Karolcia_ko5 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [SIZE="3"]Plastuś, trafił do schroniska 28 stycznia 2005 roku, rok za rokiem mija, to już 5 lat wyczekiwania, a psiakiem zero zainteresowania. O ile się nie mylę, liczy sobie już około 7 lat. W pierwszym kontakcie z człowiekiem Plastuś jest nie ufny. Strasznie obszczekuje, aż strach było do niego wchodzić. Na początku był dla mnie psiakiem trochę nieprzewidawalnym z trudnym charakterem. Nie wchodziłam do niego bo mu nie ufałam, nie raz złapał mnie za piętę jak wychodziłam. Ale jak większość psów i Plastek udowodnił, że wcale taki nie jest! Jest zdystansowany tylko do osób mu obcych. Wystarczyło odwiedzić go parę razy z garścią smakołyków, pogłaskać i trochę do niego pogadać by przekonać się jaki jest naprawdę. Z biegiem czasu nie reagował już na mnie tym swoim przeraźliwym szczekaniem i było coraz lepiej. Postanowiłam spróbować go wziąść na spacer, miałam obawy bo nie wiedziałam jak na to zareaguje, ale poszło bez problemu. Plastuś był bardzo zadowolony ze spaceru i wciąż chciał żeby go głaskać. Powylegiwał się na trawie.. Jest psem może nie tyle trudnym, bo jak już opisałam to pies do którego można dotrzec i to naprawdę szybko. Wystarczy wykazać mu odrobinę uwagi. Plastuś to kolejny przykład psa, który po za boxem jest zupełnie inny... [SIZE="3"]Kontakt w sprawie adopcji: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul.Gajowa 7A Konin (wielkopolskie) 0-63 243-80-38 e-mail: karolinka_schron@op.pl Quote
clint_cu Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Często do niego wchodzę - rano podając mu miskę z jedzeniem, troszke później nalewając mu wodę :) Zawsze uradowny, zadowolony choć trochę rozszczekany. Nigdy wobec mnie nie wykazał odrobiny agresji... Kochany psiak :) Quote
martka1982 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jeden spośród wielu psów w schronisku, na których nikt nie zerknie szukając czworonoga:( Quote
Karolcia_ko5 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Człowiek? To widok zza krat.. Quote
Karolcia_ko5 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Przyjazny, radosny, fajny psiak wciąż czeka.. Pozwól mu ufać!! Quote
Karolcia_ko5 Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Plastek w górę po domek.... Quote
Karolcia_ko5 Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Skacz po domek.. nikt nie zagląda nawet na wątek :( Quote
Karolcia_ko5 Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Plastusia już nikt nie pokocha? ? ? :( Quote
Karolcia_ko5 Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Plastuś hopaj na pierwszą... w poszukwianiu swojego Pana... Quote
Ag_konin Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Plastuś nie lubi mnie, ale ja lubię Plastusia, dlatego w górę chłopie! Quote
Karolcia_ko5 Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Odszedł za Tęczowy Most . . .;( ;( ;( :(........................... Zabolało cholernie! :( Quote
Recommended Posts