Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jetrel']http://img52.imageshack.us/img52/6020/roch5.jpg przy tym zdjęciu, to się pobuczałam.

No takiego go pamietam z ostatniej mojej wizyty w schronie w pazdzierniku..... :( Posiedzialem z nim troche, ucieszyl sie baaardzo na moj widok ale generalnie to smutny pies w smutnym boksie....

erka - ja niestety nie znam takiego dt, jest hotel, w ktorym sa 3 psy z koninskiego schroniska (Zombie, Kudlaty i Neo), nie wiem czy wzieliby kolejnego, trzebaby bylo zapytac. Oplata tam to 450zl miesiecznie, duzym plusem jest bliskie polozenie do schroniska co umozliwiloby ewentualne leczenie u schroniskowego veta.

• Replies 820
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie no spokojnie :) Zyje, zyje... Ja bylem ostatnio w pazdzierniku w Koninie ale jest tam stale kilkoro wolontariuszy, ktorzy sa w schronisku prawie codziennie.

Posted

Widzę, ze wszystkie zlatujemy sie tu z wątków świętokrzyskich, gdzie są linki do Rocha.
Rzeczywiście podobny do naszego Oskara. Oby też znalazł swoje łóżko, ręce do głaskania i miskę.

Szkoda, że nie ma w okolicy domów tymczasowych tylko hotelik. Zawsze to taniej, a nazbierać teraz tyle deklaracji jest trudno. Chociaz nie niemozliwe, skoro z dwóch linków już tu pojawiło się kilka osób. Trzebaby rozreklamowac chłopaka i zbierac deklaracje.

Posted

Schronisko daje rade, na dogo jest kilkoro wolontariuszy, ogolnie robia tam bardzo fajna robote, kierownictwo schronu to tez spoko ludzie, warunki sa oczywiscie bardzo trudne i przepelnienie ale ludzie robia bardzo duzo dla zwierzat. Mnie od 2 lat w Koninie nie ma wiec biezace informacje, zdjecia itd sa od wolontariuszy (pojawia sie tu na pewno..).
Roch siedzi sam odkad pamietam, kiedys na poczatku pobytu w schronie mieszkal w boksie z suka z tego co pamietam, potem po jakiejs sprzeczce chyba juz byl sam i tak zostalo...
Roch to kawal psa, teraz jednak zmizernial bardzo, jak pisalem bylem u niego ostatnio w pazdzierniku, nie jest juz tym samym psem, mieszka teraz w troche mniejszym boksie, mialem wrazenie jakby byl zrezygnowany :( Lata leca, osobiscie nie wierze, ze ktokolwiek zaadoptuje go odwiedzajac schron... Jak jeszcze tam pracowalem to zagladalem do niego codziennie, uwielbia sie wtulac, zawsze czekal na smakolyki, bardzo fajny wobec ludzi, taki "brzydki-piekny" pies.
Tak na prawde spelnieniem marzen dla niego bylby choc kojec w nowym domu, codzienne spacery, podworko... Nie marze o lozku dla niego....

Posted

Oskar też miał mieć budę (nawet postawioną ze zbiórki na dogo) i miskę, Erka nie liczyła, że po latach życia jako bezdomniak w budzie przyzwyczaiłby sie do domu, a teraz nie daje się wypchnąć z łóżka. Ma 40 kg, więcej lat od Rocha, wszystkie mozliwe choroby, ciągle jest operowany, ale doczekał się. Tez myslę, że z ogłoszeń trudno o dom dla starszego duzego psa, choć nie niewykonalne. Skoro Roch nas wszystkie ujął, to znaczy, że trzeba ro reklamowac, bo tak działa na ludzi.

Posted

Podnoszę świątecznie Rocha, bardzo tez prosze o pomoc dla niego. Ja deklaruję miesięcznie 20 zł. Kto jeszcze może pomóc?
Tak szkoda tego biedaka, dobrze by było, gdyby w ostatnich latach mógł doświadczyć trochę ciepła.

Posted

Ja rowniez moge zadeklarowac przynajmniej 20zl, jesli jestescie w stanie sciagnac tu troche ludzi chetnych do pomocy zapytam w hotelu czy wzieliby kolejnego psa.

Posted

Doczytałam na pierwszej stronie, że nie toleruje innych psów. Wielka szkoda. Z tego samego powodu nie wezmę raczej do siebie suni ze Starachowic, która miała przyjechac w przyszłym tygodniu.

Posted

Jaaga Ty nie szukaj ja pewnie coś znajdę:) Tylko najpierw miejsce dla tej suni.
Mam obecnie nieciekawą sytuację ale pewne 10 zł/mies mogę zadeklarować jeśli Roch będzie w dt lub hotelu.

Posted

Ale czy teraz ktos mógłby sprawdzić jego zachowanie w stosunku do innych psów, może wcześniej było inaczej. Teraz wygląda tak biednie i na tak zrezygnowanego, ze może sie to zmieniło.
Szkoda,że jest szansa tylko na hoten hotel , a nie dt. W hotelu to niewiele lepiej niż w schronisku, oczywiście sa wyjątkowe hoteliki, ale nie wiem, jaki jest ten u was.

A może spróbowac Rocha dac na wątek staruszków, może tam ktos by wiedział o jakims dt.
Ile on może miec lat, skoro 6 juz siedzi w schronisku?

Posted

Aniu, ja nie szukam, Rocha sama nam wstawiłaś :eviltong:. On jest podobny do Oskara, więc dlatego mnie chwycił za serce. Do tego tyle lat w schronisku :shake:.
Nie jest wykastrowany?

Posted

raczej nie jest wykastrowany
nie znam psa, ale nie demonizowałabym jego agresji w stosunku do innych psów, schronisko i kraty, brak spacerów itd różne zachowania prowokują. jak będę w schronisku popytam o niego, może uda mi się wziąć go na spacer

Posted

Info od Agaty ze schronu:

Posiedziałam ostatnio z Rochem, byliśmy na spacerze. Gdy widzi smycz nie zwraca nawet uwagi na resztę psów, dopóki go nie zaczepią. Jest w boksie sam, nadal to ten kochający, wtulający się w człowieka psiak. Niestety czas leci do przodu i Roch nie ma już tyle sił co kiedyś, chociaż gdy się go zawoła wskakuje na człowieka i rozdaje buziaki. Zrobił się trochę spokojniejszy, trzeba by było go zabrać na spacer z innym psem, dać mu szansę i zobaczyć jak zareaguje. Jak będę w schronie będę go miała na uwadze.

Posted

Realcje Rocha z innymi psami - nie najlepsze, nawet nie wiem czy sunie toleruje.
Ale zawsze możemy to sprawdzić.
Kiedyś jak wprowadziliśmy do niego sunie - rzucił się. Więc trzeba to sprawdzić, jak jest teraz. Weźmiemy go z Agatą na spacer.
W ogóle to gdzieś mi wątek Roszka się zawieruszył, ale jestem :)

Posted

Witam i ja. Też trafiłam tu przez link podany na innym wątku. Kasy na pewno nie zaproponuję, bo od nowego roku, jest bardzo z nia kiepsko, ale mogłabym zrobić bazarek z przeznaczeniem na czynsz dla Rocha. Zrobię mu też trochę ogłoszeń, chociaż wiem, że byłby cud, gdyby znalazł dom tą drogą.