - mam teraz w domu dwóch tymczasowiczów na utrzymaniu z bialskiego schroniska. Cena za hotelik mi też wydaje się bardzo wysoka. Może jednak warto rozejrzeć się za czymś tańszym - będzie łatwiej uzbierać potrzebne deklaracje. Quote
Marycha35 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Dzięki za zaproszenie, też kicha u mnie:( A psinka śliczny i imię ma jak potrzeba. Św. Roch to opiekun psów....:) Quote
pikola Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Jestem,a pytalyscie u Owieczki u niej koszt bylby mniejszy.To maly psiak. Quote
Isiak Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Jestem na zaproszenie, ale niestety mogę tylko podrzucić wątek. Quote
R-oy Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='pikola']Jestem,a pytalyscie u Owieczki u niej koszt bylby mniejszy.To maly psiak.[/QUOTE] Roch jest psem wielkosci owczarka. Quote
otita Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Dziękuję za zaproszenie! Niestety w tym momencie nie jestem w stanie pomóc finansowo. Może później! Ale będę do pieska zaglądać. Quote
Kociabanda2 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='erka']Na razie chyba nie bardzo musimy się martwić, gdzie wpłacać, bo chętnych do pomocy Rochowi zbyt wielu nie widać:(.[/QUOTE] Kochana, nie można się załamywać na początku drogi :) Wiadomo, że na dogo morze potrzeb i nie każdy ma jeszcze z czego dokładać, ale to na ile osób z wolnymi jeszcze środkami traficie zależy od ilości wysłanych zaproszeń :eviltong: Jak w handlu niemalże :P Kaskę wyskrobie pewnie co 50-70 zaproszony, więc trzeba ZAPRASZAĆ! ZAPRASZAĆ! ZAPRASZAĆ! tak długo, aż uzbieracie całą kwotę :) [quote name='Ania102'] Wysyłajcie zaproszenia, bo z tym długo schodzi a im więcej osób będzie wysyłać większe prawdopodobieństwo, że ktoś wejdzie.[/QUOTE] No właśnie :) Ja niestety tylko podnosić mogę :( ale będę zaglądać do Rocha :kciuki: i jestem dobrej myśli :) Na pewno znajdziecie dość deklaracji i uratujecie Rocha :) a czy nie warto by było robić mu równolegle ogłoszenia? Quote
paulinken Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Jeśli ma iść do kojca, to u yumanji jest taniej. Quote
ewatonieja Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 oferuję pomoc w ogłaszaniu, będę zaglądała na wątek, dajcie znac czy potrzebne ogłoszenia Quote
Havanka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Myślę, ze akcję ogłoszeniową można by już rozpocząć. Spróbuję dziś napisać tekst do ogłoszeń. Prosilabym tylko o kilka informacji na temat Rocha. Wiem, ze ma ok 8 lat, że lgnie do człowieka i że nie przepada za innymi psami. Proszę również o podjęcie decyzji, na jakie województwa będziemy go ogłaszać. Obiecałam również bazarek, ale nie mam zbyt wielu fantów. Może ktoś jeszcze mógłby coś dołożyć? Czekam na info. Quote
Ania102 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='paulinken'] Jeśli ma iść do kojca, to u yumanji jest taniej. Z tego co Roy pisał to jeśli Roch bedzie w tym hoteliku na który deklaracje zbieramy, to będzie mógł korzystać z opieki weterynaryjnej weterynarza schroniskowego, a biorąc pod uwagę jego wiek to ważna sprawa, bo nie wiadomo kiedy bedzie jakaś potrzeba. Roy postaraj się wynegocjować cenę i proszę rozsyłajcie zaproszenia:) Razem możemy więcej! Quote
Jaaga Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 A nie możnaby w schronisku sprawdzić jego stanu zdrowia, zapewnić szczepień i odrobaczenia? Wtedy , jesli jest zdrowy, mógłby jechać do innego, tańszego miejsca. Rocha wzięłabym do siebie za połowę ceny, gdyby nie jego niechęć czy agresja do innych psów. Niestety, pies u nas musi być zgodny i wykastrowany. Szkoda, ze ceny są takie wysokie, bo tymczasowanie starszego, duzego psa może długo potrwać. Na razie nic nie moge zadeklarowac, bo oprócz Giny przywiozłam 5 innych psów i mam same wydatki. Jakoś musze jeszcze jedną sunię wyciąc. Quote
Recommended Posts