Jump to content
Dogomania

Ca de Bou//Martwie sie o naszą rasę Tim Taylor//Ca de Bou

Recommended Posts

Posted

Witam w raju! :) Jedynie przelotem! i w oczekiwaniu na Godota :mad:

A wracajac do tematu glownego!
Podobnie jak Tim Tylor rowniez martwie sie o nasza rase, mimo ze nie jestem hodowca. Szczegolnie z powodu zdrowia, ktore to jak wiemy jest najwieksza bolaczka naszych/mojego psa. Odpowiednie krycia (zarowno te hiszpanskie jak i portorykanskie) moga odpowiednio zmienic uklad genow w polskiej puli, na co szczegolnie licze. Mam nadzieje, ze kolejne pokolenia szczeniakow beda zdecydowanie lepsze, zdrowsze, no i nie zatraca swojego charakteru lizaka pospolitego z ogromnym potencjalem

ps. wiecej czadu to nie wiecej zalu

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak ja zaluje, ze nie mialam Rojki jak byla malutka. Umykaja wspaniale momenty wowczas.:cool1:

Aga!
Poprosze o wiecej szczegolow o maluchach. Jakie maja imiona, jak sie zachowuja, ktory jest najwiekszym wariatem? A ktory bedzie lagodnym dominantem?

Che!
Nadal Cie uwielbiam, wiec nie trac na fasonie, plisz!:mad: :lol:

Posted

Archie,
Ciężko mi cokolwiek o nich powiedzieć poza tym że są przeurocze ;) widziałam je zbyt krótko:placz:
Jak już pisałam wcześniej maluchy pochodzą z hodowli D.K.Bubu, pieska którego wzięłam za krycie mam dopiero jeden dzień i nazywamy go ANTOŚ.
Jest bardzo grzeczny..... ale tylko wtedy gdy śpi:lol:
Największa rozrabiara z tego miotu :diabloti: dzisiaj, bądź jutro zamieszka w Zielonej Górze u naszego znajomego "Majorka"- Hosziego.

Posted

Archi,
Antoś to ten na dwóch pierwszych zdjęciach. Hodowcy w metryce nazwali go ANDANTE więc trzeba było wymyśleć coś łatwiejszego żeby języka nie połamać:cool1: a przede wszystkim coś - nazwijmy to dźwięcznego aby trafiało w psiechurskie ucho.Poza tym lubie zdrobniale nazywać psy a szczególnie te szybobiezne wersalki;) . Byś, Plastuś, Antoś..

Posted

Ярс napisał(a):
Привет всем! К сожелению не знаю языка.
Януш спасибо за приглашение!

Może przetłumacze -bo chce uniknąć tego za co moja córka Liliana wyleciała z jakiegoś tam forum.Opisze to wam kiedyś przy innej okazji.

Tłumaczenie:

Pozdrawiam Wszystkich!!!

Ubolewam nie znam języka.Janusz dziękuje za zaproszenie.

Chcę by na tym forum poznawać przemyślenia i opinie co do rasy Ca de Bou ludzi z innych krajów.
Ale mam poważne obawy by nie znalazł się ktoś co będzie obrażał te osoby było by to dalece nie na miejscu.

Posted

gorzała napisał(a):
och Rosjanie i ty czyśby ostatnio Polska stała się aż tak polularna czy mam jakieś omamy??

Nie wiem czy masz omamy to tylko może stwierdzić odpowiedni fachowiec w tej dziedzinie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

gorzała napisał(a):
@Janusz

Mam nadzieję,że to nadal będzie POLSKIE forum.

Ponoć nie ma to jak konkurencja:evil_lol: ,o tym zdecydują piszący na tym forum czy chcą poznawać ludzi z innych krajów o podobnych zainteresowaniach i wymieniać się swyimi doświadczeniami.Są w naszym kraju fora elitarne i też mają swoich wielbicieli ,więc spoko...........dla kazdego coś się znajdzie:lol:

Posted

Rasista!!
a sami ściągamy tyle psów od nich , a jak rosjanie chcą się do nas zbiżyć , to jeden warkot!!!
a jak my jedziemy , lub piszemy na zagranicznych forach , to nie jest nic złego?? czyżby to działało tylko w jedną stronę?
Sorry!! , ale Gorzała , trącisz rasistą , a ja jestem w paski...

Posted

Czy to baba bullmastiffowa? ;)

Gdzies mi swita, gdzies mi dzwoni, ze gulasz wegierski i brazylijska kawe pilismy po angielsku! Jak dobrze, ze czerwona kurtyna spadla w 1989 roku i kazdy z nas ma paszport... jak dobrze! Bo bysmy raczej cdb nie mieli w Polsce!:shake: :cool3:

Zrobmy moze ankiete, kto jest za, a kto przeciw osobom z innych krajow? :) Chyba znam juz wyniki...
Ja chce jesc potrawy z kazdego kraju, byle bym miala do tego instrukcje obslugi, a na szczescie jestem na tyle inteligentna, ze zrozumiem o co lotto:p :cool3:

Posted

Tak jestem BABĄ/ 100%/!! mastifową , więc II grupa ...
6 lat temu pojechałam po cdb , a przyjechałam z mastifem...
kraje byłego ZSRR bardzo mie interesują , ponieważ w rekach rosyjskojęzycznego narodu jest chyba największa ilość Zw. Świata gr. II
Cdb ''pilotowałam '' w Polsce od 1996 , to fajna rasa , a wtedy było ich zaledwie chyba 4 szt.
a odzywam się żadko , raczej słucham , przyglądam się , no chyba że mnie coś ruszy --to tak jak mastiff.............:evil_lol: :angryy: :mad: :loveu:

Posted

Tu nie chodzi o aferki...
To twoja wypowiedź mnie zbulwersowała!!
to tak jak w..latach hasło syjoniści...itd
Na molosach i na dogomanii bywają różni ludzie i z róznych krajów, więc dlaczego cyrylica tak pobudza?? Węgierski też jest inny ......
I co ma hodowca do kurtyny?????????

Posted

Baba!
Ze tak powiem... fajny masz podpis :cool3:
no i sorki za pomowienia ;) bullmastiffowe - jakos Cie z nimi skojarzylam nieopatrznie, bo za nimi przepadam...

A powiedz mi prosze, jechalas do Hiszpani po majore? czy moze w jakies inne miejsce? poprosze o wiecej szczegolow z tamtej wyprawy

A z kurtyna jest tak samo jak z tym syjonizmem :cool1:

Posted

@all :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:
czesc wszystkim!!! Cieszę się że wszyscy tu jesteśmy i że mogę was wszystkich tu czytać!!! OD razu mi lepiej na duszy! :cunao:Naprawdę, tu jest ZUPEŁNIE inny klimat niż na innym forum, wszyscy się kochają i jest jedna wielka majorka :D:D :Dog_run:
Trzymam kciuki, oby tak dalej:D :thumbs::thumbs::thumbs:
A żeby nie było, że offuję, to chciałam napisać, że mam fajna majorkę i bardzo ją kocham.
Peace and love!! :loveu::iloveyou::iloveyou::bigcool::drinka: