Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to mam nowinę - pewnie się bardzo ucieszycie :) Nuka teraz nazywa się Emi .Czeka teraz na zdjęcia szczęśliwej suni.
Pani Ewa czytała nasz wątek - pozdrawiamy :) i widząc , że nikt się nie zgłasza po naszą ślicznotę zlitowała się nad naszą seniorką i sunia tym sposobem unikęła najzimniejsze nocy w schronisku. Wymieniając się mailami obiecałam Pani Ewie, że jeśli zajdzie taka potrzeba jakiegoś leczenie itd to pomożemy finansowo. Teraz suni przydałoby się kupić preparat na stawy Arthroblock - ponieważ jednak coś niunia ma kłopoty z łapkami- teraz nie wiadomo czy to dysplazja - czy może jej z zimną stawy siadają -a wiem , ze po tym preparacie "nasz schroniskowy" Agatek ktory juz się nie podnosił po 2 tyg zaczął chodzić.
preprata nie jest drogi z wysyłką 35zł , a moze sporo pomoć - zrobimy mini składkę na ten zakup, bo ja sama teraz nie bardzo mogę jej zasponsorować?
http://www.allegro.pl/item886254355_arthroblock_forte_60kaps_olimp_z_apteki_najtaniej.html

[quote name='Emigrantka']Nuka, sunieczka - odloze ta moja lutowa deklaracje dla Ciebie i bede trzymac dla Ciebie myszko....az sie cos dla Ciebie pysiu znajdzie.. tak mi w glowie siedzisz bidulo :(

Posted

Ja już w tym miesiącu nie dam rady nic wydobyć z portfela, same pustki, ale podnosze i podłączam się do prośby o zrzutkę dla Emi!!! Cudownie , że ma domek, jedna bida mniej , która marznie.

Posted

co kupujemy ? czy sunia ma zapewnioną karmę ? jaką ? i czy jest we Wrocku ?

a może przydało by się suni podać jakiś przeciwzapalny i przeciwbólowy lek ? mój bros ma dysplazję więc wiem co znaczą takie bóle.

rozsyłam wątek jako pomocowy

Posted

bros sunia jest we Wrocławiu, a co je powiem ci nie wiem , wiem, ze ma kolegę psa i kota , którego chce gonić:)
a kupic suni chcialam to co nizej jest link preparat na stawy
Ossa jak tylko dostanę adres od Pani to Ci przekażę, żeby poszlo odrazu do suni.
przeciewzapalny i przeciwbolowy pewnie powinna dostać czekam na wieści od Pani.

Posted

Goska Goska, tak sie ciesze!!! Wow!! Czy ten preparat na stawy kupuje sie u weta? Jakbys mi napisala na pw adres, to kupie i wysle pod wskazany adres :) Na szczescie dla niuni!! Bardzo dziekuje pani Ewo, ze mala jest juz w cieplym domku!!

Posted

w taki razie dziękujemy Cantadore za zasponsorowanie Emi takiego preparatu . Ossa twoje pozostałości leku też mile widziane:).
Co do preparatu to ten co pisałam poniżej - to on jest dla ludzi - ale i dla psów przez to , ze jest dla ludzi to jest w niższej cenie niż te typowo psowe - a moze wiecie tez jakie są dobre przeciewbóle tab dla starszych psików na łapy??
To czekam na dokładny adres jak dostanę, to powysyłam na pv. dziękuję dziewczyny w imieniu Emi.
a z tego co wczoraj pisała Pani - Nuka vel Emi chętnie wsiadła do auta , grzecznie w nim siedziała i obserwowała co się działo na zew . Sunia jest ufna odrazu bez problemu dała się wyczesać i jeszcze do tego wyłożyła się na plecy :) .

Nie mogę się doczekać fotek- bo tak smutna potwornie była w tym schronisku :( , ze zobaczyć szczęśliwy pychol to miód dla serca będzie.

i dodam , ze sunia mieszka w domu - nie w kojcu , ani budzie :)

Posted

moj bros dostawał na takie mocne bóle Metacam i sprawdzał się świetnie , do tej pory wypróbowałam na stawy - Arthroflex i Caniviton, od kilku worków zajada karmę z dodatkiem dla stawowców i Caniviton odstawiłam, zamierzam kupić coś tańszego. zaraz zaproszę Naa żeby coś doradziła

Posted

GoskaGoska napisał(a):
wyłożyła się na plecy :) .

To jak moja jak uslyszy "Daj brzuszka" heheeh

I spi tez tak, brzuchem do gory i tylne lapy w szpagacie.. taka z niej ermmm dama heheeh

Super ze sie udalo sunieczke do domu a nie do kojca/budy/boxu.

:D

Posted

Na stawy dobre są też długo gotowane kurze łapki - zawierają dużo cennych składników.
Z preparatów rynkowych dostępnych na stawy polecałabym już, wspominany przez kochaną brosową - Arthroflex (cena niestety miażdży), tańszy znacznie Arthrofos (oba testowałam).

Z przeciwbólowych - proponowałabym zapytać weterynarza, co sądzi w jej przypadku o leku o nazwie Rimadyl - jest w formie psich chrupek, bardzo smacznych zresztą. Jest niesterydowym lekiem przeciwzapalnym.

Posted

wkoncu nie napisałam swiezych wieści z domku - mam nadzieję, że Pan Ewa nie będzie zla , ze zacytuje maila :) zebyscie też się pocieszyć moglby tak jak ja :)
...Emi jest coraz weselsza,dziś juz merdała ogonkiem,w domu czuje się pewniej,jest przekochana a ja chyba zostałam głównym właścicielem,bo nie odstępuje mnie na krok,nawet na spacerze ogląda się czy na pewno jestem blisko i co chwilę podbiega żeby ją głaskać...
...Emi to na pewno był pies trzymany w domu,nie boi się odkurzacza,chętnie do domu wchodzi,więc na pewno kolejny kojec dla niej czy buda to byłaby trauma,w domu czuje się bardzo bezpiecznie...
Pani Ewa dziękuję również za chęć pomocy suni . Jesli schronisko się zgodzi to może jej zrobią badania krwi, -tym bardziej, ze sunia 9 lutego ma miec sterylkę , bo w domu jest psiak.

Posted

Cudowne wieści.
Ja też nie mogę doczekać się zdjęć zadowolonego pycholka EMI!

Przypomniało mi się, że mam jeszcze coś na wzmocnenie - dla starszych psów - z korzeniem żeń-szenia (GERIADOG) - to też dorzucę:-).