Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="3"]Plastuś, trafił do schroniska 28 stycznia 2005 roku, rok za rokiem mija, to już 5 lat wyczekiwania, a psiakiem zero zainteresowania. O ile się nie mylę, liczy sobie już około 7 lat. W pierwszym kontakcie z człowiekiem Plastuś jest nie ufny. Strasznie obszczekuje, aż strach było do niego wchodzić. Na początku był dla mnie psiakiem trochę nieprzewidawalnym z trudnym charakterem. Nie wchodziłam do niego bo mu nie ufałam, nie raz złapał mnie za piętę jak wychodziłam. Ale jak większość psów i Plastek udowodnił, że wcale taki nie jest!
Jest zdystansowany tylko do osób mu obcych. Wystarczyło odwiedzić go parę razy z garścią smakołyków, pogłaskać i trochę do niego pogadać by przekonać się jaki jest naprawdę. Z biegiem czasu nie reagował już na mnie tym swoim przeraźliwym szczekaniem i było coraz lepiej. Postanowiłam spróbować go wziąść na spacer, miałam obawy bo nie wiedziałam jak na to zareaguje, ale poszło bez problemu. Plastuś był bardzo zadowolony ze spaceru i wciąż chciał żeby go głaskać. Powylegiwał się na trawie.. Jest psem może nie tyle trudnym, bo jak już opisałam to pies do którego można dotrzec i to naprawdę szybko. Wystarczy wykazać mu odrobinę uwagi.
Plastuś to kolejny przykład psa, który po za boxem jest zupełnie inny...

[SIZE="3"]Kontakt w sprawie adopcji:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
ul.Gajowa 7A Konin (wielkopolskie)
0-63 243-80-38

e-mail: karolinka_schron@op.pl

Posted

Często do niego wchodzę - rano podając mu miskę z jedzeniem, troszke później nalewając mu wodę :) Zawsze uradowny, zadowolony choć trochę rozszczekany. Nigdy wobec mnie nie wykazał odrobiny agresji... Kochany psiak :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
  • 6 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...